Раждане със секцио - 4

• 86 273
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
И аз исках една дата, дори и термина си харесвах, но докторите не искат да рискуват и да чакат до последно, за това се съмнявам някой да се навие да чака бебето само да почне да излиза.

# 661
  • Варна
Много ми се искаше бебето само да си избере датата, затова питах, но щом не може...

# 662
По-важното е терминът ти да е правилно изчислен, за да не го извадят прекалено рано.

# 663
Здравейте

Най-вероятно ще се наложи да родя със секцио  Cry бебето е едро заради захарта ми.
Имам невъобразим страх от болници, операции и т.н. Даже захарта вдигнах след престой в отделение Майчин риск наскоро.... ooooh!
някоя от вас знае ли :
Възможно ли е да ми дадът някакво успокоително преди да ме вкарат в операционна?
Другия ми въпрос е относно обезболяването след като отпусне упойката. Има ли начин да получа такова и какво е най-ефикасното и безвредно и бързо изчезващо от организма ако евентуално мога да кърмя после?
Вас как Ви обезболяваща след операцията? Кое действа добре и кое не ?
Живот и здраве ще ме оперират в Майчин Дом, защото лекаря ми е там  Tired някакви скорошни отзиви за акушерките , за реанимация  и т.н. ?

# 664
Другия ми въпрос е относно обезболяването след като отпусне упойката. Има ли начин да получа такова и какво е най-ефикасното и безвредно и бързо изчезващо от организма ако евентуално мога да кърмя после?

Как "има ли начин"?  Shocked Задължително ще получиш. Обезболяването не пречи на кърменето.

Останалите ти въпроси са от медицинско естество, говори с лекаря си и го помоли да ти уреди една предварителна консултация с анестезиолог.

# 665
Забравих още нещо.

Някоя от вас да е отишла направо на датата за секцио? Има ли такъв вариант или да не си правя устата вообще?

# 666
Не разбрах въпроса.

# 667
Има ли вариант да не лежиш в болница дни преди секциото или една нощ... а да се отиде сутринта на датата когато е планувано

# 668
И двата варианта са възможни, зависи как процедират в избраната от теб болница. За първото секцио постъпих един ден по-рано. За второто отидох сутринта на датата и след 2 часа всичко беше приключило. Simple Smile

# 669
  • София
И двата варианта са възможни, зависи как процедират в избраната от теб болница. За първото секцио постъпих един ден по-рано. За второто отидох сутринта на датата и след 2 часа всичко беше приключило. Simple Smile

Така е, зависи от болницата. Аз пък обратно - с първото ме викаха на датата, с второто ден преди това. Първото раждах в Тина Киркова, второто в Надежда.

# 670
Зависи наистина от болницата, аз отидох направо в деня на операцията и след 2 часа беше всичко минало.
За обезболяване, аз ползвах свещички Профенид ако не се лъжа. Някъде 5 дни си ги слагах след като излезнах от реанимацията, разбира се. Много ми помогнаха.Но най-добре питай своя лекар.

# 671
И действаха ли свещичките?

# 672
И действаха ли свещичките?

профенид на мен ми действаше, дори си бях купила преди да ида в болницата:)

# 673
Има ли вариант да не лежиш в болница дни преди секциото или една нощ... а да се отиде сутринта на датата когато е планувано

Има. Нямат основания да те задължат да идеш по-рано.
За обезболяването, на мен ми биха нещо, май аналгин. Не усетих честно казано някакво действие  Mr. Green но и не ме болеше ако не мърдах. Затова отказах следващата. Това само първия ден, след това не бих казала, че съм имала кой знае какви болки, по-скоро дискомфорт. Но и усещането за болка е индивидуално, аз преди раждането имах много болезнен цикъл и буквално губех съзнание, така бях тренирана, че нито контракциите (секциото ми беше решено в процеса на раждането), нито болките от секциото успяха даже да се доближат до тях  Crazy  

# 674

Има. Нямат основания да те задължат да идеш по-рано.
За обезболяването, на мен ми биха нещо, май аналгин. Не усетих честно казано някакво действие  Mr. Green но и не ме болеше ако не мърдах. Затова отказах следващата. Това само първия ден, след това не бих казала, че съм имала кой знае какви болки, по-скоро дискомфорт. Но и усещането за болка е индивидуално, аз преди раждането имах много болезнен цикъл и буквално губех съзнание, така бях тренирана, че нито контракциите (секциото ми беше решено в процеса на раждането), нито болките от секциото успяха даже да се доближат до тях  Crazy  

Ужас, за такъв цикъл не бях чувала. А сега как е, ако е дошъл вече?

Общи условия

Активация на акаунт