Раждане със секцио - 4

• 86 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Някой беше писал по-нагоре със същия проблем. За няколко месеца би трябвало да изчезне.

# 121
svetlina*, аз бях писала скоро за това, вече съм си добре и си усещам мехура, та скоро ще мине Simple Smile

# 122
Аз имам спомен, че драскането по ръката е проба за реакция към антибиотика, иначе нали се прави консултация с анестезиолог.

# 123
Здравейте.
Искам да ви питам случвало ли ви се е понякога да ви сърби малка част от самия разрез, след като вече е зарастнал добре белега от операцията?
Мен от време на време ме сърби само едно малко местенце върху разреза и като го почеша се подува все едно ме е ухапал комар. Минали са 7 месеца и половина от секциото. А този сърбеж се появи от миналия месец -  3-4 пъти и все на едно и също местенце.

# 124
  • Варна
   На мен ми се е случвало подобно нещо, но като го почешех, започваше да ме боли. Оказа се, че косъмчетата около разреза са си търсили място да излязат  newsm78  Да не би и при теб да е някое накриво растящо косъмче?  Thinking

# 125
За сега не виждам да има подкожно косъмче Thinking
Но сега не съм го пипала мястото и вече не е подуто и не ме сърби.

# 126
Здравейте,искам да ви попитам какви са нужните документи,които трябва да се издадат за планово секцио и колко преди термина трябва да се направят.Имам доста голяма дискова херния на Л5 ЕС1 оформена на ляво и на същия прешлен протрузия .Според невролога ми има голяма вероятност при нормално раждане тази протрузия да стане дискова херния,която ще е втората на този прешлен Sad.На следващата ЖК ще разпитам подробно гинеколога ми,но някак си ми се иска да имам информация и от някой минал по същия път Simple Smile

# 127
Момичета,имам един въпрос...предстои ми секцио....но с анестезиолога ще разговарам предния ден...та пречи ли гела на ноктите...на щипката която ти поставят ???? и по ноктите гледат състоянието ти????
прочетох доста противоречиви мнения.....едни казват ,че има доста други показатели...други ще щипката за състоянието ...кръвно сърце ,пулс не хваща от гела....
Не ,че е проблем...но да знам,че трябва да се махне с пила при маникюрист...

# 128
Дара Знам, че при операции не трябва да си с лак за нокти. Щипка не са ми поставяли.

# 129
И аз знам,че не трябва да си с лак за нокти.Когато раждах дъшеря ми си махнах лака и на краката дори,макар,че знаех за ръцете,че не трябва-за всеки случай.Сег пак мисля без лак да съм.
-

# 130
  • София
Здравейте бих искала да задам и аз въпроси относно секциото , т.к. нямам идея какво да очаквам , а вероятно ще раждам така... До сега никога не съм била оперирана и съм много уплашена от самата идея да ме режат...Конкретно ме интересува как протичат нещата в Шейново ,но и другите мнения няма да са излишни.
- Първо искам да попитам как и къде се поставя катетъра и с каква цел, колко време стои там ?

- Преди секциото правят ли клизма (в Шейново конкретно)?

- Колко време протича операцията?

- След колко време ще мога да ставам, а да се къпя ?

- Поставят ли пясък на корема ,както е при нормално или не ?

- Какво се случва с водите?

- Корема по -трудно ли се прибира след секцио ?

- Как стоят нещата с ходенето по голяма нужда - представлява ли голяма трудност , боли ли и колко време?  ( това ме интересува много ,защото карам  цялата бременност със силен запек и хемороиди )

За сега се сещам само за това newsm78

# 131
Катетърът се поставя в уретрата, защото когато ти сложат упойката, на практика не можеш да задържаш урина, освен това в първите 24 ч. в почти всички болници няма как да ставаш, за да ходиш до тоалетна. Махат го, когато те раздвижат.
Операцията трае около 30-45 мин.
Самата операция не е пречка за нормално ходене по голяма нужда, освен ако няма някакви усложнения, предполагам.
За ставането, къпането и пясъка вече зависи от болницата.

# 132
Не съм раждала в Шейново, но ти отговарям.
- Първо искам да попитам как и къде се поставя катетъра и с каква цел, колко време стои там ? Поставиха го след  като ми сложиха упойката (спинална). Бях с него два дни. Няма нищо страшно.

- Преди секциото правят ли клизма (в Шейново конкретно)? Да.

- Колко време протича операцията? 1 час, като я извадиха на 20-та минута.

- След колко време ще мога да ставам, а да се къпя ? На 6-тия час започнах да ставам. Къпането беше на третия ден.

- Поставят ли пясък на корема ,както е при нормално или не ? Не.

- Какво се случва с водите? Незнам.

- Корема по -трудно ли се прибира след секцио ? Моят да, но зависи колко килограма си качила. Имам слаба приятелка, на която три дни след изписването й, не й личеше, че е раждала.

- Как стоят нещата с ходенето по голяма нужда - представлява ли голяма трудност , боли ли и колко време?  ( това ме интересува много ,защото карам  цялата бременност със силен запек и хемороиди )
На следващия ден отидох по голяма нужда. Имах проблем единствено със сядането върху тоалетната, като акото беше рядко. Незнам дали се дължи на клизмата или на медикаменти.

За сега се сещам само за това newsm78

# 133
  • UK
Малко встрани от темата, но използвали ли сте колани за прибиране на корема след секциото? И какви? Ако дадете и линк   bouquet

# 134

Общи условия

Активация на акаунт