До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 125
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • До морето :)
Soho doll, Елена се роди 3,500, изписаха ни 3,400 (т.е. още в болницата започна да качва) и 2-ката ѝ бяха огромни. Изкарахме 2 пакета 1-ца и тогава дойде ред на двойката (като Елена за 1 месец качи почти 2 кила, което също е много е новородено). Т.е. моя съвет е да купиш 1-ца памперси.

# 496
Таня,Памперстя цялата кравешка серия е много сладурска Grinningмен ми се струва ,че това мойто е по скоро като за есен,но ако е жега Thinkingи отдолу ще обличате ли потниче newsm78
за гащите и моя задник си е все същия Mr. Greenбабешки гащи няма да купувам вземах си от еднократните 1 кутия да пробвам номера,и ще си взема още една,вие по колко броя ще купувате?

# 497
Здравейте и от мен
Гащи и аз мисля да взема от бабешките Simple Smile
Нямаме матраче, та сега се оглеждам за това
Иначе сме добре, бебо си е активен
Чакам вече 5 август, че да идем пак на преглед и да си видя шомпулчето Simple Smile
Пък и да видим тея тонове  newsm78 как става
Лека вечер от мен
Честито на всички празнуващи Simple Smile

# 498

А защо не може в болницата по прашки?
Памперси се чудя какви да взема като размер.

Ако си с кървене , независимо следродилно или друго, не стават по функционални причини. Не можеш да си мушкаш тампони както при мензес.

Ивка също се роди голямо бебе, но пак в началото си носеше памперсите в размер 3- 5кг. То бебето е голямо на глава и на дължина, обаче дупенцето му е мънинко  Laughing плюс това спада  около 10% от рожденото си тегло, моята свали 400 гр за 6 дена в болницата. Вземи си спокойно един пакет 3-5 кг.

АМ не си взимай. Ако не се справиш с кърменето, в родилното ще ти дадат АМ, а ако не дай боже, толкова е сериозен проблема, АМ има във всяка аптека и голям хранителен магазин, може да се купи по всяко време и няма да ти остане гладно детето. Предварителното запасяване е неразумно, според мен, и демотивиращо за кърменето.

# 499

Туитито, честита годишнина!Много любов и разбирателство дъъълги годин!

cook  Аз да почерпя за именния ден на ММ!Да ми е жив  и здрав!
Днес излизахме уж и свеки да купела нещо за бебето,ами то нищо не харесах  Confused На Джъмбо нищо,взехме само една шапка с ръкавички и 2 боденза за 3м с надписчета за мама и татко.Навила си е на ината (,че ще купува корито със стойка .Нещо не ми хареса идеята за 50 лв  Rolling Eyes но знам ,че нищо няма да я спре като си намисли нещо.
Имам още да пиша,но по-късно че сестра ми дойдоха със зетя да пием по едно за именния ден.

# 500

А защо не може в болницата по прашки? Разбира се, не говоря за онези само с лентички, но все пак нужно ли е да сме с кюлоти?

Не знам на прашките как ще слагаш огромните превръзки за родилки и лигнина, ще е интересна и секси картинка  Mr. Green Да не говорим, че нормално или секцио все ще имаш по някой шев някъде и не трябва да се дразнят.

Ноктите при всяка операция или лекарска намеса трябва да са без лак, защото по тях веднага се вижда, че нещо не е наред. Не е само при раждане това, специално предупреждават обикновено.

Моята беше с памперс 2ка от раждането, роди се 3 кила и падна до 2900. В болницата само такива им слагаха - там много мекониум изхвърляха, по гръбчето на моята имаше почти до ръба на памперса, единичката щеше да изпуска. После май нямаше толкова разлика, щото тя много акаше и сменях постоянно, но пък още първия месец наддават с по килограм, така че отиват на двойка още първия месец.

Аз на дупе не съм пораснала този път - обаче коремчето явно вече е огромно, защото който ме види казва, че ще е съвсем скоро  Mr. Green Но пък аз съм слабичка така че няма как, коремчето веднага се забелязва.

# 501
sonka да ти жив и здрав именника и много да те слуша  cheers
еднократни гащи няма да купувам , от предишната операция си пазя дълбоките  Mr. Green
Дадоха ни ваничка с повивалник и стойка , но къде да я сложа  smile3511

# 502
  • Пловдив
Другата седмица в Кауфланд белите памперси с два пакета мокри кърпи сенситив ще са 28 лв. Аз ще купя. Ще взема първи номер от 2-5 кг, защото са с мрежичка. Като гледам са 78 бр, за 10 дни максимум ще свършат.  Mr. Green Но няма да се презапасявам, че не знам дупарата дали ще ни е чувствителна или не.
Тресе ме някаква шопинг треска, ама нямам пари в момента. Кофти работа. Tired
soho doll, винаги можеш да купиш АМ. Не се притеснявай. В началото, около месец някъде ще е зорна работата, после все ще свикнем. Ще ни висят по циците и ще се оплакваме как хапят или спят там.  Mr. Green

# 503
  • София
Вие може да се смеете, ама никакво друго бельо не ползвам освен прашки, без значение дали съм неразположена или не, и то не с тампони. Разбира се, никога не съм ползвала гигантски превръзки, за които говорите. Веднъж съм се пробвала с бикина преди години и нима да ви обяснявам как се оплеках до ушите. Затова ми беше въпроса за бельото в болницата.

Благодаря за насоките за памперсите, това ми беше важно.

# 504
И аз бях така преди да родя първото дете, много оскъдно кървене при мензес, карах само с ежедневни превръзки или тампони. но сега е друго  Mr. Green
Да не те стряскам, но мисля,че в масовия случай след раждане менструацията става доста по-обилна, съответно налага се ползване на друг тип бельо и санитарни материали. Макар че пак може да се кара с тампони и прашки. На мен работата ми не позволява да ползвам превръзки, защото често пътувам и при обилно кървене не мога да ги сменям толкова често, колкото се налага, а с тампоните не ми възниква такъв проблем.

От няколко дена се каня да похваля бебешкия прах от ДМ, който soho doll препоръча. Изпрах с него една пералня чисто бели неща, вкл. няколко мои ризи,с които съм ходила на работа,но в последните месеци от висене в гардероба бяха пожълтели. Честно казано, канех се да ги хвърлям. Но пералнята ги изкара снежно бели! Супер съм впечатлена!
Прахът е 1,250 кг на цена 7лв и привидно изглежда скъп, но реално стига за 18 пранета, което е същото като всеки друг прах от 2 кг ( тях ги дават за 20 пранета). Ако намеря някой рожденик наоколо, ще го измоля да "почерпи" десетина пакета с отстъпка Mr. Green

# 505
Пете, аз пък точно белия памперс с мрежичката избягвах, защото ѝ залепваха на дупето като се изака. А как се отлепяше мрежата от дупето на бебе с гъбички няма да ти обяснявам, ревях с нея Embarassed Накрая изхвърлих цял голям пакет от тези, то докато се наканя да го дам на някое мамче и те бебетата пораснаха пък аз нямах място  Mr. Green

Кой бебешки прах от ДМ? Има ли sensitive вариант? Минах сега на белия персил гел, обаче хич не ми харесва - не измива добре петна и е ужасно разреден вече. Не знам дали от производителя идва така, имам подозренията, че го поразреждат из големите вериги  Thinking

Сано сенситив пере здраво - всякакви петна изчезват, но откак се обрина от сано био не съм вземала изобщо нищо на сано и сега се чудя с какво да пера дрешките на каката. Още ги пера поотделно, защото ползвам само сенситив, пък те по принцип не изпират много добре.

Иначе пера само с гел - прахът за пране винаги остава по дрехите, не се разтваря и измива добре, за бебе и малко дете гел е най-добрия вариант.

# 506
  • Пловдив
Моите деца имат чудна кожа. Не са ми се изривали от нищо. Алергия малкия има към цъфтящите дървета на пролет. Сега на морето по едно мазане приди плаж с фактор 30 и са почернели, без зачервяване. Харесвах ги тези с мрежичката, защото рядкото ако си оставаше там. Ще го видя това що за чудо ще е. Иначе и аз пера само с гел прахове. Другите ми оставят петна по тъмните дрехи.
Amelly, аз пък преди да родя децата, все течах по 7 дни плътно, идваше когато си иска и с ужасни болки. След големия ми стана супер редовен и по 3 дни теч. Боли само понякога. Всеки си е различен.
Имаме едни комшии под нас, дето правят особено шумни купони с мазни кючеци до зори. Днес май пак са на фаза. ММ каза, че днес вече няма да ги изтърпи.  Crazy Ще чакам развитието на екшъна.  Mr. Green

# 507
Тутито, честита годишнина   bouquet
Ушана, да ти е жив и здрав татито и много да помага  Wink

За препаратите за пране да кажа - не гледайте колко кг. са, а колко дози са. В момента официален внос напр. има Персил 2кг и 1.6кг - и двата вида са за 20 пранета  Laughing Саното може и да е по-скъп (на пръв поглед), но е 32 или 35 (не помня точно) дози, та цената разпределена на брой пранета не е никак висока.
ПС - Ани, няма такова нещо като професионален ариел. Профешънъл се водят големите опаковки, които се счита, че се взимат от хотели и заведения (места, където има повече пране и прахът не се застоява)  Wink
Ами да де 12кила прах не са малко Mr. Green
Аз да ви кажа исля да го пробвам тоя ДМ прах, пък квото е Embarassed
Ей, недейтетака ме засилва стая менструация, че ми е болна тема, най-мразя превръзки,а. Бикини си купих като забременях иначе само прашки и лазерно бельо ползвам Whistling
Памперс, пуси я тая астроложка аз малко съм и тъй и тъй bowuu

# 508
СЕга и аз искам да го пробвам този прах от ДМ , щом го  хвалите . А как е миризмата му ? Не обичам много силно натрапчивите миризми .
Аз пък съм забелязала , че от праховете по не лепнат дрехите само след едно изплакване , а от течните препарати лепнат и трябва повторно изплакване .
Дрешките след като изсъхнаха днес след прането с Первол не миришат на нищо , миризмата изчезна  Rolling Eyes .
Аз следващата седмица вече мисля да направя финалните покупки , които съм оставила главно за поръчка онлайн. Голям кеф ще е , сигурна съм  Mr. Green
Памперси ще взема от най-малките . АМ също ще си взема една кутия , и май само едно шише ще взема за на първо време. Мислих да поръчвам комплект на Авент от няколко но сега си мисля да изчакам и да видя ако бебето си сучи добре , едно шише ще е достатъчно ако примерно ми се налага някой път да изляза и някой трябва да му даде цедена кърма . По същата логика контейнерчета за кърма ще взема ако има нужда , а не за да има. С първата бременност имах от тези на Авент , хубави са , но така и си останаха не използвани , както и подплънките за кърмачки , които бяха пак на авент .
Петя , и аз си имам такива  съседи , но те поне не прекаляват до към 12 максимум и се спират. Обаче оня ден си рязаха дървата цял ден и тая резачка още я чувам . После до към 12 пък ги цепиха нали по хладното да било . Та и в къща да живееш пак си има шумове ...А най-полудявам  като вземат да лаят съседските кученца. Те си лаят за щяло и нещяло , и са едни такива малки тип болонка , и като лаят е едно такова пискливо . В къщата до мен и в двете  от среща ми  все имат такива кученца ...Някой път тъкмо съм се унесла нещо през денят и едното като почне и айде и другите  Crazy 
хайде лека нощ от мен  Hug

# 509
Привет, аз пак кукувам, но този път насила... Джуджечка се разповръща точно на тръгване от плажа и прилично си поповръща няколко пъти. Сега уж е заспала, дано да е приключило с това и утре пак ще сме на солети и сухари. Лапнала е някоя гадост на плажа или си е пийнала морска вода. Другото ми обяснение е, че излиза втория кучешки зъб отдолу. При първия изникна с повръщане, та може и сега така. Простете, че ви занимавам, ама ми олеква.

Туитито, честит празник вече със закъснение Simple Smile Бъдете здрави, обичайте се и много щастливи мигове с двете дечица!

Сонка, честит именник на теб, да ти е жив и здрав!

Суитинел, за Павловичата писах в клюкарника  Peace Чудно мазило е, но удря сериозно по джоба.

Сохо, ама ти си носи и прашките в болницата и на място ще видиш кое ще ти върши повече работа. На кой му пречи с какво си обута, ако на теб ти е комфортно!  Peace При мен кървенето след секциото продължи повече от месец, върна ми се тъпкано за 9-те месеца почивка  #Crazy Който попита преди това дали работата с гащите важи за секциото, в моя случай не важеше - седях си по гащи и по време на визитация, че даже и с колан, който докторката отваряше, за да опипа корема и матката.

За ноктите също знам, че са първи признак за проблеми, защо да са старовремски методите, ако вършат работа.  Whistling

Охх, сега за капак ме почнаха и киселините...

Оставям ви, стискайте палци утре да сме добре!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт