АВГУСТОВСКИТЕ ДЕЦА радват се на пролетта -Тема 33

• 76 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Кърджали
Привет!
При Кати в понеделник е тържеството с Дядо Коледа. Подаръка и вече е в детската и я чака - едно пони си поиска, с крила... Аз добавих и една книжка. За под елхата в къщи ще и поръчам кукла Рапунцел... Надявам се другата седмица вече да успея да я поръчам, че никъде в града не намерих, а тя е забила че иска да е Рапунцел/което е по - добре от летяща кукла Simple Smile /Общо взето уж дребни подаръчета. Майка ми са решили да и купуват едно детско пиано, но не вярвам да пристигне от Германия преди празниците...
По - подробно ще пиша по - късно, че ще трябва да ходя да взимам Кати... После и на гости, ще стискам зъби - 4 дивачета на едно място...

# 301
Guili напълно те разбирам. Аз работех доскоро  - края на август и наистина беше някаква инфарктна ситуация със водене, взимане на децата от градина, болести. Мъжа ми много често пътуваше вкл. и до други държави и аз все сама с децата - някой път ми се е налагало - градината отваря в 6 и 45, аз вдигам малчовците в 5 и 45 и 6 и 30 сме строени пред градината за да мога да ги оставя и да ида в 7 на работа. А друг път имах една инфарктна ситуация - мъжа ми в Англия, аз на работа - дзърррр  детето ви е болно елате да си го вземете. Няма кой да ме смени, а до края на смяната ми 2 часа. Добре че склониха да остане за малко, търча по болници посред нощ защото тук няма такова педиатъра да ти е на разположение извън работно време и  в болниците чакаш по 4-5 часа.
На другия ден няма кой да ме смени, категорично отказват да ми приемат детето на градина и звъня на някакви доброволки в червения кръст които идват у дома да се грижат за детето. Аз естествено на тръни през цялото време.... А работата ми не е била много сериозна.
Друг път имах само 15 минути до затварянето на градината след работа и толкова бързах че давам на заден ход с колата ама въобще не гледам че зад мен в мъртва точка има мантинела и като тряснах колата със всичка сила #Crazy. Застрахователите платиха 7000фр. щети а за нас остана лошо застрахователно досие...
Винаги единия трябва да прави компромиси. Сега сме в друг град, аз не работя и от тази гледна точка ми е супер спокойно - днес и двамата са  болни и си ги оставям вкъщи а иначе загивам.
То с тези часове дето имат аз цял ден съм заета, сутрин ставам в 6 и 30, приготвям ги, 8 без 10 ги водя в различни училища, до 11 съм свободна после отивам да ги взема за обяд, в 13 и 20 пак водя Андреа, Сашко спи вкъщи. в 15 и 50 отиваме да я приберем. В сряда не учат.
Но от друга страна направо изтрещявам от това еднообразие и все ми се иска да почна нещо.

Янче мома мома - тъкмо ще си има всичко от кака.

Рибке това за пищните подаръци съм го чувала и от други морски майки.

За подаръците тук нямат такава практика но и то е училище не градина. Както е казала Бибитка имаше някакви импровизирани подаръчета за Св. Николай но за всички еднакви.

Миленче браво че не е скарлатина. От една страна браво от друга все някога трябва да ги изкарат. Аз вече почвам да се притеснявам че нито една шарка не сме карали.

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 16:20 от Zahira

# 302
Захира, и тук педиатърът не е на разположение след раб.време и в почивните дни. Евентуално да склони да си вдига телефона за съвет, но това е. Има някакви дежурни кабинети, до каквито не ни се е случвало да опираме, и спешни кабинети. До такъв сме опирали вече няколко пъти. За работата на смени напълно те разбирам. На предната страница споделих същото. Много, много е тежко. Добре че е мъжът ми, който си е шеф и колкото и да му е трудно и да му коства много, все пак може да си позволи да закъснее за работа, да излезе в раб.време да заведе Анди на лекар или в краен случай да я гледа няколко дни. С моята работа това е немислимо. Sad

# 303
  • Немция
Евала ви правя на работещите майки- деца и ба4кане под една мишница, голям стрес е сигурно, но се свиква, предполагам.
Откакто се родиха децата не съм работила и ми е трудно да си представя как ще стане, тъй като и аз имам мъж , който работи много и с някои изклю4ения не мога да раз4итам да води или взема децата от ДГ, както и има дни, заради които по 2 дни отсъства служебно. Трябва да викам сигурно бабите да помагат за по някой месец, но и това е решение с плюсове и минуси.

Джули, не си е работа 4овек ве4но да е в май4инство, тоест да е в ролята на домакиня, но не вярвам това да продължава при теб още дълги години наред, така 4е се наслаждавай на периода с пълна сила.

Елиа, супер, 4е не сте завъдили скарлатина!
Захира, то е хубаво да изкарат някоя и друга шарка, но скарлатината не създава имунитет, може и 5 пъти да я кара детето, така 4е по-добре е дале4 да си стои. Sunglasses
Захира, един въпрос- не сте ли ваксинирани с/у шарките(при нас и с/у варицела боцкат)?
Моето голямо Бибит4е поради тази при4ина не е карало типи4ните шарки, но успяхме да прихванем лятото т.нар. 5-та шарка или буквално преведена "пръстеновидна шарка", тоест към края на шарката, обривът става на 4ервени сливащи се един в друг пръстени, странна картинка беше. И бебо я изкара.

Панди, за теб понитата може да са безсмислени, но доколкото забелязвам, понитата и еднорозите са на голяма по4ит в момента от моми4енцата, ще има радост вкъщи. Wink

# 304
   Здравейте мили дами! Първо искам да  пожелая мигновенно оздравяване на болничките, защото е наистина изключително неприятно да са ти болни децата или да бременееш и боледуваш, всичко се отразява на бебока после. А, и идват прекрасни празници и..., трябва да се празнува!!!  Wink
Рибке, не се похвали, ходихте ли на доктор, видяхте ли бебчо? И "Сега аз съм в отпуска до края на др седмица.Голям ужас."- защо да е ужас, не е ли страхотно да си почиваш...  Blush При нас коледното тържество ще е в сряда и е голямо вълнение, дали тази година Дядо Коледа ще ни донесе каквото сме си пожелали...  newsm78 Пандичке, много се вълнувам за теб, наближава срещата ти с малката дама, изключителен момент...  Hug Захира, не се притеснявай, работата няма да избяга, няма такова нещо като вечно майчинство... Това са едни от най-важните, прекрасни и забавни години на децата и е хубаво да прекарваме възможно най-много време с тях! Хубав ден!  smile3525

# 305
Ъъъъ, въх, какво сатанло тук, колко имам да чета  Grinning!

# 306
И аз да се разпиша късно,късно,но който спи на обяд с детето вечер на му се спи Laughing
Митко е по-добре,но вируса найстина е много гаден,само болки в корема и нищо друго(и Слава Богу).Аз също съм по-добре,по-малко кашлям но като се изкашлям и ме боли корема-красота.Иначе и маката точица е добре,записах се на ЖК и си направих изследванията.Догодина пак:)Понеже бах доста слаба,взе да си ми личи и то доста.Явно е дошъл момента да кажа и на шефа Rolling Eyes Имам лош спомен с предния ми работодател,дано с тоя да е различно Praynig
Тази седмица от 16 ти до 20 почивам и ще правим коледни сладки да добием малко настроение,че хич го няма.И ние с мъжо работим и нямаме помощ,защото мойте родители работят.Също ни е много трудно да гледа ме детето когато е болно през седмицате и все някой "тегли късата клечка".Иначе за карането и взимането няма проблем,градината е близо до нас аз съм от 9 до 17 на работа и се караме.Айде стига толкова
Поли хайде пиши нещо,виж ни нас не си играем Grinning
Чао

# 307
Привет! Днес ми беше последния преглед. Вече сме съвсем в очакване и започнаха да ми треперят партинките. Simple Smile Но и нямам търпение. Предстои ми най-вълнуващата среща - тази с моето детенце!  Heart Eyes

Още една мама от темичката ни е бременна. Simple Smile За съжаление не й помня ника (само името). Тя отдавна спря да пише. Но днес се засякохме пред кабинета на тяхното педи, където отивах да записвам нашата бебка. Стана ми много приятно.  Heart Eyes Жалко, че вече много малко от нас останахме да пишем в темата. За виждане да не говорим... Добре че поне има ФБ...

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 15:40 от ♥Пандичка♥

# 308
Поли хайде пиши нещо,виж ни нас не си играем Grinning

Така е да, хубаво правите Simple Smile. На теб, честито и лека бременност! Кавзай на шефа, пък не се притенсявай, то ако дойде лошо от това, поне ще знаеш от рано и няма да го мислиш, че си е излишен стрес, точно сега не ти трябва. Дано все пак нямаш ядове!

Какви теми сте захванали само, деца, работа, свободно време...Бибитке свиква се с всичко, да, в началото е малко стрес докато се нагодят всички към новата ситуация, но толкова бързо се нагласят нещата, че след време се чудиш какво толкова си го мислил. Но е важно да имаш читав шеф, да работиш в нормална фирма и да не се притесняваш, че ще ти напряват проблем, че децата ти боледуват. Иначе, водене, взимане и т.н., свиква се. Аз поне 2 пъти седмично изкарвам по 150км на ден да карам насам натам деца. Но си признавам, че ми се иска понякога да мина на по кратък работен ден, примерно 7 часа вместо 8. Един час на ден си е един час, по-спокойно ще ми е. Проблеми на работа не съм имала, че ми са болени децата, всички проявяват разбиране, особено, които имат също деца. Тук дори болни хора не идват на работа, седят си вкъщи да оздравеят и да не заразяват останалите. Всичко е толкова нормално било досега, дано така да си остане.

Не знам какво да пища друго. Нищо ново и интересно няма. Чакаме да дойдат празниците и да си поседим вкъщи. Децата искат да ходим на ски. Вече отвориха ски курорта, дето ние обичаме да ходим, но още не сме се наканили. Но, ето на, нали си говорим за свободно време, на мен повечето ми неща из къщи остават за през събота и неделя и не мога да се организирам да ни остане неделя примерно свободна и да се качим да караме ски.

Яна, леко раждане!

# 309
  • Немция
Ехо, новини от Панди4ка?  Wink

Рибке, направихте ли коледните сладки? Аз пекох за втори път такива и бързо се изядоха.

Ние сме в омагьосания кръг от вируси- тъкмо малкият взе да оздравява лека-полека след дълга хрема и спасти4на кашлица и баткото взе, 4е докара нов вирус от ДГ. При бебо отново рукнаха обилни сополи, кашлицата отново се активира, пак по4нахме с инхалациите. Голямото Бибит4е се оплакваше тези дни от болки в гърлото- пред4увствам и усложнения , защото тази ве4ер го 4увам да кашля в съня си."Прекрасна" картинка!

Поли, сигурно се свиква, но е и клю4ово работното време на двамата родители. Ако и двамата ба4кат до 18 4аса, а градината е до 16 и 30 става сложно. Както и ако единият родител 4есто го няма по 2 дни у дома по служебни при4ини... Сигурно вси4ко е съ4етаемо... някакси... но има професии, които без проблем се съ4етават с деца и семейство, а други са обратния слу4ай. Но има ли желание, се намира и на4ин, това се знае.

# 310
  • София
Момичетаааа, Пандата си има нова Пандичка! Луиза се е родила тази сутрин, в 8.36, малко под 3 килограма е девойката.
Да им е жива и здрава, да има честит живот!   bouquet  Hug bouquet  Hug  bouquet 

ylinfant  ylinfant  ylinfant 

# 311
  • София
Хей страхотен предколеден подарък. Да е жива и здрава малката принцеса и много щастливи да са мама, татко и прекрасната кака Анди!   bouquet

Бибитче, и ние нещо май завъртаме вирусите. Сега някакви афти ги нападнаха моите и Боби пищи, че ухо го боли, та май ще тичам до доктора следобед...

# 312
  • Sofia
Янче, и тук честита втора дъщеричка - прекрасна Луиза! Да е жива и здрава и да постига всичко с лекота в живота!

# 313
  • Немция
4естито, Панди! Малката беборана с хубавото име да расте здрава, спокойна, късметлива и щастлива! Лесно да се гледате, бързо да свиквате с новата ситуация!
   babyuu   bouquet  bouquet  bouquet

Силви, за щастие голям Бибитко не успя да се разболее, само покашля 4ат-пат , но е фит 4овека и мисля, 4е преодоля вируса по възможно най-лекия на4ин.
Малкият оба4е е на инхалации, тези негови сополи просто нямат спиране Twisted Evil, 4акам ги то една седмица да намалеят, но уви( ина4е общо му се събират ве4е 3 сополиви седмици).
Колко време е коледната ваканция по градините при вас- при нас е кратка, на 23-ти са за последно на ДГ и на 2-ри януари ДГ отваря отново врати.

# 314
Момичетаааа, Пандата си има нова Пандичка! Луиза се е родила тази сутрин, в 8.36, малко под 3 килограма е девойката.
Да им е жива и здрава, да има честит живот!   bouquet  Hug bouquet  Hug  bouquet  

ylinfant  ylinfant  ylinfant  

Честито, Пандичке! Няма по-страхотен подарък! Да са ви здрави девойките и да имат едно незабравимо детство!  Няма да пожелавам да са послушни, защото няма непослушни деца... Wink А, на теб бързо възстановяване!!!  smile3525
На всички дами тук пожелавам незабравими празници и всичко най-, най-хубаво през новата година!!!  Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт