АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 153
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте,

Аз влизам много набързо с конкретен въпрос най-вече към майките дето лекуват с хомеопатия:

Марти е при баба и дядо в СтЗ. От вчера е с лека темп до 38.8 и подути сливици. Днес докторката изказала съмнение за Скарлатина, но за сега е на изчакване без никакво лечение, защото и обрива  е твърде деликатен и неясен.

Та ... за скарлатина прави ли се изследване на гърлен секрет примерно и лекували ли сте с хомеопатия или твърдо антибиотик?

Притеснявам се, защото не е тук и не може нито едната от докторките, на които имам доверие да го прегледа.
Мерси предварително  bouquet

# 286
  • Немция
Бързо оздравяване на болните! Рибке, неприятно е да боледуваш и да бременееш- дано няма някакви усложнения!

Амбишъс, 4естито със закъснение на Савана- да расте здрава и щастлива!!!  bouquet

Силви, бори се за правата ти, а ако не- търси си нова работа!

Относно многодетството- майките с пове4е деца в Немско 4есто остават у дома поне първите години и си гледат децата, това е голям ангажимент и не е лесно съ4етаем с работа. Ако се слу4и такива майки да работят, то те са на съкратен работен ден. Даже и с по 2 деца обикновено работят на половин или 3/4 ден. И аз познавам жена с 4 породени деца, на вси4кото отгоре мъжът й я напусна , когато беше бременна с 4етвъртото дете Rolling Eyes и сега й е много трудно. Наложи се да тръгне на работа, но само на съкратено работно време.
От друга страна не всеки става да гледа 4 породени деца, вси4ко си и до 4овека(жената), аз определено не ставам за тази работа. Mr. Green

Панди, виж първо как е с две деца, пък после си прави сметка дали ще се справите с трето. Както се казва, вси4ко по реда си!

# 287
.bibitka. то положението с местата в детските градини в Германия е като в България, това според мен принуждава жените да не работят, докато в Швейцария детски градини има но таксите са колосални.Това си е държавна политика.  Докато работех голяма част от заплатата ми отиваше именно за детска градина. В някои кантони таксата на дете стига до 2500фр. - около 3700лв.

# 288
Амбишъс, честит имен ден на патерици на Савана! Да ти е жива и здрава!

Елиа, при такава неясна картина и най-вече при липсата на надежден лекар, бих пуснала посявка. Ако е чиста , още на 24-я час ще знаеш и ще се насочиш към друго, а не към скарлатина. Един ден забавяне на лечението няма да е фатално.
Ние изчистихме стрептокок с хомеопатия, но беше доказан и Белослава пи хомеопатичен стрептококцинум. Т.е. лечението беше по нозод. Справи се много бързо.

При положение, че Марти е далеч и не ти се рискува, нищо фатално няма и в един антибиотик Peace. Вярно е, че се връщате назад в лечението, но в случая по преразказано не виждам какво повече можеш да направиш Peace.

# 289
Панди, виж първо как е с две деца, пък после си прави сметка дали ще се справите с трето. Както се казва, вси4ко по реда си!

Слушам, шефе!  Turn-l

Рибке, забравих да ти кажа дано бързо се оправяте с детенце! Ужасно добре те разбирам. Отдавна нямам сили и се отчаях заради болести през почти цяла бременност, както аз, така и малката.  Hug

# 290
Янче бебенце не трябваше ли скоро да се ражда?
За болестите ви разбирам чудесно, 2 зими подред бях тотално отчаяна. Но пък имам чувството, че все по-леко карат вирусите. Иначе това хрема и кашлица вече изобщо не го отразявам.
Гледам да давам повече витамини, пчелен прашец, мед, сребърна вода и всякакви бабини рецепти.

# 291
  • София
Ей ама как готино сте се разписали - хайде по-често Wink

Elyah, за скарлатината има бърз тест, който за час-два става и ако е положителен може да пуснете гърлен секрет, който със сигурност да покаже дали имате проблем и има антибиограма за антибиотиците.

Скарлатината е от кофти болестите и може лоши вторични ефекти да даде, така че поне бърз тест пуснете. ибалаб го имат със сигурност.

