Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 14

• 52 105
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Вече и в Италия има Ленор. Даже и в Карфур го продават - два вида.
От там го взех,но бяха 3-4 вида....

# 661
  • ГОре на черешата...
Докладвам - второ пране с Бинго-то, бяло, на 60 градуса, този път обаче с Ленор - бива, обаче едно покапано с диня потниче на малкия дзвер не е изпрано, та утре ще търкам с немския сапун. Май не е моят прах тогава Crossing Arms...

# 662
Търся си нещо, което да пере добре специално бебешко. Алергични сме в семейството и не мога да минавам с други препарати  Crazy
Тео бебе прах за мен е перфектен за бебешко пране. Макар, че малко го поразвалиха. Преди години като че ли избелваше по-добре бебешки дрехи.

Няма нищо бебешко в Тео Бебе освен името и определено е много лош избор при алергии.

Някой с опит с така наречените soap nuts или тези екотопки:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00152TVWU/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE

Имат сравнително добър рейтинг и отдавна им се чудя  newsm78

# 663
Мен много ми легна на сърце ОМО-то  Heart Eyes

# 664
  • София
Този Даш, който хвалите, явно няма нищо общо с купения от мен. Сега ги разгледах и другите видове - италианският е в синя бутилка. Ама съм запомнила от вас само Даш и се прецаках с този немския, който ми препоръча продавачката - не успява да изкара и елементарно петно от храна и благодарение на това съсипах любимия потник на детето - полях го обилно със Спот след изпирането му и съм го забравила цяла нощ така и сега са обезцветени всички петна Confused Виждам, че има и прахообразни - кой търсеше от тях?
За детско пране ползвах този Ариел. С около 20 мл изпирах 2-3 кг. пране. Много приятен, ненатрапчив аромат има и от изпирането доволна бях, но го ползвах до момента, в който малкият стана на годинка. Вече е наравно с големите Simple Smile

Да, италианския е в синя бутилка.Аз търсех Даш прахообразен,но за цветно,а този е за бяло,но бих го пробвала с удоволствие.Благодаря!

# 665
  • гр. София
Здравейте!

Купих си Персил Компакт ,но на опаковката пише за слабо замърсени дрехи -120 мл.
Това не е ли много голямо количество прах?
Вие спазвате ли точно предписанието на производителя.

# 666
  • Русе
При некомпактните мисля, че се слагаха 160 мл.
Спазвам инструкциите и както писах в една друга тема - сега, като съм си в Русе, пълня чашката до горе, тъй като водата е много твърда.

# 667
На опаковката на нашия Персил няма колона за слабо замърсени дрехи, а само за нормално замърсени и за силно замърсени. Да, дозата е 120 мл (80 г) и не мисля, че е голямо количество. На стария беше 142 мл (100 г), а на немския/западноевропейския е 135 мл (80 г).
Ако дрехите, които переш, са наистина много слабо замърсени, можеш да намаляш дозата.

Скрит текст:
Дали е случайност, че точно като публикувах този пост вляво и вдясно на фрума ми се появи рекламе банер на Персил?

# 668
  • гр. София
Guess Who,
аз явно слагам наистина по-голямо количество.
С какво отмерваш количеството прах?
За течните е ясно,имат си мерителна чашка.

# 669
Навремето почти във всички пакети прах за пране имаше мерителни чашки - едни сини, разграфени на стъпки от по 10 милилитра. Пазила съм си ги и ползвам такава. Но може да се ползва всякаква, удобна за целта.

# 670
Момичета, помагайте - как да изпера бели или светли тениски на мъжа ми, така, че под мишниците да не остават петна? След няколко обличания пожълтяват, не стоят снежно бели. Не мога да се справя с това пране ooooh!

# 671
Преди време някой беше похвалил Spot, че премахва петна от дезодорант. Argent ли беше? Пробвай. Но най-сигурното е да смени дезодоранта с такъв без алуминиеви соли. Те са причината за тези петна, които не се изпират.

# 672
Имам го - не става.
И още нещо, това Омо от Лидъл добро ли е и доколкото чета е подходящо само за бели дрехи, въпреки, че се води универсал?
Ох, освен и за дезодоранти сега да питам:)))

# 673
  • София
Така, относно петната от дезодорант да се включа.
...четох, че препарат за баня се справя много добре с тези петна. Е, това действа. 99% от дрехите на сина ми ги спасих като напръсках петната, оставих да подейства десетина-петнайсет минути и ги изпрах като обикновено. При следващо пране - пак и така докато се махнаха напълно. Отбелязвам, че става въпрос за препарат за баня за почистване на котлен камък по фаянса и смесителите и който не съдържа белина. На цветни дрехи първо се пробва на скрито място...

Със Спот и аз не се справях, но днес изчистих две тениски с такъв препарат за баня. Следите, които останаха след третирането на петната и изпирането са почти незабележими. Сигурна съм, че след второто пране съвсем няма да ги има. Гес, благодаря за споделеното!   bouquet

# 674
И още нещо, това Омо от Лидъл добро ли е и доколкото чета е подходящо само за бели дрехи, въпреки, че се води универсал?
ОМО от Лидл съдържа под 5% избелители, т.е. много малко, така че мисля, че цветните дрехи с него ще са в безопасност. За праха става въпрос. Течният е уж за цветно.

Със Спот и аз не се справях, но днес изчистих две тениски с такъв препарат за баня. Следите, които останаха след третирането на петната и изпирането са почти незабележими. Сигурна съм, че след второто пране съвсем няма да ги има. Гес, благодаря за споделеното!   bouquet
Моля! Радвам се, че и на тебе е помогнало.
Ще кажеш ли марката на препарата за баня, за да сме полезни и на antonija и на другите. Аз май преди бях писала какъв съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт