АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Немция
Ох, Терпсихора, съжалявам, 4е минавате през проблеми с храненето, заради АБ във вашия слу4ай. С второто дете успях да кърмя само 6 месеца (с първото 16 месеца), поради по-разли4ни при4ини, но бебо поне нямаше никакъв проблем с шишето, дори карахме известно време и на смесено хранене.
Мда, Бибит4ето има също доста променливи настроения, имали сме и истерии, и агресия, хем е кротко дете(но пък много 4увствително). За щастие е на приливи и отливи, като най-ярките прояви бяха, когато бебо бе на 3-4 месеца и после на 10-11 месеца, дори една седмица го пращах редовно в детската стая , за да размисли какво е направил, с рев от негова страна. Сега тези изблици намаляха, но малкият разбойник пък щъка тук и там, пипа вси4ко, големият се дразни и напълно го разбирам. Покрай порасналото бебе не мога да обърна внимание на баткото, колкото на мен ми се иска. По4наха оба4е пове4е да общуват помежду се, пове4е се заиграват, заедно се смеят, баткото му се радва на бебешките подвизи и първи опити за думи.

Панди, ужас, сега пък бронхит. Rolling Eyes Ще е върха на сладоледа, ако работодателят ти те изхвърли от работата заради твоята май4ина грижа покрай болно дете, даже ми е трудно да си го представя... дано не се стига дотам!!! Praynig
За инхалаторите- миналата зима го дискутирахме тук- не се 4уди, а купувай такъв. Само 4е не съм убедена, 4е лидълските инхалатори са достатъ4но добри, може би тук има моми4ета, които са го изпробвали ве4е. На мен детският лекар ми препоръ4а само 2 определени марки инхалатори, тъй като те нагрявали лекарството, което се изпарявало... някаква особеност на устройството ги правело по-добри.
Аз с инхалации, оба4е на пара, излекувах хрони4ен бронхит, не съм пила АБ заради усложнения ве4е дълги години, при голямото ми дете с успех лекуваме кашлици с инхалаторен апарат, оттогава не е стигал също до АБ заради бронхит . Тоест мога само да препоръ4ам подобно ле4ение. Peace

# 151
  • Sofia
Панди, лоши неща при вас.  Sad Аз мисля, че на Анди много й е паднал имунитета. Трябва да обърнете внимание на това.  Peace И аз съм с две ръце ЗА инхалатора, но не знам дали този, в Лидл е добър. Нали знаеш, че понякога ниската цена е за сметка на качеството, затова по-добре проучи за марката.  

Славенче, аз си правя сироп от черен бъз, но за себе си. Не те съветвам да го даваш на децата, много е силен и все пак този в аптеките е предвиден за деца, приготвянето му е следено, премерено, по-добре от него давай на момчетата.  Peace Иначе не си закъсняла, още има черен бъз, аз си правих тази събота.

Бибитке, добре сте се завърнали у дома. Вярно е, че такова експедитивно местене от едно място на друго и то с деца, е доста натоварващо и вместо да си починете, вие се изморявате. По-скорошно оздравяване на Бибитко!  Hug

Терпсихора, съжалявам че и ти си на АБ. Ооо, рано е за отбиване, затова продължавай в същия дух и после ще си възстановите кърменето. Ти много добре си знаеш де.  Peace Това, което прави ваш Алехандро, мисля че е заради ревност. И при Софи имаше такива приливи и отливи, и тъкмо си помисля че вече е свикнала с бебето, и тя пак ... Но хубавото е, че тези периоди са нормални и все идва време да отшумят, не може без тях. Помисли си само колко неща се променят за първото детенце, за него това е голям стрес и в малките главици се зараждат хиляди, хиляди въпроси, на които те не могат да си отговорят, а не знаят и как да попитат, затова реагират първосигнално. Мислейки че, като постъпват и се държат като бебето, вниманието и любовта на родителите отново ще се прехвърли към него и той няма да бъде изоставен или поне останал на втори план. Колкото и да се стараем да обръщаме еднакво внимание на децата си, това през първата година на бебето е невъзможно, защото то е абсолютно беззащитно и за всичко се нуждае от нас. Докато по-голямото ни детенце все може да направи нещо самичко и затова сме принудени да разчитаме на това и да го оставяме да се справя само, а то милото приема нещата по друг начин. Когато обаче и другото дете стане самостоятелно, тези неща изчезват. Аз да кажа, че вече моите момичета много хубаво умеят да си играят двете самички, Софи измисля играта и я подава на Изи, а малката веднага подема. Но въпреки това има моменти, когато Софи отново проявява ревност, макар и с не толкова голяма сила. А за Елиза да не говорим- как е видяла, че сестра й се е настанила в мен, тя веднага идва и най-нахално я избутва, за да седне тя на нейното място. И забележете - не да седнат и двете в мен, а да отстрани Софи и само тя да седне. Голям нахалитет е, нищо че изглежда толкова мила и невинна, постига си всичко, което е решила. И лъвицата София отстъпва, какво да прави...  Simple Smile  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 12:51 от Hariela

# 152
  • Немция
Хари, големият Бибитко отдавна е здрав, разболя се 10 дни, преди да се приберем, АБ бързо му помогна, още на втория прием имаше ефект. За4етох се назад за мононуклеозата- изправи ми се косата, зву4еше страшно описаното от вас, а както изглежда не е рядко заболяването, цели 3 деца тук са го изкарали.
Хариела, ти тръгваш ли скоро на работа , имам някакви спомени, 4е по това време се връщаш на трудовия фронт?

Терпсихора, градината определено ще облек4и ежедневието ти- едно е по цял ден с едно дете, друго е седмици, месеци наред с две. Децата само да са здрави, пожелавам ти по-малко детскоградински болести с голямото дете!

# 153
  • Кърджали
А аз да ви кажа как реагира Кати, ако се спомене за бебе : " Мамо, не говори такива лоши неща", като цяло хич не е очарована от такава идея,  наплашена е от хапането и удари ит братовчедчето, дето все го оправдаваме че е малък, че е бебе. Не че някой ще я пита, ако се решим с баща и най - накрая.
Иначе нищо ново. Кати в петък вдигна температура, имала леко възпалени сливици. В събота не остана и следа от температурата, и днес бе на детска.
Янче, оздравявайте с Анди и да забравяте що е то болест вече.

# 154
Няколко поредни  дни влизам да ви чета и гледам никой не е писал!!!Защо бе дами?Я кажете как минават дните ви .Ходят ли с желание децата на градинка?
Митко ходи с желание на градинка.Преди няколко дни ходихме и на зъболекар за профилактика и ако има нещо да се прави.За мое голямо щастие няма кариеси.Мен скоро ще ми местят работното място,уж за по -хубаво,но аз нещо не съм въодушевена.Хайде драснете по някой ред,нека да не позволяваме да ни замира темата.А случайно да не си пишете във ФБ,а аз да не знам?Чао за сега

# 155
  • Бургас
Здравейте и от мен   bouquet

Янче, не се напатихте и вие значи......направо ми е мъчно като те слушам.....милата Анди   remybussi а при теб не можеше ли без АБ, все пак си бременна, а най-много ме е яд на тия антибиотици, че не помагат винаги, а само потискат  #Cussing out

Урбазона наистина дава бързи резултати, но за съжаление временни, а и оставя много последствия. При Деси също не се разминаваше без медрол всеки месец по веднъж заради ларингитните кризи, НО слава Богу това вече е зад гърба ни  Praynig

Иначе тя си ходи на градинка. Имахме родителска среща, платихме си учебниците по 20лв, събрахме по още 10лв. за разни фулмастери, блокчета, пластелини и една магнитна дъска за стената. Неприятната изненада беше, че искат да събираме по 23лв. , за да си купим столчета, защото видите ли децата имали нужда!! Аз категорично се възпротивих, но не на това, че децата имат нужда, а на това, че не е редно родителите да купуват такива неща. Градината си има бюджет за тези покупки.  Naughty

Днес е особено студено в Бургас, срам-не срам сефтосахме на Деси зимното яке  Mr. Green

# 156
  • Sofia
Хайде и аз да драсна някой ред.
Приготвихме се с Елиза за излизане, слязохме долу, то вали.  Twisted Evil Ами не валеше, като започнахме да се обличаме.  Twisted Evil Ама че лъжливо време.

Магаре, е какво да те е срам, то наистина си е студено. Почти всяка година вече от сандалите минавам на ботуши и обратно. Пролетта и есента сякаш искат да се заличат като сезони, а аз толкова много ги обичам...  Sad В нашата ДГ събирахме по 50лв. - 20лв. за портфолиото, по което ще работят през годината и още 30лв. за други помагала.

Бибитке, да, правилно си запомнила - вече официално се водя на работа, само че съм в отпуск. Имам 150 дни отпуск да ползвам и трябва да ги взимам.

Рибке, София винаги е ходила с огромно желание на ДГ. И с всяка следваща година желанието й все повече нараства. Преди няколко дни ни каза, че не искала да я взимаме от детска градина, искала и там да спи. И само там да я водим, никъде другаде.  Grinning Обаче сега, като пусна и малката девойка, ще има реване, тя ще си пореве и за сестра й, която хич не е плакала.

Панди, как сте?

# 157
Здравейте , не знам дали знаете тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0 , мисля , че 6те е от полза за всички ни. На мен ми я казаха вчера и се заравям да чета

# 158
  • Немция
Хари, кога пускаш малката на градина? Ина4е 150 дни отпуск зву4и прекрасно- кефкефкеф. Mr. Green

Аз си имам дерт- голямото Бибит4е от утре ще е на градина до 15 4аса(има 3 разли4ни възможности за престой в ДГ), това ще е само 2 пъти седми4но, през останалото време ще го вземам пак на обед. Проблемът е, 4е той не желае да е там до 15 4аса, по4ти съм сигурна ,4е няма да обядва в ДГ, той е крайно избирателен в яденето и предполагам, 4е ще стои гладен, ако нещо в менюто не му пасне. Тези седмици ина4е си ходеше с желание на градина.

Как са децата ви с храненето в ДГ, има ли някои , които не желаят да ядат поднесеното им там(не, 4е вашият пример би ми помогнал в слу4ая...)?

Мда, времето захладня, моите двамата се разсополивиха, надявам се горещо при малкия хремата да не се влоши, 4е прави едни спасти4ни кашлици, като по4не силна хрема и хи4 не ми иска да се повтори сценария от миналата година.

# 159
  • Кърджали
Привет и от нас Simple Smile
.bibitka., дано пък Бибитко те изненада и му хареса да стои и повече там. Кати засега няма проблем с храната там, поне не съм разбрала. Иначе в къщи например ако не и хареса храната, казва че не е гладна, и ако настояваш - почва да реве неутешимо Simple Smile
Аз се надявам Кати да удържа фронта и да не хваща хреми скоро скоро. Защото и тя като твой малък Бибитчо прави едни кашлици, че страх ме хваща...

# 160
Здравейте. Аз бях в болница за лечение на двустранна бронхопневмония. В понеделник както се гласях най-накрая да се върна на работа и по път минах през лекарката на контролен преглед, се оказа, че вместо на работа отивам в болница. Едноседмичното лечение с АБ не само не бе помогнало, а се бях влошила ужасно. Вливаха ми АБ венозно 5 дни. Преживях един голям ужас с пукане на вени, болки при вливанията и т.н, да не влизам в подробности. Вчера се смилиха над мен и ме пуснаха уикенда да лежа вкъщи. Сега съм на АБ през устата. В понеделник пак съм в билницата за изследвания и преглед, би трябвало официално да ме изпишат. Моля се най-накрая да оздравея и аз и всички около мен и най-вече детето ми да стигне до края и да се роди живо и здраво! Много се притеснявам след толкова АБ, болници и вируси, доста си поплаквам. Молете се за нас!  Praynig

Иначе Анди слава богу не разви бронхопневмония и овладяхме нещата до остър бронхит. Сега е доста по-добре, пу-пу. Мислим от понеделник да я пращаме на градина и се молим да не лепне първия вирус , който върлува там, тъй като имунната й с-ма сега е тотално срината. Но вече няколко седмици си е вкъщи, храни се добре, промени си цвета на лицето, бузките отново поруменяха, по-енергична е... Дано, дано вече всичко е зад гърба ни!  Praynig

Хариелка, дам, напълно нясно съм, че имунната й с-ма е срината. След мононуклеоза за съжаление това винаги се случва.  Sad Моята също е срината. Каквито мерки е имало, сме ги взели. Но... Божа работа...

# 161
  • На плажа
Янче стискам палци всичко лошо да е зад гърба ви вече и за напред да не ви настигат никакви болести  Praynig Прегръдки за Анди дано градината не ви донесе нови вируси  Hug Hug
И Нико снощи вдигна температура,но не висока и се надявам да не развие нещо сериозно,давам му сиропче дано да мине.

# 162
  • Немция
Леле, Панди, кошмар! spoko Дано ве4е си по-добре, оттук нататък здраве и само здраве!!! Hug На мен през втория месец на бременността ми се наложи АБ заради синузит, из4аквах, пробвах народна медицина , но нищо  не помогна, така 4е опрях до АБ. Бях много притеснена заради това, но ето, 4е вси4ко бе наред с бебока... Разбирам напълно какво ти е на душата.
Ти докога смяташ да работиш, явно ти е нужна по4ивка ве4е?

Дани, а твоето лъв4е как е?

Моят Бибитко в петък не бе докоснал храната в ДГ, както о4аквах, за щастие не бил в лошо настроение заради това. Притеснява ме това неядене, но добре, 4е е само за 2 дни на обяд там, 4е ина4е само щях да го мисля. Днес имат зелен4укова супа и хлеб4ета към нея, та знам, 4е хлеб4етата ще ги яде. Поне така си мисля аз.

Алекс, твоите роднини във Вупертал ли бяха? Питам, защото в4ера ходихме дотам, за да повозим Бибит4ето на висящото влак4е там. Беше голяма радост за него- като слязохме на центъра да се разходим имаше сръдни от негова страна защо сме прекъснали возенето.

Какво правихте през уикенда, девойки?

# 163
  • Кърджали
bibitka., да... И Кати се влюби в това висящо влакче и не признаваше разходка без да се качи в него. Пък аз първите пъти треперих от страх  Laughing

# 164
  • На плажа
Бибитка благодаря ,че попита.Моето лъвче е добре през деня,леко дрезгав му е гласа-няма температура вече,няма сополи..но вечер като си легне и явно се стича секрет назад и го дави и започва да хърка и покашля.
Общо взето много леко го караме този вирус,дано всичките пъти са така,той по принцип не боледува сериозно,винаги му минава бързо и само с инфлуцид и тонзилотрен,макар този път да ни изписаха някакъв сироп в допълнение.

Янче а вие как сте вече и какво става с работата?
Хари и Ники винаги е ходил с желание на градинката,само първата седмица беше трагична,но след това дори и събота искаше да е там Laughing
Магаре и при нас беше адски студ-и ние сефтосахме палтата и дебелите якета Winkмакар,че сега времето се пооправи,но пак си е студено с този северен вятър.
Рибке на зъболекар не сме ходили,като изключим случая със счупеното зъбче и наложителното леко изпилване след това.Няма кариеси макар да прекалява със сладкото...
Как да го отуча не знам,постоянно търси сладко и ако при нас няма си знае и си ходи горе при баба и дядо ,а там винаги е заредено до горе и нищо не му се отказва ooooh!
Аз днес съм почивка и ще оправям гардероби,че потниците и роклите още стоят Laughing

Общи условия

Активация на акаунт