Раждане със секцио - 4

• 86 289
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм ходила и през двете бременности, но си ходя отпреди това, де, ако ще е за пръв път, по-добре не.

# 166
И аз момичета планирам да родя секцио , доктора каза , че мога да си избера дата от 10 -20 март '2014. Но все още не съм решила , в коя болница и при кой лекар. От пПловдив съм и ако има момичета родили в Пловдив , може да ми споделят , къде и при кой д-р . Може и на лични. Благодаря.

# 167
Така като ви чета май на повечето са ви дърпали конците след секциото  Rolling Eyes
Не са ли били резорбиращи се? Почти навсякъде вече практиката е да се прави с такива конци. Поне док така ми обясни.
Аз бях с такива, но като тръгнаха да ми ги махат, никой нищо не е дърпал, само ги срязаха в двата края, което ми спести дърпането и гадното чувство след него.

charming87, отговарям на последните 3 въпроса:
Аз се престраших да се бръсна след около 2 седмици.
Не съм слагала никакви марли след конците, не се е налагало.
Изтръпването го усещах може би до към 6-я месец след секциото.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 23:04 от natale

# 168
natale, първата ми операция беше в частна болница и тогава само ги отрязаха в двата края.

# 169
Резорбиращите се конци са на вътрешните тъкани, кожният шев се маха седмица след операцията. Явно са ги усъвършенствали, защото секциото ми е първата хирургическа намеса, след която не са ми "никнали" вътрешни конци.  Laughing

Иначе след махането на конеца докторът ми каза да си правя веднъж дневно в продължение на още една седмица промивки с кислородна вода и да натривам с йод, за да не се разкарвам до болницата той да го върши. Чинно промивах, за всеки случай.

# 170
А има ли някоя от вас, която е лепена, а не шита? Казаха ми, че белегът бил много по-незабележим и с годините почти изчезвал  newsm78

# 171
Едва ли е по-малко забележим. И в двата случая скалпел е рязал и няма как при едното да личи повече, а при другия случай по-малко. По-скоро зависи кой е бил операторът и как си е свършил работата чисто естетически.

# 172
Зависи много и от особеностите на кожата. Моят белег за съжаление и двата пъти хипертрофира, въпреки че ме оперираха различни хирурзи, зашит е с различни конци и т.н.

# 173
Ясно, значи общо взето е все тая, а корема прибирахте ли го с някакви колани или той сам си се прибра? На мен ми казаха от болницата, че мога да си купя колан за след раждане, но в нашия град за такова чудо не са чували и навсякъде ми предлагат от тези колани за кръста, които се закопчават, сещате ли се  Crazy Чудя се дали ще ми свършат работа  newsm78

# 174
  • София
Моите белези са различни, по-точно предишния-от първото секцио- беше бая гаден-махнаха ми цикатрикса, сега на негово място почти не се вижда вече новия белег/шев/. Но има защо де, специално ми махнаха стария белег-цикатрикс -и ме шиха със специални конци като при пластичните операции.

Белла, аз ползвах такъв колан,но защото бях с тежко второ секцио, преди изписването вече го бях хвърлила, в помощ ми беше докато се окопитя и болките малко постихнат,че при мен бяха доста...с него ми беше по-леко всичко, но определено не играе роля за прибиране на корема, по-скоро е за в помощ на рязаните мускули. Пробвах и с ластични гащи,но определено с колана ми беше по-добре.

# 175
И моят стар цикатрикс го изрязаха, и не си личеше в началото, но за съжаление пак се образува и сигурно ще го махам с лазер по-нататък. Sad

Колан не съм ползвала.

# 176
Опитах се да сложа колан 2-3 седмици след секциото, но странно - заболя ме мястото на операцията. Не съм чувала на друг да му се е случвало. Не можах и 5 минути да изтърпя. Без колан ми се прибра коремът за около 2 месеца (а преди това на много места четох, че след секцио коремът никога не можел да се прибере като преди - не е вярно).
Конците ми бяха в двата края на разреза, само ги дръпнаха леко, нищо не усетих. В държавна болница раждах.

# 177
Аз имам два белега един върху друг, но изобщо не ми пречат, на такова място са, че трябва да съм доста интимна с някой, за да се види.

# 178
  • София
Моля споделете след колко време се обезкосмявахте на самия белег от секциото? Аз използвам самобръсначка около белега ,но над самия шев имам подутина и мястото не е равно ,за да го мина и там. От операцията ми мина месец вече...... Ако някой е имал подобен случай да сподели?

ПС Може ли да използвам лентички за кола маска точно на шева????? Друг начин не виждам newsm78

# 179
Ходих на кола маска един месец след операцията; толкова ми казаха да изчакам. Кола маската ми я правят и върху белега.

Общи условия

Активация на акаунт