АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 135
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Кърджали
Дани, и Кати е така налитаща на сладко /особено на село, в къщи купувам по нещо дребно, веднъж дневно, за да няма драми/. Водила съм я на зъболекар особено заради това/впериодите, в които не можеше да диша без сладко /. Водили сме го този разговор със зъболекаря, неговото мнение беше че при редовно миене на зъбите, това не би трябвало да е проблем. В смисъл до половин час след като е яла сладко, обаче, трябва да се измият зъбките или поне една дъвка без захар да подъвче. В такъв случай, щетите за зъбките биха намалели до възможният минимум.Не че успьяваме да го спазваме това  Tired, но поне при последния преглед зъбките и бяха в идеално състояние. Декември или януари сигурно пак ще я заведа, хем да видим дали не се е появило проблемче, хем да свиква със зъболекаря....
Янче, как си?
Всички болни да оздравяват. Аз вече втора седмица не мога да се оправя... Пфу...
Кати е на детска /тя ако има как, там да е денонощно  Laughing /, днес ще им правят едни карнавални снимки. И от снощи е нетърпелива, само разправя как ще я облекат в красива рокля и ще я снимат  Grinning

# 166
  • София
Яна големи страхотии описваш,изтръпнах направо. Ти не направи ли 6мес стаж,това ли те спира да си останеш в къщи? Естествено може и да не ти се остава в къщи толкова рано,но с толкова чести боледувания...сериозни и то,а в теб расте и живот... Ти си знаеш!

# 167
  • Немция
Радвам се, 4е засега децата удържат фронта с болестите. При нас двамата бяха с лека хрема, за щастие бързо отшумя.

Бибит4ето оби4а сладки изкушения, но покрай алергията му дълго време не беше вкусвал шоколад, едва наскоро открих в един био-магазин бял и кафяв шоколад с оризово мляко. Кафевият не му хареса, белият - да, но яде по мъни4ко от него и то от дъжд на вятър. Оби4а желирани бонбони, но не всеки ден и не по много. Казвам му да си вземе от пакет4ето 5 например и той ме слуша. Е, има и по-лакоми периоди, но като цяло не се улива с коли4ества и 4естота. Виж, докато бяхме в Бг ни пощури да пие Фанта- ако можеше сутрин, обед и ве4ер щеше да я пие, бабите и дядовите също допринесоха за това, но си траех, тъй като знаех, 4е у нас ще й ограни4им ползването.

Сега съвсем друга тема- Бибит4ето не желае да ходи по голямата работа в ДГ. Тъй като той не е по цял ден там, не ме притеснява много това, но ми се иска някой ден да го преодолее. 
Май е 4есто срещан този отказ при деца, доколкото преценявам по мои приятелки или близки с деца.

# 168
  • София
Пандич, тук също искам да ти пожелая бързо възстановяване, а за работата- знаеш ми мнението, няма да ти избяга, цял живот ще работиш!

Много ви благодаря за отговорите за драмата на големите деца с бебето. Явно си трябва волско търпение и стискане на зъби. Аз забелязах, че истериите са предимно когато сме на разходка, доста странно... Както и да е, аз стискам зъби и побелявам, чакам да отмине и този период.

На зъболекар го водим от време на време, колкото да види има ли нещо за правене- засега всичко е наред, той почти маниакално си мие зъбите, после жабури и т.н. Дано да има здрави зъби, че сега с моето ходене по мъките си давам сметка колко хубаво е да имаш безпроблемни зъбки.

Алехандро в градината не ака. Общо взето ака на места, на които се чувства спокоен или пък му е кеф. Примерно на плажа редовно му се доаква Simple Smile Не се притеснявам за градината и неакането- просто си сменя режима и вместо сутрин ходи вечер в тоалетна, пропуска понякога ден, но не е фатално.

Сладко много не яде. Тоест яде, но не в класическия вид на шоколад и бонбони. Яде кремчета разни, мляко с ориз обожава. Но шансът да яде шоколад е нищожен, хич не обича на този етап. Обичаше желирани бонбони, сега и тях само във вид на витамини ги яде.

Много прегръдки, момичета и да се пазите! Hug

# 169
Мерси, момичета. Жули, Терпси, а, вече си оставам вкъщи. Нещата опряха до кокал. Иначе, Жули, да, изп.срок ме спираше по-рано да изляза в непрекъснат или временен болничен. Реално до началото на септември не ми се е и налагало, не съм боледувала, нито пък Анди. И бременността не ми пречеше да си работя кажи-речи пълноценно. Сега нещата стоят по съвсем различен начин.  Peace Иначе срокът ми трябваше да изтече на 1 ноември, но при ползване на болничен и/или платен отпуск изп.срок се удължава респективно с използвания брой дни. Така реално ми се пада да се върна от майчинство в изп. срок. Но това е АКО сега не ми прекратят договора, което очаквам да се случи. Но каквото, такова. Вече въобще не мисля за това, хич не ми пука. Само бебето да се роди живо и здраво, че... вече имам сериозни притеснения дали това ще се случи.

Анди вече повече от месец не е на градна, за да се стабилизира. От понеделник мислим да я пускаме, дано не ни излезе през носа... Иначе сега ме подсещате, че трябва да използвам тази седмица да я заведа на зъболекар. Досега никога не съм я водила, все нямам време, а имам съмнения, че има известни проблеми със зъбките покрай това вечно дишане през устата...

# 170
  • Кърджали
Янче, почивай си в къщи и се възстановявай...

# 171
  • София
Янче, повече да не съм прочела такива лоши неща дето пишеш. Всичко ще е ОК.

# 172
  • Немция
Панди, вси4ко ще е наред с бебораната, сигурна съм!!! Разбирам ти тревогите, гледай поне да не са прекалени. Hug Кога ти е термина?

Аз не съм водила Бибит4ето на зъболекар, тъй като той не желае- всъщност водих го веднъж, но само му показаха зъбол.огледалца и дотам беше. В детската миналата година мина зъболекар, който ги бил прегледал, но колко щателно не се знае. Уж вси4ко е наред със зъбките му, полу4ихме удостоверение от зъбната фея. Mr. Green

Терпси, Бибитко наскоро сам ми каза, 4е никога не бил акал в ДГ, попитах го защо и той обясни, 4е акото му много миришело Mr. Green, сигурно се притеснява. Може и други при4ини да има... Друго си е вкъщи в познатата обстановка да се вършат такива важни работи. Mr. Green
За шоколада- може би какаовия вкус не му харесва. Какао оби4а ли да пие?

Алекс, по какъв повод ще им правят карнавални снимки в ДГ?
Другата седмица в нашата ДГ ще идва фотографа, 4акам го с нетърпение, 4е всяка година много симпати4ни фотосерийки прави.

# 173
  • Кърджали
Бибитка, повод няма уж... Реално погледнато откакто Кати е в тази градина/вече трета година/ за пръв път организират нещо такова. До последно ме съмняваха, че ще успеят да го организират като хората, снимките ги отложиха от вторник за днес. Уж накрая днес ще ги снимат.
Кати се събуди леко хремава, но положението е съвсееем леко, пръснах и спрейче в нослето и и дадох Цинабсин, и заради снимките я пуснах днес на градина.
И Кати не ака в градината, поне така казва. Нейна си работа, където иска Simple Smile

# 174
Панди, вси4ко ще е наред с бебораната, сигурна съм!!! Разбирам ти тревогите, гледай поне да не са прекалени. Hug Кога ти е термина?

Hug Терминът ми е 30-ти дек. Но най-вероятно няма да устискам дотогава. Хем второ, хем ще съм секцио и вероятно ще ме накарат да планирам дата, нещо, което категорично не желая, но май на никой не му пука какво иска майката.

# 175
  • Sofia
Панди, съжалявам че и при теб така са се стекли нещата и си опряла до болница.  Sad  Не се притеснявай, те са се съобразявали със състоянието ти и са ти давали АБ, който няма да увреди бебето. Мисли си само позитивно, нали знаеш за силата на мисленето и бля-бля....  Laughing Почивай си сега, отдай се на оставащата бременност и растящото коремче и се наслаждавай на Андреа, защото съвсем скоро тя няма да е единствената и ще трябва да разделяш вниманието си между две принцеси. А знаеш колко обсебващи са грижите за едно новороден бебе.  Hug Hug И по всичко личи, че ще си имате предколедно бебче.  Grinning Това ще е подаръкът за цялото ви семейство тази година.  Laughing Laughing

Бибитке, не се притеснявай за това че малкия не ходи по голяма нужда в ДГ. Той си е направил режима. Та ние големите също не ходим, където и да е, повечето си чакаме у дома да стане работата. София ходи в ДГ, но дори и да не ходеше там, а само вкъщи, това не би ме притеснило.

Моите и двете девойки са малко хремави, Софи даже се опитва и да кашля, та тази вечер сме при докторката, да я прегледа.
Елиза от 28.10 живот и здравя я пускаме на ясла и там ще са драми, подозирам.

# 176
ЗДравейте.
Ние от края на август се въртим в един омагьосан кръг на запушен нос, стичащи секрети назад, кашлица от тях, без зачервено гърло и с чисти гърди. Мине му за седмица-две и пак се почне. Вчера го водих при друг лекар- специалист УНГ. Каза, че синусите са възпалени, третата сливица е леко възпалена, но не е проблемът в момента.Днес го водих за секрет от носа. От снощи обаче не му се яде. Сутринта изяде парче ябълка и пи айран. От днес почнах и бронховаксон (дано го изписах правилно, че не ми се ходи да гледам как точно се казваше). Един час след него повърна. После пък имаше и малко разтройство. Сега спи омаломощен милия.Явно някакъв вирус го тормози. Забравих да спомена и че Т вдигна тази нощ, невисока -37.7 .След обяд ще ходим при лекаря да ми даде болничен, а и ще го помоля пак да го види. Дано бързо да му минава!
Прегръдки на всички, а болните да оздравяват! Hug

# 177
  • На плажа
Славенче,някакъв вирус върлува навсякъде,а и времето е болно-ту топло,ту студено..в Обзор лекарските кабинети са пълни.
И Нико преболедува за седмица...той някак си бързо се възстановява и лесно му минава,дано да е все така.Сега каката е болна и таткото и той се е тръшнал..дано да ме пропусне мен  Praynig
Утре Вики и Антон са рожденници и започвам от днес да се приготвям.
Тя милата чака с нетърпение,макар да знае,че няма да получи желания таблет понеже се провинява в училище.
Голяма ще е изненадата като види,че сме и купили лаптоп...просто си я представям Laughing
Аз отивам да си разглеждам любимия за сега китайски сайт...чувствам се като в голям МОЛ и всяка вечер и сутрин съм на пазар  Mr. GreenМного се разтоварвам от работата така,и без това нямам време за пазар в града.Но и картите ми се разтоварват доста бързо Mr. Green
Сега се оглеждам за коледна украса и подаръци.
Янче как сте вие?Анди ходи ли на градина вече?

# 178
Туту девойки Simple Smile)

Марти от петък го пуснах на градина. Преместихме го в другата, като разбра, че ще ходи там беше много въодушевен. Сутринта стана, хапна едни доки че беше гладен, каза чао на мен и на Ками и тръгна с усмивка. Мъжа ми каза, че са му се насълзили очите, но бодро се е качил нагоре. Сестрата в детската градина е съученичка на вуйчо и веднага е започнала да го разпитва какво прави, госпожата пък го е разпитвала за сестричката му. Определено явно проблема за свикването му е бил в подхода. Явно тук знаят как да предразположат децата. Като го взех беше със червени очи, плакал, че някакво дете не му  дало някаква играчка и после му се доплакало за мама и тати Simple Smile) Беше доволен и каза, че пак ще отиде Simple Smile Уикенда го заплашвахме, че ако не слуша няма да ходи на градина и той каза че ще слуша. Дори не можех да повярвам, че това е моето дете. Вечерта седна в леглото си да реди пъзели и започна да разказва. Голяма е клюкарка. Явно и възрастта си има значение. Доволна съм, само да сме здрави. Утре отиваме за един солиден пазар на имунотилуманти и дано ни се размине или поне да го караме по-леко. Преди 3 седмици и двамата с Ками бяха болни без да сме ходили никъде, така че .. болестите върлуват навсякъде, само да минават леко и без последици.
Камелия много му е липсвала докато е бил на градина, като тръгна сутринта специално отиде да и каже чао, после като го взех първо ме попита къде е Каелия, послекато се прибра започна да я търси из стаите да я видел Simple Smile) не спря да я гали и прегръща, душичките ми те Simple Smile Да видим утре как ще е
В този ред на мисли, споделете какви имунотимуланти давате на вашите дечица. Коластра, черен бъз.. друго?

Марти умира за шоколад и ще ги бия с баща му. Той си взима за него и вместо да ги скрие ги оставя най-видно в хладилника и Марти опуква от време на време по 1 вафла. Много ме ядосват. Мием зъбките след това защото чук и пук ще му ги развалят:) има кариес между двата предни зъба, не сме го водили още, време не остава покрай бебето да му се невиди.

Не помня, една от нашите мами чакаше и тя бебенце, някой знае ли дали роди вече Simple Smile
хайде лека от мен и до скоро Simple Smile

# 179
Глупи, браво на Марти, че толкова слуша. Аз тамън похвалих Анди, че последния месец и половина въпреки болестите и стоенето вкъщи някак порасна и стана по-разбрана, сега щом тръгна на ДГ, започна с "не" и "няма" за всичко. Борим се и с честото реване за какво ли не и искане на всевъзможни неща (резултат от глезенето от двуседмичния й престой при родителите ми  Rolling Eyes ). А аз, въпреки, че вече съм си вкъщи и би трябвало да съм по-спокойна, нещо изгубих правилната посока във възпитанието. Само й се карам и викам. Съответно мъжът ми се кара на мен, а аз на него, щото очевидно имам нужда от повече помощ в справянето с поредната фаза на Панди, пък той се оправдава "един като вика, няма нужда друг да се намесва". Та в момента ми е малко крив период, но искрено се надявам да се успокоя и отново да намеря търпение за обяснения и подходящи методи на възпитание, че иначе рискувам детето да се затвори в себе си, а в последствие да стане и то истерично като мен, когато съм такава към нея. Sad

Дани, мерси, че питаш за нас! Ей го как сме... Simple Smile А на теб честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава, страшно много е пораснала!   bouquet

Хариелка, дай боже всичко да е наред само и да си имаме най-прекрасния коледен подарък!  Praynig Ти кога се връщаш на работа? Елиза тръгна ли на ясла? А Софи какво прави?

Общи условия

Активация на акаунт