Прекрасен стих !

Подсети ме за една от книгите на Елиф Шафак - “Черно мляко“ - по невероятен начин авторката, е разказала за всички жени, които има във всяка една от нас, за тяхното мирно и много по- често, не толкова мирно съвместно съществуване, за борбата им за надмощие, за това, как в различните етапи на живота си, допускаме една от тях да вземе превес и да се чувства господарка на тялото, ума, сърцето и ума ни ....
Абсолютно!
Знам я тази мацка, тази, която признава арменския геноцид... Това е жена-космополит. Мисля, че беше родена във Франция и живее ... навсякъде...

Gospojata, и в мен има много жени, във всяка една от нас, така е... но все пак за протокола да отбележа лично, че подобна на една, коята започва с "Дж" от един сериал, в мен няма, опазил господ...!

Точно така - при това по един изключително деликатен и ненатрапчив начин. Така че, всеки сам да си направи изводите, като гледа с очите и на едните, и на другите ! Това се случва в любимата ми от всичките и книги “Копелето на Истанбул“ - тази книга остана в сърцето ми !
Нейната “Любов“ е по- известна, свързват името и предимно с нея, но това е друга книга - много различна, философска...Докато я четях, бях убедена, че съм суфистка, от време на време се лаская, че още съм !

Елиф Шафак е родена в Страсбург, но е гражданин на света, права си ! А заради “Копелето на Истанбул“, е изправена на съд, вече в напреднала бременност !

Колкото до онази жена, която споменаваш, такава никога не би могла да вирее в мен или около мен !