Раждане със секцио - 4

• 86 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Мацки, има ли някоя от вас, на която след секциото да НЕ са преливали кръв? Чудя се има ли изобщо такъв вариант  newsm78

За да ти преливат кръв, трябва да има някакво сериозно усложение. Със сигурност НЕ е рутинна практика.

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 12:08 от Анонимен

# 691
Благодаря, момичета!   bouquet  Аз съм с една вродена анемия и вероятно затова лекарят е предпочел да ми прелеят кръв след първото секцио. Но сега, ако се наложи секцио, ще се опитам да оспоря кръвопреливане, ще видим. В крайна сметка, аз съм свикнала с ниския хемоглобин и нито ми прилошава, нито нищо. Само АГ-то се шашка.

За корема - предполагам е индивидуално. Аз и първия път имах огроооомен корем, и сега също, без да съм качила много кг. Доколкото си спомням доста време мина докато ми се прибере кожата, не бих казала, че имах тлъстини Simple Smile

А носихте ли ластичен колан след секциото и какъв? С колана по-лесно ли се изправяхте от леглото примерно? Изобщо чувствахте ли се по-добре с колана при движенията, които напрягат коремните мускули? Винаги съм се чудила на майките, които казват, че на втората седмица след секциото са се чувствали както преди. Аз имах много дълго болки и движенията ми бяха ограничени и изобщо ...  Rolling Eyes Вярно, че бебчо беше над 4 кг. и имах огромен разрез .... И ми е интересно какво представлява "раздвижване с рехабилитатор". При мен просто дойдоха, махнаха ми катетъра и ме оставиха да се оправям  Grinning  Сега ми е смешно, но тогава ми се ревеше.

# 692
  • Berlin
Аз ползвах стягащ колан и определено за мен беше полезен. Беше ми по- удобно и понеже имах огромен корем и много кожа, не се чувствах сякаш ще ми падне коремът след това. И болката беше по-поносима.

# 693
  • София
Да ми преливат кръв ли? Не, не съм и видяла на някоя друга да го правят.
Преливали са ти заради анемията на теб divka, а колан ползвах след второто секцио( по препоръка на лекар) и ми беше в полза. В деня на изписването вече бях без него..

# 694
И на мен не са ми преливали кръв

# 695
Благодаря на всички!  Hug
Много се надявам да не ми се наложи отново кръвопреливане. От предното си ми остана "спомен" за цял живот - ужасно мъчителна поленова алергия  Tired

# 696
Колко ти е бил хемоглобинът?

# 697
Хемоглобинът ми беше 105 като влязох за раждането. Долу-горе толкова ми е и без да съм бременна. Сега ми е малко нисък, но съм взела мерки и се надявам да се вдигне, имам повече от месец до термина.

# 698
  • София
И на мен не са ми преливали кръв, не смятам, че това се прави с всички родилки по този метод. Колан не съм носила, въпреки че докторът ми препоръча при изписването от болницата. Трудно ми беше първите 2-3 дни, после постепенно болката намаля. Бързо се възстанових, коремът също бързо се прибра

# 699
  • на пясъка при черупките от миди
Майчета, а какви обезболяващи са ви давали след секциото?

# 700
Течен аналгин, изправиха ме на следващия ден, та... деня на операцията идваха през определено време и ми биеха от едната страна на кръста, после от другата, после пак Grinning Когато идваха през нощта вече им отказах обезболяващо, понеже не ме болеше толкова ами се бях схванала да лежа по гръб и умирах да се завъртя малко  yahoo_49

# 701
След първото секцио - епидурална упойка за 24 часа, не видях ефект никакъв.
След второто - под формата на инжекции беше, дочух нещо за морфин и още две лекарства. Обезболиха ме идеално.

# 702
Първите 24 часа инжекционно нещо, после свещички. Оперираха ме към 6 часа, на следващият ден ме вдигнаха към 3.......без обезболяващо не можаха да ме вдигнат  Tired много ме болеше, сложиха ми го и станах и не седнах повече.  Peace Слагах свещички още 24 часа и това беше  Wink

# 703
Не съм си купувала обезболяващи. Сложиха ми само 2 инжекции "коктейл" от обезболяващи на 4 часа и след това отказах следващите.

# 704
  • на пясъка при черупките от миди
Благодаря за отговорите. Аз съм с нисък праг на болката и се чудех какво точно дават след секциото. Дано да ми помогне, каквото и да ми дадат де  Mr. Green Знам, че е индивидуално, но възстановяването може ли да се каже, че е 2-3 дни - в смисъл да не си като парцал след самата операция?

Общи условия

Активация на акаунт