Раждане със секцио - 4

• 86 291
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета! Записвам се да следя темичката, защото най-вероятно и аз ще раждам секцио. По принцип всичко върви нормално за сега и нямам предпоставки за секцио, но тъй като забременях чрез ин-витро, лекарите искат да контролират раждането. Обясниха ми, че поради тази причина ме водят рискова бременност и за това. Ще се радвам ако споделяте повече подробности за всичко свързано със секциото, а сега се връщам да чета назад   bouquet

# 151
Момичета, вие купували ли сте хипоалергенни превръзки за оперативна рана и какви по точно и колко големи newsm78 И има ли нещо друго, което да са ви искали в болницата специално предназначено за раната или във връзка с операцията? Опитвам се да си направя списък с необходимите неща, понеже от болницата ми казват че не разполагали с такъв  #2gunfire

# 152
Пак аз се паднах да ти отговоря първа.  Laughing Първия път раждах в частна болница и не са ми искали абсолютно нищо за операцията, вкл. непромокаема превръзка те ми сложиха. Втория път в държавната болница трябваше да си купя непромокаемата превръзка, за да ми сменят първоначалната. Друго не се е налагало да нося.

# 153
Не съм купувала. Раждах в частна болница.

# 154
Благодаря за отговорите, въпросът ми беше към тези, раждали в държавна болница, но съм забравила да поясня  Peace

# 155
Ами, то зависи и коя точно болница е, защото за Варна четох, че искат да си купиш и конци, и някакви други материали... За софийските болници не съм чувала такова нещо.

# 156
Да, знам че зависи от болницата, но за жалост от нашата не ми дават никакъв списък и затова съм принудена сама да си направя за да съм горе долу подготвена, понеже секциото ще е по Коледа и като знам колко са работливи всички по празниците не ми се иска мъжът ми да обикаля целия град за да търси работеща аптека  ooooh! Записах си, че лепенките трябва да са непромокаеми, благодаря   bouquet

# 157
Коя е болницата?

# 158
Кърджалийска областна болница  Joy

# 159
E, значи, ако искаха конци, щяха да ти кажат.  Laughing

# 160
Тук вече нищо не може да ме учуди  ooooh! 

# 161
  • Nova Zagora
Моето секцио беше доста отдавна и беше по спешност,но като цяло от болницата ми връчиха един дълъг списък...спомням си че не ни даваха да слагаме дамски превръзки и положението беше мазало като тръгнехме да се раздвижваме. Сега смятам да раждам в частна болница,а за там не искат нищо да се носи,нито за майката,нито за бебето!

# 162
  • София
Здравейте имам въпроси към родилите със секцио. Операцията ми беше преди 8 дни, вчера ми свалиха конците , като от едната страна се беше заклещил и доста дърпане падна докато се махне  Confused ...  Днес се изкъпах и там, където беше дърпането на конеца имаше кръв - казаха ми да му слагам марля с Браунол.
1Въпроса ми е имал ли е някой подобен случай?
2Освен това от двете страни на разреза имам оток , подутина като от ляво където прокърви е по- голям ..Него налагам с риванол , казаха ми за 2-3 дни ... Това чудо колко време ще стои ,имал ли е някой такъв оток ?
3Другият ми въпрос е как се случва бръсненето след като разреза ми е точно там, след колко време може .... Предполагам ,че е още рано .... ?
4 След като ви свалиха конците , вкъщи слагахте ли някакви марли намястото?
5Колко време продължи изтръпването  около операцията?

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 14:34 от charming87

# 163
Мога ти кажа за обезкосмяването (понеже аз ходя на кола маска) - казаха ми да мине един месец. Вкъщи не съм слагала нищо върху мястото. Първия път имах оток, втория път - не. Втория път явно са ме зашили с друга техника или други конци, защото ги рязаха с нещо като малък скалпел, голямо дърпане беше и тече малко кръв. Дезинфекцираха ме на място.

# 164
Алексче преди секциото , в 9 месец на кола маска може ли да се отиде ?

Общи условия

Активация на акаунт