АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 130
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • На плажа
Телеграфно само,че готвя по никое време , а кога ще се вечеря не се знае  ooooh!
Не мога обаче да не отбележа...Янче съвсем право си е детето...нали затова сте на море  Laughing Mr. Green

# 121
Здравейте. Да се разпиша набързо и аз.Simple Smile
Валката ходи на градина, но има една суха кашлица, стича му се секрет в гърлото. Гърдите са чисти, сливиците са добре. Гърленият секрет е нормален. Обаче голям тормоз с това секретиране. Водих го на УНГ и лекарката каза, че третата сливица е малко уголемена и от там идва секретирането. Слагам коларгонови капки. Но не виждам голям ефект. Ще пробвам с Цинабсин.
Нещо да предложите? Например как използвате сребърната вода?По колко и как да капя в нослето?

# 122
Още е болна. От чера я спрях от градина, оказа се гнойна ангина. На АБ е. Какви схеми за гледането й тези два дни спретнахме с мъжо, да не ви казвам. На фона на това, в работата се случи адски напрегната седмица, едвам издържам вече.

# 123
Здравейтя момичета.
Ние чяхме малко на море. Беше супер. Всичкии се заредихме с нови сил
Като ви чета как се вълнуват децата ви за детска градина и ви заведях. Ние няма да ходим. Мисля зимата да го запишем само на спорт  а от пролетта на полудневна занималня. Ако някой има отзиви за такива в София да сподели.

Бързо да се оправят болните дечица. Марти киха от няколко дни но има само сухи сополи с кръв не знам какво става. А климатика не сме го пускали от много одавна.
Момичета, как от рана се получават тези стафилококи, че ме притеснихте?
Поли, много яко сте измислили за празненството. Зйвидях ви даже. Целувки на бандата Simple Smile)

# 124
Здравейте. Да се разпиша набързо и аз.Simple Smile
Валката ходи на градина, но има една суха кашлица, стича му се секрет в гърлото. Гърдите са чисти, сливиците са добре. Гърленият секрет е нормален. Обаче голям тормоз с това секретиране. Водих го на УНГ и лекарката каза, че третата сливица е малко уголемена и от там идва секретирането. Слагам коларгонови капки. Но не виждам голям ефект. Ще пробвам с Цинабсин.
Нещо да предложите? Например как използвате сребърната вода?По колко и как да капя в нослето?

Здравейте , Славенка моя съвет е да замерите и слуха

# 125
Здравейте. Никаква активност тук, но аз да си изплача мъката си - Анди е в болница. След 10 дневно мъчение се оказа инфекциозна монониклеоза, достигнала и до черния дроб. Вчера ми беше изключително тежък ден. Трябваше аз да си остана с детенцето в болницата, но заради другото ми детенце взехме тежкото решение, че инфекциозното отделение е последното място, на което трябва да бъда. Първоначално ревах, защото мислех, че едва ли не изибрам между двете си деца, но в последствие осъзнах, че в същност помагам и на двете си деца.  Татко й и баба й са с нея на смени, аз годя да я виждам сутрин и вечер, като ходя с маска+се дезимфекцирам нон стоп. Дано успея да опазя себе си и бебка!  Praynig Иначе на Анди й вливат глюкоза, АБ, бият й урбазон, дават и препарат за черния дроб. Резултатът е на лице само за 24ч! Днес като с магическа пръчица е сякаш абсолютно здрава. До онзи ден се задушаваше и отказваше всякаква храна. Днес вече дишаше ДОРИ през носа, не хрипти, сливиците са се свили, налепите изчезнали, има апетит и хапва... Заварих я усмихната и шегуваща се. Нямам думи.  Praynig Сега трябва да видим дали заради макар и минималното увреждане на черния дроб след изписването ще има нужда от специален режим на хранене и покой.

Не на последно място да ви споделя, че този ужасен вирус най-вероятно ни е "армаган" от басейна или морето, по-вероятно от басейна. Ако децата ви все още не са изкарали това заболяване (защото рано или късно май почти всеки го изкарва, но с различна сила) имайте си няколко на ум. Протича като гнойна ангина, с Т. Ако не минат за няколко дни, ако видите, че АБ не действа (както беше при Анди) тярбва да се направи кръвна картина + да се изследват едни белтъци за да се провери дали не е мононуклеоза...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 13:21 от ♥Пандичка♥

# 126
  • София
Леле Янче, мн. лошо. Бързо оздравяване на малката кукла.

# 127
  • Кърджали
Янче, бързо оздравяване на Андичка. Да се оправя и да си почива после в къщи Simple Smile
При нас нищо ново. Кати ходи на детска. Страшно е доволна.

# 128
Ох Янче, много съжалявам да го прочета. Нашата беше вирусна монунуклеоза, беше кошмарно, до болница не стигнахме, но треперихме няколко дни, добре че беше педиатърката ни за да може да го открием навреме. Странно е, че ние бяхме болни декември, а тогава басейни няма.. т.е. откъде ли сме го хванали?
Стискам палци бързо да се оправи. Мисля че след прекараната монунуклеоза ще имате и увеличени лимфни възли, които в последствие може и да не се приберат.

Ох настръхвам като чета за болни деца, това е най-големият ми кошмар.

Момичета, вашите деца хващат ли правилно химикал, молив? Нещо не ми харесва как го държи Марти и не знам как да го науча

# 129
  • На плажа
Янче,горката Анди..а и ти какво си преживяла,направо не ми се мисли  ooooh!
Искренно се надявам скоро да сте си и тримата в къщи и дано никога да не ви се налага повече да лежите в болница  Hug
Прегръдки и за Анди големи  Hug Hug Hug

# 130
Благодаря ви!  Hug

Глупи, инфекциозна и вирусна мононуклеоза е едно и също. Радвам се, че при вас явно не е било в толкова тежка форма, има хора, които го изкарват на крак, мислейки, че е обикновена гнойна ангина. При всеки протича с различна сила. За лимфните възли, хм не би трябвало да е така - сега са уголемени, но като се излекува би трябва да си се прибират, както и черният дроб сега е уголемен, но с преборването на вируса се нормализира. Поне така казват и пише, дано е така!  Praynig

Иначе не е задължително да се хване от басейн/море, просто по вода вирусите се разпространяват най-лесно, а Анди ходи на плуване почти цяло лято + 2 пъти на море + се разболя точно след второто море, където се къпа и в басейн... НО болестта като цяло е известна като "болест на целувката", защото най-лесно се предава чрез слюнка. Сега, децата ни не се мляскат като възрастните Simple Smile но пък е достатъчно да пийнат или хапнат с лъжицата на болно дете, да сложат в устата играчка, олигавена от болно дете и т.н. Инкубационният период е от 2-8 седмици (на различни места пише различно). Така че може и от градината да ни е, може да е отвсякъде, няма как да знаем.

Извинявайте ако съм прекалено подробна, но ми се иска да помогна с каквото мога за предотвратяването на други дечица да стигнат докъдето стигнахме ние. Ако аз бях информирана за тази болест+ако личната лекарка беше споменала, че може и да не е обикновена гнойна ангина и беше препоръчала кръвни изследвания веднага, щяхме да спестим поне 5-6 дни истински мъчения на нашето съкровище (което както казах стигна дотам да се задушава в съня си+увреждане на черния дроб). Не го пожелавам на никого!!  Praynig

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 21:30 от ♥Пандичка♥

# 131
  • Бургас
Янче, дано лошото е зад гърба ви вече и скорошно оздравяване на Анди ви желая  Hug
Моят Митко е изкарал мононуклеоза като беше на 2-3 годинки. Получи я след много чести приеми на антибиотици и медикаменти, защото личната му изписваше на всяко разболяване АБ, естествено те потискат , а не лекуват болестта и от там тотален срив в имунната система и лепване на мононуклеоза. При него нямаше гнойна ангина, но може би го хванахме в началото и за това така неусетно и без симптоми.
Когато преди няколко дена спомена за леката температура на Анди , вярвай ми точно за това си помислих, но не исках да те психясвам излишно, защото в момента и вирусчета има такива, само с 24-часова Т. Доста се учудух, че  Анди продължава с детската градина, но си била без избор. 
Та се сетих как и аз преди години се чудих каква е тази ниска Т., която три дни не отшумява. За късмет пък точно тогава ходихме и ровихме около проблема му с тестисите, та споменах на ехографа, който ни е познат, за тази ниска Т. Той му погледна лимфните възли и черния дроб/който се оказа увеличен/ и ни изпрати веднага на това изследване на белтъци и други подобни. Оказа се точно това,  но при нас беше явно в по-лека форма. Спазвахме диета 2-3 седмици, но си спомням вече каква беше, а и най-вече тогава открих за първи път хомеопатията. Да е жив и здрав хомеопата ни, от както той се захвана с лечението на Митака, антибиотиците ги спряхме  Peace

Славена, сребърната вода съм я използвала за нослето в комбинация с клеева тинктура. Около 20мл. вода смесвам с 3-4 капки тинктура. Аз го правех в едно шишенце от капки Виброцил, та да ми е по-лесно като ги капя после в носа.

Глупи, При Деси стафилококовата бактерия е влязла през раничка, която Деси е имала на носа. Просто като се е почесала с мръсни ръце и се е заразила. Тоест ако имате открита рана , където и да е по тялото, трябва да се пазите от замърсявания. Лошото е, че не винаги можеш да опазиш всяко охлузване при децата. При Деси се бяха възпалили и пъпките от комар, които е разчесала и са се превърнали в ранички. Тях няма как да ги опазиш например.

# 132
Янче, при нас също не беше никак леко, не стигнахме до болница само защото педиатърката и аз решихме, че по добре да изчакаме, защото от инфекциозна болница можем да си тръгнем с повече проблеми отколкото имаме. Марти вдигна висока температура и ние го заведохме директно на УНГ и тя констатира гнойна ангина,мъчихме един антибиотик, той го повръщаше, после тя назначи втори който беше толкова горчив и гаден, че като се сетя и ми се реве, как се мъчехме да му набутаме на детето тази гадост в устата. Винаги когато Марти се разболее започваме да четем в нета за различни илачи и случаи, веднага му купих Ангинхил и започнах да правя изварените компреси. Чух се и с педиатърката ни, защото тя дава много хомеопатия, да каже по колко ангин хил да давам. След като чу какво се случва каза още на следващият ден да отидем да ни види. Опипа му корема и ни изпрати още на другият ден на кръвни изследвания. Констатираха мононуклеоза, която не се повлиява с антибиотик, а само витамини, трябва да се пази слезката и черният дроб да не се ударят. Казаха ни да махнем всички мебели и ръбове които са му на това ниво, че ако се удари може да стигнем и до операция. Лекаря вОнкологията вИсул ме питаше дали посинявал докато спи или дали спирал да диша.Направо изтръпнах, да посиянва не съм го виждала че вечер е тъмно, но спираше да диша няколко пътиЛекува се с много почивка и витамини, можеше да ни бият и на нас урбазон, но ние отказахме. Страничните ефекти бяха много опасни. Педиатърката ни даде едно хапче, което е като него и е дава четвъртинка на 1 час. След близо 3-4 часа мислене, дадохме хапчето да го изпие и застанахме до него да слушаме ще започне ли да диша или не. Това беше най-гадният 1 час от живота ми. Не започна да диша по-добре и пак бяхме дежурни цяла нощ да го следим. Това беше на 7мия ден, който беше с температура и задушаване. Доктора от онкологията ни беше предупредил че острата фаза е не знам си колко дни и после сам започна да се оправя и започна да диша по нормално. Ходихме на частно и при Манджуков ли манджуров ли, той е шеф на детското в инфекциозна, все ни 90лв за преглед само за да ни обяснява 10 мин че няма значение каква кола го е блъснаа дали опел астра или някаква друга. Аз и тук писах преди и се оплаквах, сигурно сте забравили, но тази болест е супер кошмарна. И не ме питайте как пазих детето 1месец да не прави нищо за да не си нарани черният дроб или слезката.. с детски.. от тогава започна да ги гледа,но това беше единственият шанс да седи мирен.
Напълно те разбирам и стискам палци по-малко деца да се разболяват от тази гадост.

# 133
  • София
Здравейте!
Не съм писала отдавна, но виях във ФБ, чеАнди е болна  влязох да прочета как е.
Много страшно ви звучат постовете момичета и аз самта дота се стреснах. Притесних се, защото о тази болест бяха болни 2ма познати в тинейджарска възраст и предимно в тази възрастсе водят най-уязвими, а то се оказа, че застраховани няма. Единия трениращ футбол, другия плуване. Единия едвам го спасиха. Не знам какъв е този вирус, но просто от това което съм чувала е много важно да се хване на време с кръвно изследане и да не се дава друг антибиотик освен правилния. И другото, което знам е точно във връзка с черния дроб и на двете деца са им казали 1 година да се пази от алкохол. Казвам ви го, ако случайно вашите деца са като моето да открадват и да си пииват биричка. МНого, ама страшно много ви гушкам и ви желая мноо сили и бързо преминаване на всичко.

# 134
Глупи, и при вас е минало доста тежко. Sad  Hug При нас мисълта да я оставим ОЩЕ вкъщи и да продължим с лечение, което очевидно вече 10 дни не помагаше въобще не стоеше на дневен ред, въпреки, че бяхме известени за този вариант. УНГ-то ни познава Анди, знае как се мъчеше преди ваденето на 3-тата сливица и след това, но сега като я видя, направо се хвана за главата. Изцяло й се доверихме, че тези вливания, които вкъщи не можем да й осигурим, са крайно необходими, говоря предимно за глюкозата. Това чисти черния дроб и закрепва организма. Знаем за негативите от урбазона, както и от АБ ...  но приехме, че и те на този етап са необходими, приехме и че абсолютно всяко нещо има и плюсове и минуси и просто се молим минусите в случая да са по-малко и не фатални!  Praynig Факт е, че за 24ч детето ни стана неузнаваемо. Засега не съжаляваме за избора си, дано така да е и занапред!  Praynig

Ра Ив, да стряскащо е, но ето че както Магарето е писала не винаги се стига до тежки ситуации. Наистина най-най-важното е да се хване още в началото, за което е необходимо първо осведоменост за съществуването на този вирус 2) когато ни казват "гнойна ангина" веднага да се осъмним и да пуснем кръв - първо се гледат левкоцитите и моноцитите, а после и двата белтъка, които доказват или отричат наличие на мононуклеоза.

Магаре, радвам се, че във вашия случай е минало леко, като по чудо сте го хванали супер рано! Иначе за Анди и че е ходила 3 дни с Т 37,5 - и преди се е случвало.  Embarassed Понякога си мислим, че нещо не е достатъчно сериозно, че да я оставим вкъщи, но най-вече гледаме да ангажираме майка ми минимално... На мен ми е почти невъзможно да взимам болнични (много тъжен факт Sad ), а мъжо мина през етап в кариерата си, в който за него също беше по чти немислимо да отсъства... Sad

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 21:16 от ♥Пандичка♥

Общи условия

Активация на акаунт