До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 31 350
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Привет отново поспаланки!
Пуснах си изследванията и сега съм на кафенце, но си чакам все още компанията.

# 661
Само на мен ли ми се спи толкова hahaha
Изморено ми е, все едно съм копала, ужас, след малко ще ходя до ЛЛ да ми завери картона, че такова чудо нямам Whistling

# 662
Kikito86,  Joy то при мен кога ли се е случвало след проучване на купя набелязаното. Обикновено влизам в магазин с цел и купувам  нещо неподозирано. Иначе една количка на Мамас и Папас ми е на сърце, но ще видим Simple Smile

*Дария*, ч.л. джинджифил на половин бебешко бурканче мед. Ако е в повече ще го усещаш, че люти и можеш да си добавиш още мед. Аз ядях по една лъжичка на ден. Ако ти се късат гърдите като кашляш има още една гадост  Sick пие се топло прясно мляко с лъжичка мас. Облекчението е страхотно.

На мен много ми се спи, но ММ е като слон в стъкларница и всяка сутрин ме буди в 7. Поне вече ни стана ритуал да закусваме заедно Simple Smile

# 663
Здравейте коремчета  bouquet

Не пиша често, но пък ви чета Mr. Green

Вече купихме почти всичко за бебока, остана само ваничка и матрак. за леглото.

Кардиоложката ми вчера ми даде предписанието за раждането, като е написала, че няма проблем да родя нормално, гинеколога да прецени Joy Неговата преценка е ясна Laughing, но всичко да мине само без проблем.

Днес се замислих, че всички дрешки с изключение на 2 са 56-62 като размер. Та може да са ни големшки доста hahaha

В болницата бях свалила 1кг. и нещо и за сега задържам, чак да не повярвам.
Момичета, малко остана, нямам вече търпение да ви кажа честно.

Лек и успешен ден на всички  bouquet

# 664
Един съвет , кйто ми даде днес акушерката е да спя на ляво , така бебчето ще се обърне с гръбчето на дясно , а това била по хубавата поза за по-лесно раждане. Обаче истината е , че на мен никак не ми е приятно да спя на ляв заради притискането на сърцето  Whistling

Странно, мойта АГ пък ми каза, ако бебето ме побутва, да се премествам newsm78 А моят ме бута точно като се обърна наляво (не че винаги го взимам предвид), засега гръбчето му е отляво - поне така беше на прегледа де  newsm78 Иначе имам и аз някакви спомени от първото раждане, че едната позиция беше по-благоприятна.

Правилната позиция на гръбчето е от лявата страна. А това, че е хуабво да се спи на ляво е, защото по-добре се кръвоснабдява в тази позиция. Макар, че и аз не мога да лежа на ляво, защото тогава почва да ме сритва много яко и обръщам все на дясно.  Mr. Green Което никак не му пречи да си стои с гръбче в лява посока.

андреа77, стискам палци да не е нещо сериозно! Peace

sealover, не си изпуснала кой знае какво. Просто ми обясни за 45 дневния болничен, за изследванията тогава и ми записа дати за прегледи при двамата с лекаря за целия август. Няма начин - ще катеря баира до МД всяка сряда Mr. Green

Аз съм много против тези упойки. Основната ми причина е, че веднага свалят тоновете не бебето и удължават раждането. Доказано е, че ако на майката и/или бебето са вливани медикаменти, то вродените инстинскти на бебето се притъпяват, дори изчезват. Включително и сукателни такива. Освен това преди години ми се е налагало да вземам упойващи вещества. Притъпяват болката, но не я спират и като спре действието им кошмарът е неуписуемо голям. За това отказах да ги вземем и забелязах, че организмът си изгражда сам механизъм за спряване с болката и се търпи. А при раждането заедно с болката има много помагащи хормони. Но това си е мой личен избор на база моя опит. Всяка жена трябва да избере подходящия за нея вариант за комфортно раждане. Peace

*Дария*, определено при вас разстоянията са други. Дано скоро отидете на пазар, за да си спокойна! А джинджифилът може и като чай да го пиеш за кашлицата. Може да го добавяш в различни напитки, като например лимонада(лимон, мед, вода). Отвратителен е на вкус и си слагай толкова, колкото би могла да изтраеш.

Успешен ден ви пожелавам!

# 665
  • Пловдив
Добро утро и от нас  smile3525

След няколко дена хубав плътен сън снощи си дойде ред да сме си будни и двете. Доста подритвахме сигурно тренираме за балета на Болшой театър.  Grinning То аз й дадох тон де... снощи като се разчистих, то търках банята, печката, вратите... много цапат тия мойте други бебета на по 80 години... ядосвам се много, после ми минава.... такъв е живота... ама си легнах с контракции...
От няколко дни съм се замислила, че това много ще ми липсва - да гледам коремчето как се врътка и да усещам този живот вътре в мен....  чувството е неописуемо... каквото и да е вече си мисля за второ  Grinning може и трето нали Пете   bouquet
Днес гледах в сутрешното предаване за децата на богатите - биберон с кристали сваровски, дрехи за 4 милиона долара.... колко се радвам, че не съм богата... искам едно здраво и щастливо детенце с много приятелчета...

И моята бебка е с гръбчето наляво. Точно сега като си сложа ръката и усещам сърчицето как пулсира, така сме се завъртяли след снощната фиеста.

Пожелавам ви един усмихнат и спокоен ден!
Пловдивските мамита ще се видим следобед  Grinning

# 666
Добро утро!
Да се отчета от ЖК - бебо е 2690 гр., седалищно е, плацента 1 степен, отговарял на 35 г.с. и 1 ден, АГ каза, че не върви малко бебе. Пораснала ми е коремната обиколка, а кг съм качила 1 кг. Кръвно 120/80. За секцио ще говорим на 13.08 като отида, но няма да бързат да вадят бебето, ако всичко е наред. Взех и 45 дневния болничен.

Връщам се да ви чета

# 667
  • София
Добро утро и от мен! Пия си кафето и тръгвам по задачи.
Приятелките с деца, които имам ми казват - спи сега, че после и да искаш няма да можеш, но аз каквото и да правя през седмицата си се будя в 8ч и това е, но пък така деня ми е по-дълъг и пълноценен.
Аз спя на ляво, защото като съм на дясно ми излизат киселини (не знам каква е логиката), бебето е с гръбчето на ляво и май не се оплаква много както и да съм завъртяна. Искам да ви питам момичета нощем като ставате да ходите до тоалетна тежи ли ви повече от обикновено? При мен е особено тежко, до такава степен, едвам ставам от леглото, а като вървя имам чувството, че бебето ще изпадне  Embarassed Не знам дали е защото пикочния ми мехур е пълен или защото всичките ми мускули са отпуснати по време на сън, но всяка нощ става все по тежко ставането Simple Smile
За упойката и аз още се чудя. Четох в една книга, че малко или много се отразявало на бебетата - раждали се малко по-сънени или нещо такова, но само в началото докато размине. От друга страна акушерката, която води училището за родители, на което ходя, каза че упойката въобще не стига до бебето и не му влияе по никакъв начин. Вероятно ще реша на момента. Определено предпочитам да си спестя част от болките Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 668
Добро утро  Simple Smile
Вчера бях на преглед , та да се отчета и аз - бебка си върви в седмиците, все още е мома, така че се примирих , че ще са две сестрички , поне докато се решим за третото  Joy
Според АГ бебка пак ще се роди по-рано - Ради се появи две седмици преди определения термин, така че започнам и аз да се подготвям малко по малко, че да не ме изненада. Вече изпрах количката и кошницата за кола, понакупих нещата за болницата и сега гледам за комплектче за изписването.
Козметиката реших да е Бюбхен - открих в едно магазинче малки разфасовки, ще взема да пробвам дали ще понесат на бебка и след това по-големите опаковки.

малинка, на мен ми оставиха абоката в гръбнака Crazy

Това ми изправи косата, как един ден с абокат в гръбнака, мен ме плаши и самото боцкане , а да си седя така и после  #Crazy  Първия път не ползвах, и сега пак не искам упойка, болката не е малка , но смятам че организмът е създаден, така че да я понесе. Нали затова сме по-силния пол  Naughty

# 669
За упойките - аз предния път раждах нормално, без упойка, сега като ще е секцио трябва да е с упойка, но се чудя каква да е. Много ме е страх от тези упойки, колкото и да казват, че са безвредни.

За памперсите - сега се замислям щом Памперс миришат, да взема ли Либеро newsm78

Аз почти целия ден лежа на ляво, така ми е удобно.

# 670
  • София
juli.nikolova, как те определиха, че ще родиш по-рано? Не са изчислили терминът правилно ли?

# 671
Добро утро, коремчета Hug Да ви се оплача - почти цяла нощ не съм спала Cry Имах страшни киселини, после бебчо започна да рита, ставах до тоалетната, почетох малко форума и с триста зора и доста изпита газирана вода заспах. Преди малко се събудих, но ми е малко изморено Sad Ще ходя да закуся, ще пия едно фрапе за отскок и ще бягам по задачки, че малко остана и приключвам с цялата бумащина и обикаляне по всякакви институции.
Хубав и усмихнат ден ви желая Crazy

# 672
Йоанка, стига бе, как те изненада това с миризмата!?  Аз поне 3 пъти писах, че това не ми допада в Памперс Crazy 
Всъщност не на всички им пречи, даже аз като съм се оплаквала, че ме дразни, са ме питали наистина ли миришат на нещо Crazy
[/color]
Ами явно съм спала някъде и съм го прескочила. А и двата вида на памперс ли миришат?
Сега да ви кажа за даряването на стволовите клетки. Днес се видях с Валя Атанасова, жената която отговаря за това от Александровска болница. Даде ми комплект с документи, които да попълна и комплектчето, в което трябва да се вземе кръвта (клетките). Това е цялата разправия, вече в болницата като отделят кръвта, в деня на раждането трябва да се обадя до въпросната лекарка и те ще дойдат да си вземат и документите и кръвта. Всичко ми отне около час - да ида до там, да взема нещата, тя да ми обясни какво се прави и да се прибера. Попитах дали работят с провинцията и тя каза, че зависи от болницата. За Варна например работят с Майчин дом и с АГ-то. Има и в Добрич. Но който се интересува, може да я пита на номер 02/ 9230690. Много мила и любезна дама.

# 673
Не , терминът си е изчислен правилно - това, че ще родя по-рано е предположение на лекарката (следя се същата , която ме следеше и с Радина ) понеже бременноста ми протича по абсолютно същия начин, както и първата и чакам дете от същия пол. Това в никакъв случай не е гаранция че ще се повтори същото, но е много вероятно, както се изрази АГ-то.

# 674
Здравейте и от мен пупенки сладки   bouquet
четох , четох и накрая забравих какво щях да пиша  Mr. Green
Иначе относно раждането и аз пак ще съм секцио и док ме агитира за края на август, че началото на септември го няма  Confused, а аз съм с термин 18.09 и не знам ..............., но на 1.08 съм на ЖК и ще видим бебчо колко е пораснал  Hug
Лек ден от мен аз отивам да   chef разни вкуснотийки    Hug

Общи условия

Активация на акаунт