АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 151
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Хари, такава маса си е направо задължителна. Ние миналата Коледа взехме от Хиполенд с Хелоу Кити. Дървена е и не е мръднала. А това ни е втори размер. Преди това имаше една още по-малка с по-малки столчета. Перфектни са и за хранене и за рисуване.

Панди, и за мен няма оправдание за такъв хаос, да не говорим, че това няма как да не доведе до претупване на нещата. Аз точно поради тази причина се отказах от предишната им клиника Peace. Но цената според мен я преглътни, защото много често в държавните болници нещата, с които трябва да се примириш не могат да се компенсират с никаква сума Peace
Аз си спомням, че като лежах с за задържане с Белослава към 7-8 месец при назначено мерене на тонове два пъти дневно, ми ги премериха веднъж и то чак на 6-7 ден. А до тогава лекарят, който ти е лекуващ изобщо не се е появил, за да протестираш. Ако се обърнеш към друг, ти казват да си търсиш лекуващия лекар. Накрая ме изписаха без преглед , с изследвания на друга жена, изобщо - естествен подбор Crazy

# 271
  • Немция
Здравейте и от мен!

А ние нямаме детска маси4ка, реших преди година-две, 4е ще запълни излишно всекидневната(Бибит4ето не се застоява по4ти в детската), ползваше дълго малката маса във всекидневната, а в момента рисува само на голямата маса, тъй като малкото постоянно докопва листи, фулмастри, къса, ма4ка, тоест не би имал спокойствие от него при ли4ното си твор4ество. След година може и да се окаже нужна подобна инвестиция.

Хари, сладки душици! Heart Eyes

Терпсихора, радвам се, 4е баткото е свикнал ве4е с присъствието на бебо. Другият рисков период идва, когато бебето пролази и по4не да пипа игра4ките на големия, тогава ве4е има наистина какво да делят.  Mr. Green

Елха още не сме украсявали, 4ак към средата на декември, 4е ще й окапят игли4ките до на4алото на януари. Сложихме ина4е коледни светещи украси, спазихме и немската традиция с венеца с 4-те свещи, както и адвентския календар, който отброява дните до Коледа(от днес се по4ва), но и Бибит4ето ве4е настоява да е така, вижда украсите в ДГ и желае у дома да цари същата атмосфера.

Ние минахме през един сополив период, който ни изреди вси4ки у дома, на за щастие изглежда безобиден вируса, бързо ни подминава.

# 272
Здравейте! Моята свеки ми беше на гости за имения ден на Анди. Много ни помогна, свършихме разни неща из къщи, които отдавна отлагахме, разместихме разни други неща и сега ни остана само да си получим дългочакания коледен подарък.  Heart Eyes Успяхме и да си украсим за празниците, малката е изключително щастлива. Сега си чакаме и обещания в четвъртък-петък сняг, та да ни стане съвсем празнично.  newsm76

Днес звънях в Хирон за час при д-р Стоименова. Еми поредно разочарование, което вероятно ще ме откаже - нямало да приема нови пациенти до март.  Shocked Пък аз при друга не искам. Вече се опарих от "кой да е" в този център и нито нерви, нито излишни средства имам за още "проба-грашки". Та казаха ми да се обадя в края на януари да ми кажат дали през февруари щяла да прави интервюта и ако не, кога... Дотогава я камилата, я камиларя.  Rolling Eyes

# 273
  • Sofia
Панди, съжалявам, но е така. И аз самата чаках 2 месеца, за да запиша Елиза за интервю, нищо че София й е пациент от 2010г. Това беше миналото лято. Тя има страшно много пациенти и по-добре така, отколкото да не можеш да я намериш, когато ти трябва. Лично съм свидетел как стои до 22ч. в центъра и остава самичка, всички останали отдавна са си тръгнали.

Ние още не сме украсили елхата, но днес или утре смятам да го направим. София едва чака. Купихме масичка с две столчета от Джъмбо и децата много й се радват. Но там вече с деца не отивам - София искаше да изкупим целия магазин, а Лизи само ме питаша "Мамо, ко папам?", нея играчките хич не я интересуваха. Тя е поръчала дядо Коледа да й донесе кукла-бебе и друго не иска, интересува я само да напълни коремчето.  Laughing  Laughing

# 274
Хари, честита масичка! Дано покрай новата придобивка вие да имате малко спокойствие Wink.

Панди, честит имен ден на патерици на Анди  bouquet! Да е много здравичка и вече спокойно да си дочакате големия подарък!
За интервюто, според мен си запиши час Peace. Поне има достатъчно отзиви от тази лекарка. По-добър вариант е , отколкото пак да опитваш на сляпо. Важното е след като веднъж сте минали интервюто да може своевременно да реагира  Peace.
Белослава миналата седмица изкара два вируса един след друг( ентеро вируса и ларингита) и на мен ми се насъбра малко в повече. Тя винаги преди да се оправи окончателно прави едно влошаване за няколко часа и след това все едно си я отрязал с нож и никога не е била болна. Но този път нещо се паникьосах , защото в рамките на 5 дена се разболя два пъти и се изплаших да не прави някоя пневмония и накрая дадох АБ. Е, детето се оправи няколко часа след първия прием на АБ( което няма как да е от АБ за толкова кратко време), но след това една седмица си влачи кашлица и хрипове, което никога не е било с хл. Там максимум за 3 дена сме с чисти гърди и без кашлица. Та набързо си припомних разликите в двете лечения Simple Smile.