Изчезвам, че малката ме вика да я къпя, явно се наигра Wink

# 292
  • Немция

Слушам, шефе!  Turn-l
Laughing Wink

Панди, май ще трябва да наминаваш да се от4иташ дали все още си 2 в 1. Wink

Захира, не знам дали липсата на места в ДГ принуждава жените да не работят. Мисля си, 4е е до традиция в отглеждането на деца. Ето, в града , в който съм, няма недостиг на места, а може би половината от майките на децата от ДГ са домакини. В големите градове не стигат места, както и в населени места с пове4е работа, следователно и пове4е млади хора.
Ина4е градините не са скъпи, както и специално в града ни второто/третото дете не плаща такса за градина, когато първото още я посещава, но това е разли4но за всяко населено място.

# 293
Ама наистина много хубаво се разписахме!  Hug Чак не сме я да го напиша, да не урочасам нещата.  Laughing

Захира, Бибитке, да, скоро трябва да се ражда бебка. Живи и здрави.  Praynig Heart Eyes

# 294
Bibitka права си че има известна доза традиция в отглеждането на децата.

Янче стискаме палци за леко и бързо раждане! Аз понеже не съм в час мома и момче чакате?

И тъй и тъй съм се разписала да ви питам за родилните петна. Сашко имаше 3 родилни петна с по тъмен цвят от кожата му. А напоследък забелязах че има 3-4 ситни петна които са с по светъл цвят но не изцяло депигментирани като при витилигото.
Питах хомеопатката и тя каза че може да се дължи на хипо витаминоза...
Ще ходя на кожен лекар като си дойда в БГ, но не познавам добър.

# 295
Привет момичета!
ние пак с болести се разправя ме.От събота Митачето като каза боли ме корема и така неделя.Понеделник повурна и през деня беше добре,но вечетра пак същия филм и вчера с тати по доктори.Да не ви казвам колко ни беше трудно с мъжо и работите ни,защото бях сама в офиса колежката почива и няма кой и при него така.Та....Мити е с няква вирусна бактерия и е на Аб (искаха да влизаме в болница,но ни се размина,по наше настояване).Утре сме на контролен.Сега аз съм в отпуска до края на др седмица.Голям ужас.
Захира съжалявам,но аз не мога да изкажа мнение Sad
Панди пожелавам ти леко раждане,ти нормално или секцио ще раждаш(още една не внимавала)
Какво купихте на децата за Дядо Коледа е градината?
Тук майките много обичат да се показват и взимат играчки в колкото се може по-голяма кутия. Laughing
Лека вечер!

# 296
  • Немция
Много невнимавали тук Wink, няма да издавам отговора Mr. Green, дано Панди4ка е в състояние да се вклю4и, 4акам от4ета й за 2 в 1. Wink

Рибке, неприятна работа с болестта на Мита4ето. Повръщания и разстройство са от "любимите" ми екстри, когато става дума за детски болести. Само едно не ми стана ясно- вирус или бактерия го е погазила? Каквото и да е, бързо се оправяйте. Hug

Нас пък една безкрайна хрема ни е хванала... ooooh! трета седмица ве4е. Специално аз и малкото Бибит4е сме в кюпа на хремавите, другите двама мъже у дома я изкараха леко.

Тук традицията по градините с дядо Коледа я няма, подаръ4ета се полу4ават на 6 декември от Св.Николай. Не искам да се впускам в подробности, мисълта ми беше, 4е подаръ4етата за вси4ки деца са еднакви, няма по-малки, няма по-големи подаръци, вси4ки са равни. Защо за друга година не го организирате така, хем няма надпревара м/у родители, хем няма сръдни м/у децата.

Захира, и аз нямам опит с родилни петна.

# 297
  • София
Добре де и аз ще се разпиша тогава! За неработещата майка вкъщи мога да си споделя вече едногодишния опит. Ние сме нормално тричленно семейство без баби и дядовци на разположение в София, всъщност с още една немаловажна особеност- пътуващ баща или ако си е в града, не може да се разчита на него за водене или вземане от градина! Силвия от както е тръгнала по детски заведения няма повече от 15 последователни дни на градина, това го смятам за нормално при положение че ходи в държавна градина с 34 други сополанковци! Не че в частните не боледуват, сега да не се засегне някой, но едно да е са 5 на брой и лелите да ги преоблекат като са потни, друго е поне 20 и....всеки знае как ги гледат...но това не темата сега.
Та без да се впускам в излишни подробности миналата година по това време напуснах едно ужасно работно място, което влияеше негативно на моето здраве, на спокойствието и стабилността на семейството ми. Сега съвсем спокойно си спирам детето от градина, когато това е необходимо и не стигаме до сериозни заболявания, да чукна на дърво! Сополи и кашлици, това е, пу-пу. Имам възможност да се занимавам с детето в къщи, познаваме буквите, цифрите..нормални неща за нейната възраст, които не се правят в градината. Абе с две думи обръщам внимание на детето си, на мъжа си, на домакинството си, дори понякога ми остава време и за мен-да ида на езиков курс, на спорт..
 Това добре, но в един момент на човек му се иска  и да бъде полезен и за обществото-да започне работа! И отново идва проблема как ще се оправям, защото аз водя, аз вземам, аз гледам болно дете, аз излизам в болнични...
Няма еднозначно решение на подобна семейна ситуация! Хубавото е че в момента детето е спокойно, аз не съм изнервена да го навиквам, то не седи до последно в градината, където след 5ч се гледат само и единствено детски филми! Поне за момента семейството ми е приоритет, няма вечно щастие, но непрекъснато се старая да съм в час и по възможност в крак с професионалните въпроси.

# 298
Тук съм, макар че не се знае до кога. Simple Smile С контракции съм. Искрено се надявам обаче да си дочакам още няколкото дни до датата Х за секциото. Рибке, секцио ще съм. Simple Smile Захира - отново чакаме момиче.

Рибке, върлува някакъв ужасен стомашно-чревен вирус. Вече за няколко деца чувам колко сериозно е било положението. Радвам се, че сте се разминали с болницата! Ние преживяхме (и аз, и Анди) в края на септември след като Анди беше в Инфекциозно отделени заради мононуклеозата. От там си довлачихме такъв вирус и беше нещо страшно. Аз отслабнах с 3,5 кг за 3 дни, които наваксах едва преди 2-3 седмици.

За подаръците, ох преди няколко дни имаше намаление в Хиполенд и отидохме с все Анди (нямаше на кого да я оставим) да се възползваме уж за Коледа. С кумата ми едвам успяхме да се отскубнем от децата, за да влезем в магазин. Избрах подаръка (Мега блокс Барби конструктор). Тамън се наредих на опашката и гледам Анди и баща й минават покрай магазина.  ooooh! Та като ме видя, естествено влезе и започна да пита какво купувам.  Laughing Та подаръкът ни не успя да остане скрит до Коледа, а доста пари дадохме.  Rolling Eyes  Бях взела две малки подаръчето от предишно намаление на Комсед, та сега ще трябва едното да го дам в градината, а другото за Коледа. Яд ме е, защото са малки и за мен лично безсмислени - някакви две малки понита + някакъв еднорог със светеща вълшебна пръчка - глупости, но тогава друго не намерих и колкото да взема нещо....  Rolling Eyes

# 299
  • София
Здравейте и от мен :
Ха да се разпиша и аз докато имам 5 свободни минутки Simple Smile
Скарлатината ни се оказа фалшива тревога Simple Smile и слава богу. В СТ Загора всеки път ни шашкат с някакви диагнози, които после не се потвърждават. Само зачервено гърло остана. Хомеопатичката пак помогна, макар и дистанционно Simple Smile

Янче, стискам палци всичко да е леко и бързо и дано бебче  е здравичко и да спрете вече с болестите за напред.

Джули , малко ти завиждам за това че си в къщи. И аз искам да имам свободно време да учим букви и цифри, да чета книги, да готвя .... Виждам го че има желание и не знам от къде, но вече знае няколко буквички да пише детето. Определно не съм го учила аз, от детската ще да е. За болестите - не е само от това че е държавна градината и са много. Първо си е до дете. Нашите са много и едната госпожа е възрастна и съвсем ги недоглежда, но Марти от септември посещава без прекъсване ( пу-пу да не му е уруки Wink ) Поизрастна ги градинските сополи сякаш.
На мен ми се иска да съм на половин ден - така ще имам повече време за семейството, но пък няма напълно да се откъсна от работната среда, която определно в един момент започва да липсва. И то по-скоро липсва контакта с други хора. Но в БГ уви .... няма как да се работи почасово.

Ние подаръци сме понакупили отдавна. Търсим сега само един дракон Беззъб, ама май навсякъде са свършили.

Понеже нали работя в тъговска фирма, та декемрви е някаква лудница при нас. Вече тотално намразих празниците. Всички се побъркват да пазаруват, реклами, намаления, кои истински, кои не чак толкова. За една голяма част от работещите това е изключително натоварващо и всъщност вместо да си починат около Коледа, се натоварват и изнервят изключително много.

Превърнахме един семеен празник в безсмислено пазаруване на вещи... направихме го комерсиален до безобразие .... лично мнение Simple Smile

Рибке, стискам палци бързо да се оправите Simple Smile

Айде аз да бачкам.
Поздрави на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт