Раждане със секцио - 4

• 86 286
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
От отдавна не съм се включвала,аз секцио родих юли т.г. и съм безкрайно доволна и щастлива. Все едно не съм раждала.Беше по мое желание, малкия си беше за нормално ама пуст страх...Лохии имах 30 дни и до момента цикъл нямам, защото кърмя. Клизма ми правиха и не беше ама хич страшно или болезнено, но катетъра и до днес имам страх от него. Беше нещо страшно след като го махнаха...яко болки. НО всичко се забравя и минава....следващият път пак бих родил секцио!!!!!!!!

# 646
При първото си секцио умирах от страх дали всичко с бебо ще е наред, не исках да ходя в болницата хах, болките бяха доста,  раздвижих се на следващата сутрин рано с помощта и напътствията на ррехабилитатор, беше доста неприятно придърпване и опъване, лягах настрани и тогава се изправях, вкъщи има болки още 5 дни и край, второто ми секжио си влезнах в болницата със замах все едно отивам на банкет  Party секциото мина много по бързо от очакваното , вече знаех какво трябва да правя след операцията и всичко мина прекрасно станах съвсем сама даже не изчаках сестрата броени часове след раждането и директно се изправих не съм ходила прегърбена, на 3 ден още в болницата тичах по коридорите без никакви болки  Grinning и двата пъти раждах в частна нолница (една и съща) със спинална упойка и беше много добре, аз раждах по медицински причини със секцио, но и да нямах такива сигурно пак щях да родя така, сега бебка (второто ми съкровище) е на 5 месеца и все едно никога не съм раждала, даже два пъти, хем бях със доста сраствания и изрязване от страна на докторите, на пълната упойка не съм хич привърженик, тъй като пропускаш най-прекрасния миг в живота си и първата среща и целувка с бебето, а и съм чувала,  че имат доста негативни последици... Успех на всички бъдещи мамчета Hug

# 647
И аз родих първия път секцио по мое желание. Не ме беше страх.Мина бързо, лесно и безпроблемно.
Възстанових се бързо, но не са ме раздвижвали в болницата.Това ми беше малко по- трудно.Не знамех какво да правя. Сега съм наясно вече   GrinningВторото ми раждане
ще е отново секцио, но сега вече знам какво ме очаква.
Сега съм в 4-ти месец бременна, но още не мисля за раждането  Whistling, а и вече съм подготвена.
Клизмата изобщо не е проблем, виж за катетъра.... newsm78 Thinking, доста по-  неприятен е, но...всички се забравя бързо и минава...
 Hug

# 648
Весели Празници на всички Simple Smile Моля, да споделите кога започнахте да тренирате след секциото? Благодаря

# 649
Весели Празници на всички Simple Smile Моля, да споделите кога започнахте да тренирате след секциото? Благодаря
Мисля, че докторът ти най-добре ще ти каже. Но при всички положения започваш от по-леки упражнения и натоварване и постепенно увеличаваш.
Аз започнах 1г. след това, ама то, защото тогава се запалих да тренирам  Crazy Laughing Преди това си бях мързел и само ядене и никакво движение.

# 650
Това за тренировките е доста относително.Най- добре да се консултираш с лекаря си за това.
При мен всичко беше ОК, докато не направих някаква алергия към конците, с който съм зашита.Бяха от тези, които се резорбират и на 2о ден раната от секциото започна да тече. Това наложи третиране с локален антибиотик и ходене на "радар" ( ако не се лъжа)  повече от 3 седмици.
Не беше дълбоко, само повърхностно, но все пак .... не е препоръчително да правиш натоварване без консултация.
Аз започнах около 6 месец след като приключих с тези си преживявания   newsm78  Peace
Но до годинката на детето бях възстановила килограмите си на 100 процента.

# 651
Момичета, а след колко време ви спряха лохиите? Моите намаляха на 40 тия ден и ми дойде цикълът, но днес е ден 51 и още не ми е спрял. Вече започвам да се притеснявам Sad

# 652
Момичета, а след колко време ви спряха лохиите? Моите намаляха на 40 тия ден и ми дойде цикълът, но днес е ден 51 и още не ми е спрял. Вече започвам да се притеснявам Sad

По-напред в темата и аз писах за такова "явление", но другите момичета казаха, че не е било цикъл, а още лохии. И май прави се оказаха. Родих на 27.10.2014 и още нямам цикъл

# 653
Aз родих на 30.07 и още нямам цикъл, но предполагам, че докато кърмя няма и да имам, а относно лохиите бяха ми около 35 дни някъде или 30. Леле как се забравя:)бяха ме добре почистили та слабо ми течеше.
За катетъра съм съгласна, че беше ужасен. Иначе клизмата се преживя без проблем.
Ако забременя второто също ще родя секцио без да се замислям.

# 654
Кърменето не ти гарантира, че няма да имаш цикъл през цялото време.

Тренировки -  на мен ми разрешиха да започна 2-3 седмици след секциото, без да се изсилвам. Разбира се, това е индивидуално и трябва да се обсъди с лекаря.

# 655
  • София
Точно и аз щях да пиша, че кърмене и цикъл няма връзка.

# 656
Хайде и аз ще се включа. След секциото имах лохии около 2 седмици, но съвсем леки. После през няколко дни прокървявах или по-точно зацапвах и си мислих, че е нормално. Като минаха 2 месеца от раждането и това не спря просто отидох на доктор. Оказа се че имам полип на матката и от там прицапвам, та ако нещоо ви изглежда не наред (все пак всеки си познава организма) най-малкото обадете се на АГ-то си или минете да ви види. Не искам да плаша никой с това, което споделям, но при мен се получи така. Иначе от самата операция си бях много добре изчистена и за това и нямах много лохии.
Започнах да тренирам 6 месеца след операцията по мои си усещания с пстепенно натоварване. Успех на всички, които им предстои.

# 657
  • Варна
Сещам се за още един въпрос, чийто отговор не намирам.
Когато секциото е по желание, то задължително ли трябва да се насрочи дата преди термина или може и да се изчака, когато бебето само реши да излиза, да се постъпи в болницата за секцио?
/Може и да са ми глупави въпросите, но като не мога да си отговоря.../

# 658
Когато секциото е по желание, то задължително ли трябва да се насрочи дата преди термина или може и да се изчака, когато бебето само реши да излиза, да се постъпи в болницата за секцио?
/Може и да са ми глупави въпросите, но като не мога да си отговоря.../

Ако намериш лекар, който да се съгласи, може, но по принцип не практикуват така.

# 659
  • Варна
Lexie мерси за отговора. Предположих, че ще е така.  Sad
Ще говоря и с лекаря си, като дойде време, но много ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт