АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 133
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Сега, като ви чета, момичета, много се замислям дали и Елиза не изкара същото нещо преди 2 месеца. Първо започна с лека Т, която поддържаше 3 дни и която не надвишаваше 38,8 градуса. После се появиха и налепите по гърлото. Чухме се с хомеопатичката ни (отново бяха почивни дни, все тогава се разболяват децата) и тя по това, което й обясних, ми каза да й дам една гранулка (от нашите, лекарство, което беше взимала и преди). На следващия ден беше на преглед, тя установи че е тотално срината, налепи, Т, едва дишаше, беше направила и ушна инфекция, имаше течност и в двете уши. Аз я попитах "Няма ли да отървем АБ този път?", а тя ми каза "Ако ми позволите, ще опитам да я оправя без АБ?"  И на въпроса ми "Ангина ли е?", тя каза "Не." Даде й друго лекарство и на следващия ден пак ни искаше на преглед. От състоянието и от прегледа на детето се установи, че е настъпила коренна промяна, налепите бяха изчезнали, Т вече нямаше от повече от 12 часа, дишането й се беше подобрило и ушичките й бяха напълно изчистени. Аз с учудване я попитах възможна ли е толкова бърза промяна към подобряване, та това за мене беше поредното чудо и тя каза "Даа, вие май още имате съмнения относно това лечение." Повярвайте ми, когато изпусна децата да стигнат до тежко състояние и след подобрение от хемеопатичното лечение, винаги го приемам за чудо. Не че се съмнявам в това лечение, което прилагаме вече от 4 години, не че се съмнявам в човека, който лекува децата ми, просто всеки път се питам дали е правилно и съм сигурна че ще продължавам да се питам, но винаги се доверявам. Може би съмненията ми са породени от постовете и мненията на други майки, изпатили си в следствие на хомеопатично лечение и стигнали до сериозни усложнения. И винаги стигам до извода, че всичко зависи от лекаря, на който попаднеш. Та сега, като четох постовете ви, си задавам въпроса дали и при Елиза не е било нещо подобно, макар че не мога да бъда сигурна, първо не сме пускали кръвна картина и второ симптомите на много болести си приличат.

Панди, стискам ви много силно палци скоро Андичка да оздравее и да се гушкате у дома. Дано бързо се стабилизира!  Hug  Praynig Подкрепям те, че в този момент сте взели най-правилното решение и за болницата, и за това ти и бебето да се опазите максимално!  spoko

# 136
Хари, браво, че е минало пак така магически. Важното е ти да си доволна от това лечение, остви кой какво казва. Само не разбирам как така просто на въпроса ти е отговорила с "не" без да ти каже от какво аджеба е болно детето ти.

# 137
  • Sofia
Ами и аз не знам. Дори в този момент не попитах за точната диагноза, интересуваше ме цялостното състояние и как ще го преодолеем, а не как точно ще нарече въпросното заболяване. Всъщност понякога диагнозата звучи доста плашещо, не сте ли се замисляли...
Когато Софи направи пневмония преди 2 години, тя и тогава не го изрече с точните думи, може би за да не ни стресира, само каза че състоянието й е доста сериозно и не се нуждае от снимка дори, за да го потвърди. Но каза че не ни препоръчва болнично лечение, защото това е още по-голям стрес за всички ни, в нашия случай домашното лечение ще даде резултати и така беше. Само че я следеше през 2 дни. Едва когато аз я попитах дали е пневмония, тя каза да. По принцип тя си е такава, избягва да изрича диагнозата, а обяснява поотделно какво точно е засегнато, как и до каква степен.

# 138
Вкъщи сме сииии newsm44 Преждевременно и с много молби от моя страна. Но просто нямаше вече смисъл да стои там. Основното лечение приключи, а уикенда не изписват... Не искам да ви описвам отношението и условията на това място. Не можех и ден повече да си държа детето там.   Иначе официално ще я изпишат в понеделник, след като направим изследвания. Дано са добри!!!  Praynig

Хариела, така е, но за някои заболявания е задължително да знаеш именно какви са. До ден днешен питат майка ми дали съм боледувала от това и онова. Важността се отнася с пълна сила за мононуклеозата, защото, както в нашия случай, се стигна до увреждане на черния дроб и за в бъдеще ако има проблем, ще мога да казвам какви проблеми е имала преди. Разбирам, че в случая ти е било по-важно да се оправи детенце, а и още на следващия ден е била с пъти по-добре. Просто мой личен съвет е да не подминаваме въпроса каква аджеба е болестта, защото някой ден може да се наложи да знаем.

Иначе търся рецепти за бабини илачи за суха кашлица, може и алергична да е. Хари, писах ти във фейса, ще ти пратя и ЛС, дано скоро се включиш.  Praynig

# 139
  • София
Е, Янче, браво, много се радвам, че си е вкъщи детето, много е травмиращо стоенето в болница! Важното е, че вече нещата вървят на оправяне! Hug

Ние се гласим за детска градина в понеделник след една безкрайна ваканция. Поради една или друга причина не е ходил от края на януари и сега все едно за пръв ще тръгва. Нямам търпение, колкото и да звучи грозно. Нещо много ми идва напрежението с двете маймунки, онзи ден минаха 26 часа преди да успея да ям, което е безумно при положение, че кърмя бебето и трябва да му осигурявам мляко Simple Smile
Не го знам Алехандро как ще се справя в градината, откакто има бебе претърпява страшен регрес- не иска да се облича, обува сам, не иска да пишка сам, да се храни сам- всичко иска ние да правим. Но в градината ще трябва да свикне отново да се справя самостоятелно с всичко.

Вчера брат ми го води на кино да гледат "Самолетите"- издържал е 20-30 минути, уплашил се е много от 3D ефектите и са си тръгнали. А с такъв мерак очакваше киното, все за това говореше. Вашите деца как се представят в това отношение?

Глупи, мъча го да държи правилно, справя се, но не е върха. Но пък с рисуването е  гола вода! Ама изобщо не може да се справи, да му се не види. Не, че принципно ме вълнува дали и как рисува, но в градината ми правеха забележки миналата есен, че не може да оцвети елементарна картинка.

Айдеее, пак настана лудница в нашата къща, отивам да храня ooooh!

# 140
  • Кърджали
Янче, радвам се че сте си в къщи. И изследванията ще са добри.
Тепсихора, нали знаеш, търпение. Ревнува от бебето и си търси своето внимание. Ха, ще правят забележки, че  не можел да оцветява. Ще се научи. И Кати тепърва се учи да оцветява, резултатите са драматични, ама уж мерак има. И химикал и молив държи полуоправилно. А за говоренето още е ужас. Вярно, има доста голям напредък, но имам чувството, че по - скоро ще проговори японски, отколкото български. " Влекат " я чуждите езици, но не и родния. Не дава и да я поправяш.Ако и повториш една дума или израз няколко пъти, уж за да го запомни, реагира с " Остави ме на мира, не ми се говори с теб." Като добавиш, че говори бързо ( в това прилича на мен ), пропуска букви и срички. Някои думи, ако я накараш да ги каже на срички ги казва правилно, но в изречение ( защото бърза и говори " по инерция " ) си ги казва по грешно запомненият начин. И дори не е нужно да е някаква сложна дума, един месец се опитвам да я науча да казва "голям", а не "гомам", на срички го казва, но в изречение, докато говори - тц, "гомам" е и това е. А, иначе, има мерак да се учи да " чете", където види надпис, го чете буква по буква. Да, наясно съм, че това не е четене, не съм се и засилила да я уча. Но тя е горда, че уж чете и се опитвам да и поддържам ентусиазма. В детската градина са я забелязали, че знае буквите.

# 141
Терпсихора, е какво значи правят забележка, че не можел еди какво си? Ти ме уби!  #Crazy Вярно, че имат някаква програма и норми за неща, които децата трябва да умеят на дадена възраст, но все пак трябва и да приемат, че всяко дете е различно и ако едно е развито в едно, друго е развито в друго. Ама ще им се невиди.  Crossing Arms Ти въобще не им се връзвай!  Hug А това, че не си яла 26 часа нещо ХИЧ не ми харесва. Не може така, мила, наистина, намирай време. Sad

# 142
Здравейте момичета!
Набързо да драсна 2 реда .Пребрахме се от градина имали са празник днес,сутринта носихме цветя на госпожите има ли са и балони,много са били щастливи!Аз се наработих и съм много уморена,копнея за едноседмична почивка,дано скоро ми се отдаде възможност.Иначе сме добре.Миналата седмица малко Митко беше тръгнал да се разболява и накрак се пребори с настинката,просто нямаше кой да го гледа и ходише на градина.Естествено го водихме до лекарката(да си кажа преди да ме нахокате,че го карам болен на градина) и тя каза,че е не е вирус ,а просто от смяната на времето.
Пожелавам на всички бързо да се оправяте и да не боледувате вече.Не се притеснявайте за нищо всяко дете е различно и индивидуално.
Поздрави от ветровито  Поморие newsm51

# 143
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Не съм писала отдавна, ама то тук си беше направо безветрие Simple Smile

Янче, тежко преживяване сте имали фамилията. Дано Андичка вече е добре, а ти се пази много, че всичкия този стрес влияе и на малкото бебе в теб. То наистина няма как и ти да не преживяваш всичко това. Дано вече сте здрави всички.

terpsyhora, как така няма да ядеш цяло денонощие? Трябва да кърмиш бебо. За градината - не им се връзвай много много. Те искат вече на 4 години да ги научим вкъщи да четат и пишат .... айде моля, няма нужда чак толкова. За киното - Марти също го е страх от 3д. Първото кино в живота си - миналото лято го гледа без очила - каквото видял видял. След това татко му го води 2-3 пъти още, но задължително на 2Д за да няма проблеми и си издържа целия филм. Нормално е  да ги е страх - неестествено е това изживяване, дори на мен по някога ми става лошо от 3Д.
Aлекcандрa, браво на Кати че знае буквите. Марти познава само няколко, но и аз не съм се заела да го уча. Бабите в СТЗ два месеца не подемат обучителна дейност никаква, а той сега проява интерес към четенето и всема книга и уж чете, ама всъщност си измисля думичките. Тези дни ще подхвана някаква система за учене на букви.

РАдвам се че има толкова майки, доволни от хомеопатията. Много е важно да случим на лекар и да му се доверим.

Глупи, Магаре, и вие сте минали през това, но слава богу по -леко. Марти не е карал такова нещо, нито пък шарки, а знам че колкото по-голям, по-лошо май.

Ние от един мецес сме с пресипнал глас + афти се появяваха на два пъти и ги лекувах с дактарин. То все морета, нашата хомеопатичка в отпуска, та една лекарка го прегледа и каза че вирусно изкарал ( без темп) и засегнало ларингса, та от това променен гласа. Изписа пастили и противоалергично за 10 дни, което реших че е прекалено и не му дадох. Проблемът е че се свиква с променения му глас и сега не знам дали се е оправил вече или още е пресипнал.  ooooh! И не знам дали няма да му остане нещо трайно.
Иначе след първото море беше с разстоен стомах няколк дни - гадеше му се, малко повръщаше и кашесто ако. Обаче нашата фармацевтка ни препоръча Рекомфорт - някакъв по -силен пробиотик и да ви кажа още на втория ден имаше голям ефект. Оправи се само с него. Веднага му се подобри апетита и се успокои стомахчето. Препоръчвам ви го.

Днес бяхме на градина за първи ден. Слава богу мина без драми. Приятелчетата го посрещнаха с прегръдки още на вратата Simple Smile и той се залиса

Сега ще работя, че нещо много се събра.

# 144
  • Кърджали
Elyah, и аз не съм си давала зор да я уча. Всъщност, реално погледнато, ги научи от едно музикално килимче с буквите и от детското компютърче. Аз по едно време се опитах да я науча на някои букви - тези на членовете на семейството... Тогава ги заучи просто механично и без да разбира кой знае колко. В последствие се получиха нещата от играчките... Сега върви и къде види надпис го "чете" буква по буква. Не бързам да я уча да чете в никакъв случай, всяко нещо с времето си... Гледам да и поддържам интереса и толкова...

# 145
  • Немция
Ехооооо, къде сте, аз съм тук ве4е. Mr. Green
Ние се прибрахме скапани от път от Бг , за 4 седмици сменихме 4етири места, поставих рекорд по опаковане и разопаковане на багаж , сменяне на легла и обстановки. Ако не бяхме с две малки деца на път, може би щеше да ни се отрази по-добре тази активна по4ивка. Освен това за финал последните 7 дни бяха белязани от тежко болен роднина на мъжа ми, ходиха по болници , настроението беше потиснато.
От полити4еското и икономи4еско положение в БГ съм разо4арована- но не и изненадана от ситуацията.

4етох само последните две страници, така 4е не съм в те4ение на вси4ко изписано тук.
Панди, радвам се, 4е вси4ко е зад гърба ви. Hug
Хариела, впе4атляваш ме с хомеопати4ното ви ле4ение, явно и хомеопати4ката ви е професионалист.
Големият Бибитко изкара гнойна ангина в Бг, но ние се лекуваме с класи4еската медицина и АБ не се размина. Всяко ходене до Бг е свързано с разболяване, този път оба4е се оказа най-сериозно от досегашните. Сега му давам пробиотик и се надявам скоро да няма ново разболяване.

Терпсихора, у нас баткото също е в регрес относно самостоятелността си- понякога имам 4увството, 4е имам 2 бебета у дома си. Дори едни панталони отказва да събуе сам, казва "Ти" ми помогни. Слу4ва се и сам да свърши тази работа, но определено НЕ желае самостоятелност, харесва му да го обгрижвам. А хем бебето се роди преди пове4е от година. Mr. Green
В детската градина е по-самостоятелен до известна степен, но у дома си е по-друго.

Относно киното- моят Бибитко е страхлив, дори у дома не желае да гледа много от детските филм4ета- оба4е по принцип у нас ТВ-то обикновено е изклю4ено, телевизия много-много не се гледа. Ако го заведа на кино, сигурно би било стрес за него, камо ли 3Д-филм.

# 146
Момичета, знам, че някои от вас правят сироп от черен бъз. Как го давате на децата? По колко? Не се ли притеснявате, че по принцип той си е токсичен?

# 147
  • София
Bibitche, добре завърнала се след почивката. Жалко, че голямото Бибтче се е разболяло, но добре, че вече отшумява. Хич не ме успокояваш, да знаеш- аз се надявах по-скоро да отмине този период на вбебешаване, но уви. А истерии правил ли е? Защото наш Алехандро се държи като примадона от време на време и ако не стане неговото се тръшка ужасно. Това също започна около раждането на бебето...

Славенка, аз давам само купешки сироп- ей такъв Зная, че може и вкъщи да си направиш, но първо май вече е късно да си набереш черен бъз, второ наистина би могъл да е опасен. Педиатърът препоръча да даваме само от аптеката.

Момичета, ако на някого му трябва- в Лидл от утре има промоция на инхалатор за 55 лева. Споделям, тъй като цената е супер добра, а явно е полезен уред!

# 148
Абе не всичко е зад гърба ни, и двете сме с бронхит пред бронхопневмония. Опрях до АБ, но за съжаление не ми помогна особено. Анди още пие. Аз пипнах гъби. Утре се връщам на работа, където вероятно ще ме изритат защото съм си позволила аз и детето ми да се разболеем, да влезем в болница, да се гледаме... Не ми се разправя, че ми писна вече от всичко.

Елия, вярваш ли ми, че до преди урбазона, с който наблъскаха Анди в инфекциозното аз май не бях чувала истинския глас на детето си. За 24 ч се изчисти, стана толкова звънък, че ми доставя невероятно удоволствие просто да я слушам. Също и да я гледам как спокойно спи, дишайки през носа.... Страшно ми е мъчно, че ефектът вече изчезва.  Cry Дано и вие скоро се оправите!  Hug

Терпсихора, ей тамън онзи ден ми похвалиха инхалаторите като средство за справяне с кашлица без лекарства. Имало и gумени ботушки с подплата. Mа много ни е далеч ЛИДЛ, не знам дали ще успеем днес да стигнем дотам.

# 149
  • София
Оф бе, Пандичкеее, наистина ли заради това ще те изритат?! Много са мили нашите работодатели, няма що... Много съжалявам, че сте болни с Анди, дано скоро да ви мине и на двете Hug  А промоцията в Лидл е от утре! Имаш време!
И аз пия антибиотик, защото много закъсах с един зъб, главата ми стана двойна, спрях да кърмя заради това и сега драмата е пълна: бебето се дразни на шишето с адаптирани мляко, реве, аз се цедя, че да запазя кърмата и да не го отбивам толкова рано, хвърлям кърма и се надявам скоро да се върнем на предишния режим!

Общи условия

Активация на акаунт