# 275
  • София
За 5 минути релакс метнах едно око тук, ама само натъгъдък.

Абсолютно мисля като Янчето, то бременните жени все едно имат цялото време на света, ами и да чакат по 2-3 часа за преглед. Ама че тъпотия. За мен това е всякаква липса на организация, пък каквито и да са им докторите.
И това с цените е грубо - поне вече следящите се там не е редно да ги засегне тази промяна. Все пак и първата цифра не е малка.
Аз често да ви кажа разсъждавам на темата номер 3. Малко ми е хем сърби хем боли.
Дето вика моя АГ - като си решила давай, какво го мислиш.
Обаче го мисля.

ей на, писах, забравих го, сега сигурно е изтекло. нямам време да дишам, л у д н и ц а е при нас

# 276
Сънчоооо, твоето АГ моето твое АГ ли е?  Laughing Сиреч Миков? Аз се следя при него и съм страшно доволна. Човек и лекар на място и пак използвам възможността да ти благодаря за препоръките ти преди вече 4 години (мале как лети времето). И аз му споменах, че искаме 3 и той каза "Давайте, няма по-хубаво от това". Та и аз да ти кажа - давайте! Представям си те с голямо семейство, много забава, щуротии и любов.  Heart Eyes Пожелавам ти го! Wink

Шайн, благодаря за пожеланията и към Анди, и към мен.  Hug Да, сигурно ще запиша, но сега ми беше зора, да опитаме да овладеем много зимни вируси с оглед появата на бебчо. Но явно поне още няколко месеца ще си караме на коластри, ехинацеи, бъз, витамини и молитви...

Хари, честита масичка.

# 277
O, Панди, сега хич не ти е зор да започвате с хомеопатията. Както Анди е била 4 години на алопатични, задължително ще мине през период на "изчистване", което може да значи всичко- сополки , кашлица, обривчета и какво ли не. А със съвсем новородено бебе ще се побъркаш да мислиш това сега вирус ли е или е от лекарството.
Така, че го приеми и като знак от съдбата Wink. Ние от зор започнахме миналата година по средата на зимата и мина бе особени сътресения, но два месеца след приема на първите лекарства и /белослва мина през подобен период.

Сънчо, браво на теб! Много ти се радвам за желанието и искрено ти се възхищавам!

# 278
  • Немция
Панди, и от мен едно рамо да из4акаш до март, щом си я заплюла Стоименова. Това време ще мине бързо, а и без това досега сте карали без хомеопатия, тоест няма какво да ви липсва....

Сън4о, от много мислене полза няма. Тоест действайте.  Wink
Ли4но за мен мисля, 4е нямам сили за още едно дете, а и ако действаме, трябва да е до 2-3 години, а с три малки деца ще видя зор. Освен това трябва по-голям дом , по-голяма кола, полети и по4ивки за голямо семейство от 5-ма души, замислям се и над материалната 4аст. Отделно и едно завръщане на работа с 3 деца ми се струва още по-сложно, отколкото с две, като вклю4им градини, у4илища, детски болести, извънкласни занимания... Мисля си и аз понякога на тази тема, но май с мисленето само ще си остане.

Бях ви занимавала наскоро с темата за неакането в ДГ, а то стана така, 4е Бибит4ето ве4е дори не пишка в ДГ- уж не му се ходело по малка нужда. Окей, 3 дни в седмицата е на половин ден, но в другите 2 дни, когато е до 15 4аса, пак не ходи. Странна работа.

Отивам да залягам, 4е хремата пак "удари" в бронхите малкия Бибитко, пак прави лека спасти4на кашлица и 2 нощи подред спа на пресекулки. Tired

# 279
  • В друго измерение
Да почерпя за именият ден на Савана, да ми е жива и здрава!!!!  txtloves newsm76  Kissing Heart  Kissing Heart

И аз исках много три деца преди, но сега се замислям вече. Три деца са си щастие, но и Бибитка е права, откъм материалната част е доста по-сложно. Засега съм пас, имам още 2-3 години да си помисля ...Simple Smile

# 280
Здравейте момичета!
Ох ние сме  влязли в една серия болни гърла, дънещи кашлици и обилна хрема.Митко е по добре само сутрин покашля и вади  едни големи храчки,а аз все още съм с възпалени ларигси и се давя в чай.Ужас оплаках се.Имам нужда от почивка,че от силната кашлица ме боли и корема,но почивката ще е чак от 16 ти.Няма как стискаме зъби и чака ме.Не съм чела на зад.Дано да сте здравички.На патерици честито на Анди-Панди и на Саванка Hug Heart Eyes
Хубав ден!

# 281
  • София
Да е жива и здрава Савана, на малки патерички!

Рибке, не се давай на болестите. Стискам палци да се оправите бързо!

И ние сме в някаква странна серия: тази седмица Ади беше нещо с температура и леки сополи/ Баща й горкия работи от вкъщи, че да мога поне 1 седмица да изкарам на работа без болнични (че тамън започнах).

Сега пък Боби ми вдига от вчера температура - явно 1 седмица по-късно и него го тръшна вирусчето, та да видим дали утре няма да взема един болнични.

Иначе работата нещо не ми хареса какво се е получило - нещата са си същите 4 години и половина по-късно, само дето за техниката това означава, че едва се движи вече. Наели са един куп млади хора за много малки пари, съответно сега искат да ми намалват и заплатата. Въобще грозна картинка е цялата ситуация. Офисът е в някакво плачевно състояние - явно чистачката отказва да бърше прах от бюрата и мониторите, съответно всичко е в пепеляк. Едната от колежките явно толкова им се е изнервила, че си носи собствения лаптоп да си работи на него. Аз за една седмица бях на 4 от компютрите - първият работи 1 ден и му се гътна хард-диска, вторият цял ден отне докато успеят да ми настроят на него профил, че да седна да работя, третият беше временен докато уж ми оправят другия, ама там нищо не можех да правя и сега съм на 4ия, който се надявам да оцелее малко по-дълго. Още не съм водила преговорите за това какво и колко ще ми плащат, ама като ги гледам нещата май по-добре да си търся нещо друго или да искам да работя по-малко часове. Някакви особени переспективи не се очертава да изгреят.
Наоплаках се и аз.

Хайде хубав край на уикенда от мен!

# 282
  • София
Янче, Миков, кой друг! Образ е голям, много се радвам, че попаднах на него. Да ти кажа правичката вече не помня, ама май кумата ми го препоръча. С него ми се случи една вечер в 21 и 30 да звъня, че се бях притеснила (бременна с Калоян), той не ми вдигна, но след 10 минути примерно ми върна обаждането. Той ми няма номера си в телефона, просто е съвсем наясно, че на бременните жени им се налага да звънят и късно. Колко са АГ-тата, които ще го направят?

АЗ затова ви казах хем сърби хем боли, щото и аз не съм съвсем убедена. А и всичко ще падне на моите плещи, материалната страна на нещата също не е за пренебрегване, отделно от това и в работата има известни неясноти. Абе изобщо..., дала съм си един срок да реша, колкото и да ми е трудно. Иначе в класа на Ивка многодетните семейства са три броя, което не е малко за един клас от 23 деца.

Стискам палци да са здрави децата, аи вие покрай тях. Надявам се другата седмица  да прочета малко повече.

# 283
Привет августинки!
Не съм се включвала от много време.
По темата за третото дете - тук където живея семействата с деца обикновено са минимум по 3. Така е развито обществото и системата че много често е по евтино жената да не работи и да си гледа децата отколкото да плащат за занимални, детегледачки и тн. Породените деца са най-масовото явление. Аз със две направо изнемогвах до едно време, а онзи ден се запознах с една майка на съученичка на Анди тоест най-голямото й дете беше на 4-5г. и каза че е с 4 породени деца Laughing Shocked.
От друга страна съм чувала че всяко следващо се гледа по лесно - дали от натрупан опит, дали големите помагат...
Аз също бих искала още едно но също искам и някакво различно поприще от гледането на деца.

# 284
Ееее, сънувам ли? Захира се разписа!!!  Hug

Гледам за тройката заговорихте. Simple Smile Аз нищо, че тепърва ще раждам второ, вече мислим за трето. В същност с ММ винаги сме го мислили. Искаме голямо семейство с поне 3 дечица.  Heart Eyes НО аз имам огромни страхове с тази моя скапана професия. То тя не е скапана и много си я обичам. Няма такъв адреналин! Но е мнооого big-family-unfriendly или "анти-голямо семейство".  ooooh! Като знам колко ни беше трудно с едно дете да се въртим и да мислим всеки божи ден схеми кой да я води и взима от градина, кой да я води по лекари и на гимнастика, какво бясно каране е било от единия край на София до другия и после пак до не знам си къде... За гледането като е болна да не говорим - при мен болничен е почти табу. Като се сетя от недоспиване (пък и нерви заради естеството на работата ми) колко анти-социална съм била, как съм имала дълги периоди да не ми се усмихва, дори на милото ми детенце, камо ли да имам сили за игра и търпение за обяснения...  Cry Та не мога да си представя как ще се върна на работа на същите откачени смени, с ДВЕ, камо ли с ТРИ деца.  ooooh! От друга страна, наистина не зная с какво друго бих се занимавала.  Thinking Сигурна съм, че каквото и да захвана, ще ми омръзне ужасно бързо. При мен нещата дори не опират до това колко печеливша е професията ми, а колко ще горя в нея. Докато бременеех с Анди много ги мислех тези неща и в крайна сметка не ги излислих. Сега пак има 2 години време, но съм почти сигурна, че и сега няма да измисля нещо различно. Sad

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 20:05 от ♥Пандичка♥

Общи условия

Активация на акаунт