До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 32 134
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Да, бе много са скъпи детските неща #2gunfire аз за по малко от 30 лева купих 12 кг Ариел професионал и ще пера 3-4 месеца с него, ох незнам хващам баира вече с тия препарати и ММ сега ми се лигави, че го сърбяло боляло нз си кво, а мене нали нищо ми няма  smile3515 гевезе

# 481
ushana  newsm59 Честито на бъдещия татко , да е здрав и много да те радва ! baloni
Честито на всички именници (ако има)  Grinning !
Лигла тук не дават и на краката  Crazy ,а за секцио абсурд ,ще сме красиви после  Heart Eyes
Anni0422 аз изпрах всичко с Персил нон био ,дрешките светят и ще пробвам с него ,но взех и 2 други марки ако има проблем да сменя (малки кутии обаче ) Wink
Amelly моята баба казваше - видиш ли много лоши дни не се страхувай , идват много добри ! Живота е колело , а трудностите ни каляват , не ти трябват точно сега но ти желая кураж и силен човек до теб за опора  Hug Hug
Сеаловер аз слагам вениш и на по високи градуси всичко изчезва  prostor
Това за дървените подаръци не го знаех ,но тази година ще пропуснем , а и най хубавите подаръци се задават скоро  Heart Eyes Няма да сме септемврийчета  newsm03

# 482
Това с гащите много гадно бе  Shocked

Аз раждах в Токуда и там такива глупости нямаше. Като дойдат на визитация си сваляш гащите, даже понякога не искаха и до долу да свалям, само смъквах надолу докато лежах на леглото, колкото да погледнат. Първия ден, два само свалях щото ми слагаха пудричка да е суха раната. Като дойде лекаря свалям надолу с лигнина и това е. Ако има нужда целите да махам ми казват. Лекарите знаят, че е ужасно неприятно с целия този теч да ходиш без.

# 483
Танче благодаря за успокоителните думи  Hug, сега ще вляза във фейса да видя комплектчето ти  Hug
Това за гащите и при първото раждане ме бяха предупредили " гащи чак за изписване се обуват" Mr. Green, но то с превръзките за родилка не е толкова страшно  Flutter
Относно лака и мен ме бяха предупредили и на ръцете да няма , но и на краката също, както и без никакъв грим , защото и лицето наблюдават Blush

# 484
  • До морето :)
Пазарихме всичко, много съм доволна. Вече съм спокойна (е, не ми е събран багажа, но това ще стане като вляза в 9-тия). Останаха само 2-3 неща, но те са дребни и са за мене (превръзки, гащи и лигнин).
Започнах и гладенето. Следващите 2-3 дни ще гледам и с това да завърша. Ама то много неща има още за пране де, освен дрехите. Ох, отдъхнах си. Сега с второто определено ми е по-лесно с покупките, знам какво, къде и как. Даже всичко излезе със 100лв. по евтино от предвиденото.  Party

tuitito, честита годишнина! Много да се обичате и подкрепяте.

ushana, ЧРД на вашия тати! Да ви е жив и здрав, и много да ви помага!

Честит имен ден на всички празнуващи!

За ноктите - аз моите ще ги изрежа, нищо, че също ходя с дълги по принцип. Но ме е страх за бебето, като помня как бърках на Елена в устата с Дактарина...

Да идва понеделник, да минава прегледа. В сряда с детето и багажчето - в Приморско при голямата ми сестра и мама за няколко дни. Това ще ми е почивката в следващите години.  Joy

# 485
Ето ме отново  Simple Smile
Успешно успях да се изтъркалям до Вис Виталис и търкул на обратно Joy
Понакупих май най-важните неща.Останаха козметиката и маалко дреболийки.И разбира се себе си оставям за накрая-ще го мисля другата седмица.Ами то в тея бебешки магазини човек трябва да влезе с добре заредена карта.Финансите направо си летят,идва ти да изкупиш половината магазин newsm71
Като успея да изгладя камарката от бебешки нещица ще ги снимам и ще ги кача.
Въпросче-някой има ли отзиви за Павловичата мас.Имаше една девойка,която мноооого ми я хвали,но ми се ще да чуя отзиви от първа ръка.
Честити празници на всички празнуващи  bigdance2

# 486
Пазарихме всичко, много съм доволна.

Лече, напиши ми ,моля те, може и на ЛС, какво си купила. Питам те, предвид,че вече имаш едно дете и аз съм в същата ситуация. За сега нямам нищо в личния си списък с предстоящи покупки  Embarassed демек, имам един бял лист и не мога да се сетя какво да впиша вътре. Дрехи, количка и столче за кола получих на заем. Памперси начален пакет една позната ще ми носи от Германия. За себе си се сещам само памперсни чаршафи и превръзки да си купя- нощници, джапанки, хавлии и т.н. си имам. Да не би толкова да съм изтрещяла,че да пропускам нещо? Не може само аз да нямам нищо в списъка си с покупки  newsm78

# 487
  • Gone with the wind
Тутито, честита годишнина   bouquet
Ушана, да ти е жив и здрав татито и много да помага  Wink

За препаратите за пране да кажа - не гледайте колко кг. са, а колко дози са. В момента официален внос напр. има Персил 2кг и 1.6кг - и двата вида са за 20 пранета  Laughing Саното може и да е по-скъп (на пръв поглед), но е 32 или 35 (не помня точно) дози, та цената разпределена на брой пранета не е никак висока.
ПС - Ани, няма такова нещо като професионален ариел. Профешънъл се водят големите опаковки, които се счита, че се взимат от хотели и заведения (места, където има повече пране и прахът не се застоява)  Wink

# 488
  • До морето :)
Amelly, направо ти преписвам моя списък, с който тръгнах.
- Хавлия - 1 бр (имаме един от каката, а на нея ѝ взехме вече халат. Имаме и една стара хавлия за болницата)
- Пелени - 1 комплект (взех ги, че все за нещо ще потрябват, да има)
- Спални комплекти - 2 бр. (Елена още си спи в нейното легло, та си ползва нейните си. Затова взехме нови за бебето)
- Протектор (аз на този етап го пропуснах, по-нататък ще купуваме)
- Комплект за изписване
- Шише - взех си едно за всеки случай, пък не ми пречи да го ползвам като я отбия.
- Биберон и кутийка
- Кошара + матрак (както вече писах, Ели си спи в нейната и трябва легло за Калина, но взехме едно обикновено, сгъваемо за 110 лв., отделно матрака и комарника)
- подплънки за кърмачки, гащи за еднократна употреба, превръзки за родилка, еднократни чаршафи, лигнин
- мляко за след баня, шампоан, судокрем, прах за пране, мокри кърпи, памперси

Това е като цяло, всичко друго имаме от Елена - дрехи, количка и другия куп боклуци - бебефони, стерилизатори, помпи и т.н.

# 489
Добро утро сладури !
Минавам да почерпя (без снимки  Wink ) днес с ММ празнуваме 5 години от сватбата   loveuuu
Хубав ден на всички ,а аз трябва да измисля тортата  Heart Eyes
Още 50 години поне да сте все заедно ръка за ръка, да се подкрепяте и да се радвате на внуци и правнуци!

PeaceТака се надявам и моят бебок да е августовско бебе  Peace Дала съм му инструкции в седмицата след рождения ми ден да се появява  hahaha

Лече-Буболече, браво за покупките! На заплата ще обиколя и аз да си подготвя нещата за родилното, че да ми е спокойно. Днес минахме през Метро и взех някакви превръзки със 7 капки  Shocked до пъпа. По принцип в болницата ни осигуряват превръзки - едни дебели и без крилца - това ли са за родилки? Или трябва да си взема допълнително такива?
Купих и един пакет на Памперс 2-5кг за дните след болницата докато се изчисти мекониума, та ми подариха хавлийка за баня за бебето - тъкмо ми трябваше още една  Mr. Green

Във връзка с лака за нокти - и аз знам, че по цвета на ноктите познават за проблеми при раждането. За това около издаването на 45 дневния болничен, ще отида да ми направят един френск с ши лак, че да не търкам нокти с ацетон м-у контракциите по път за болницата  hahaha
Това за късите нокти е пълна глупост - ако били дълги сме щели да си дерем бебчетата и да носим бактерии (късите задържат повече боклуци под тях), а някои жени по време на раждане си дерат краката, но тези последните и с къси пак ще успеят да го направят, така че...на който както му е удобно.

Аз си купих специално гащи за беменността. Тях ще ползвам за след раждането и после направо в кофата. И без това вече са се позахабили, а и аз не нося такъв тип бельо по принцип.

sweetynel, и аз си купих най-обикновен дигитален термометър. Тествах го и дава 0.2С разлика с живачния, което за мен е приемливо отколнение.

RAQSVETLINA, добре си направила.  Hug Някои хора нямат цедка на устата, жалко че в случая е майка ти.

Amelly, а пък американската астроложка, която следя, поне за моята зодия казва точно обратното. Чета я редовно, защото няма нещо, което да не е познала последните 3 години, включително и за бебето  Mr. Green Ако искаш да ти пратя сайта.

ushana, да ти е жив и здрав рожденника и много да ти помага!

Anni0422, и на мен не ми спори готвенето откакто съм бременна. За това правя по-бързи и лесни неща - скара със салата, пълнени чушки, миш-маш, тиквички на фурна...Често ходим и до едно заведение за готвене до нас. М-у 8 и 9 вечерта имат намаление и една мнооогооо обилна вечеря за двамата излиза около 8 лв.

sealover, моят опит сочи, че не количеството прах махат петната, а качеството му. Аз използвам за всичко един прах за пране, а за петната си имам препарат, който пръскам в-у дрехата. Лошото е, че го спряха от производство и сега трябва да си търся нов.  Tired

-Petia-, а в нашата болница в деня преди операцията ти дават свещичка  Mr. Green

el 8004, материите са повече от страхотни. Аз си поръчах цялата кравешка серия  Mr. Green

# 490
  • София
Здарвейте, момичета! Влизам да пожелая на всички леко раждане и още по-леко гледане на бебчетата след това! Искам само да ви информирам за една опция, за която мнгоо хора не знаят.  Ако сте коментирали вече, моля да ме извините.

МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ БЕЗПЛАТНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО! По този начин можете да помогнете на непознат болен човек, но и на свой роднина, ако не дай си боже в близките години му се наложи такова лечение и клетките още не са използвани от друг.  Но за целта трябва да се обадите предварително в Александровска болница, да търсите Валя Атанасова на тел. 02/ 9230690 и тя ще ви каже първо, дали болницата, в която ще раждате осигурява тази услуга и второ, ще ви даде комплекта за съхранение на кръвта и няколко документа за подпис.

Повече инфо тук: http://dete.bg/n/bezplatna-banka-za-stvolovi-kletki.3366.html  и тук: http://www.puls.bg/health/news/news_7293.html

# 491
За софийските мами,на 31.07 има лекция за кърменето в София Мед,мисля да се запиша
http://www.hospitalsofiamed.bg/?in=5&lang=bg

# 492
Памперс  Hug Hug Hug Hug Hug
Тутито честита годишнина   bouquet
Ушана да ти е жив и здрав рожденика и много да си те обича  Hug

# 493
Лече, благодаря ти!

Изглежда нищо не пропускам. Просто при теб са се наложили повече покупки, защото каката все още ползва наличните бебешки неща. Аз не го бях съобразила, у дома не е така. Имам и чаршафи, и кошара, протектор и повивник. Чудех се малко дали да не взимам нови чаршафи, но като гледам Ивините, нищо им няма, ползвани са малко, щото тя основно спеше при нас и сега бебето ще ги доизползва. Хавлии имам 2 нови ( защото някой подари на Ива бебешки хавлии когато беше на 1 годинка,а тя тогава вече се къпеше права под душа и ползваме халатче).
От твоя списък ще заема подплънките за кърмене, бяха ми необходими първия път, сега не знам защо не съм се сетила за тях, но веднага ги записвам. Вече в списъка ми има 1 артикул!!!!!!  Laughing

Аз на г*з не съм наедряла тоя път и ако тенденцията се запази до края, ще ида в родилното с няколкото чифта бикини, които си купих когато лежах февруари в болницата, щото до тогава нямах таквози вид бИльо, а не вървеше в болницата по прашки.  Laughing

Pampers , дай го сайта да го видя. Нашата астроложка не ни е правила прогноза за нашата зодия, а ни каза,че в глобален аспект периода е твърде неблагоприятен- Марс, Уран и Плутон в Рак и това е довело до тежки инциденти като кончината на митрополит Кирил, тежките катастрофи, срутването в мината и т.н. и вече в личен план при всеки е различно, при нас,както знаете, почина баба ми,която макар да беше възрастна, кончината й беше един вид внезапна.

Аз днес съм доста крива, не излизах на покупки, боли ме глава и ми иде да убия някого, но гадното е,че домашните са много предпазливи, никой вкъщи не ме е издразнил и няма на кого да си го изкарам, че да ми олекне  Twisted Evil ( Laughing )

# 494
  • София
Привет и от мен!

Туитито, честита годишнина! Много разбирателство и любов да цари в семейството!
Ушана, честит ти рожденик! Да е жив и здрав и много да те слуша!

Аз пак пазарувах за беба, а уж бях казала край! Ама пък си имаме рокля за изписването и много и се радвам.

За ноктите искам да кажа, че все пак не живеем в средновековието и раждането не се случва на полето. Предполага се, че в една съвременна родилна зала има всичко необходимо, както и работят кадърни лекари, за да не се стига до там, че да ни следят жизнените показатели по нокти, установяване на дишане с огледалце и мерене на кръвно с пръстен. Така че бъдете красиви, то циганките се боядисват специално за раждането, че ние ли да се изоставим  Grinning

А защо не може в болницата по прашки? Разбира се, не говоря за онези само с лентички, но все пак нужно ли е да сме с кюлоти? Моят задник порасна доста, вече нося два размера по-голямо бельо   Blush  Силно се надявам догодина по това време да съм във форма.

Памперси се чудя какви да взема като размер. Мислих за един пакет единица да имаме като се приберем, ама пък то моето преди 2 седмици беше две кила, възможно е да не стават. Мислите ли че има нужда да взема една кутия АМ за всеки случай? Притеснявам се, че няма да се справя с кърменето и май е по-добре да се запася за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт