Раждане със секцио - 4

• 86 320
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Малко встрани от темата, но използвали ли сте колани за прибиране на корема след секциото? И какви? Ако дадете и линк   bouquet
Колан не, но ходех само със закупени за целта гащи с много висока талия и много стегнати, обувах ги върху стандартното бельо.  Peace

# 136
Здравейте, момичета  wavey
Записвам се при вас, понеже около Коледа ми предстои секцио /първата операция в живота ми/ и съм както развълнувана, така и притеснена Crazy И за да не е просто запис искам да задам един въпрос- пукаха ли ви водите преди операцията?  newsm78

# 137
Не, не се пука околоплодният мехур. Водите се изсмукват по време на операцията.

# 138
да, имам някои въпроси:
- прави ли се тест за упойките - аз никога не съм оперирана и не знам имам или не алергии и т.н.;
- прочетох, че таткото може да присъства на раждането, но наистина ли е така или не е желателно - не искам да ги изнервям;
- ако всичко върви добре, колко време се лежи в реанимация;
- в реанимация може ли да идва таткото;
- бебето оставят ли ти го в реанимация или само ти го показват;

Аз раждах през септември в Щерев, д-р Коновалова ми направи операцията...
всичко ще бъде ОК - не се притеснявай много са любезни акушерките и ще ти казват всичко.
Правят тест за антибиотик (тест за упойка не се прави - счита се че нямаш непоносимост към упойката ако не ти е бита никога преди операцията)
Моят мъж не присъства, но веднага като ме изкараха от операционната го вкараха в реанимация при мен. (Моя близка ражда там и мъжа й присъства - няма страшно. Той влиза в началото и като извадят бебето го изкарват - стои ти до главата и може да си говорите)
В реанимация се стои 24 часа и тогава те раздвижват - след това те качват в родилно. Веднага след операцията ти слагат пясък и колан - стои се с тях 24 часа. Като те качат в родилното оставаш само с колана до края на престоя.
таткото може да влиза в реанимация, но не трябва да се стои дълго време (може да влиза по всяко време, само да не е много късно вечер)
бебето ти го докарват няколко пъти да си го видиш, но ти ще си неподвижна и вързана и няма да можеш да го гушнеш. Като те качат в родилното - носят бебето и то си стои при теб през целия ден. Взимат ги само за тоалет преди всяко хранене.
Желая ти успех и здраво бебче  Peace

# 139
  • Бургас
Moмичета, до кога белегът е розово-червен и леко релефен? Кога става с цвета на кожата? Не ми е зор да не е розов вече, просто ми е любопитно.

# 140
  • София
Мон, до кожа е....

# 141
Pukanka_   bouquet

# 142
Благодаря, Алексче, бърза и отзивчива, както винаги   bouquet

# 143
Moмичета, до кога белегът е розово-червен и леко релефен? Кога става с цвета на кожата? Не ми е зор да не е розов вече, просто ми е любопитно.

Моя избледня от двете страни, но в средата е все още червеникав и релефен. 9 месеца след секцио съм.

# 144
При мен до към 3-тата година, не знам защо , но много бавно избледня.

# 145
  • София
Кокона, след раждането на малкия ми казаха да не нося никакви гащи или колани.  След раждането на малката онзи ден ми казаха или ластични гащи или колан за бременни мога да сложа веднага след реанимация . Пробвах с лАстични гащи, но не ми беше добре . Сега съм с колан за бременни и ми е страхотно облекчение след секциото. Линк не мога да ти пратя, но ги има в специализираните аптеки като такива има срещу Пирогов. Колана е един бял с велкро за удобно нагаждане на размера.

# 146
Магнет, честито!  smile3525
Много се радвам, че всичко е минало и вече сте четирима в къщи!

# 147
  • София
Мерси.  Flutter

# 148
  • UK
Магнитче благодаря много за инфото, а на теб, честита ти принцеска Hug Hug  bouquet

# 149

magnet_for_happiness, честито и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт