НОРВЕГИЯ - Тема 45

• 98 608
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • ride my bike...
A някой пътувал ли е скоро с кола от България към Норвегия?
Да сподели маршрута, ако може. Rolling Eyes
За сега планът е с колата до северния край на Дания  и после ферибот Hirtshals - Bergen, но още му се чудим newsm78

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 21:17 от Laluni

# 631
Ние сме пътували с кола, но до Осло, предполагам, че нашият маршрут не те устройва, защото отивате към Берген.

# 632
  • София
А, телешко или говеждо месо от къде си купувате? Вчера видях в един "арабски" магазин, но беше замразено.

# 633
  • На север
Ние си копуваме всичкото месо от Швеция.

# 634
  • София
Намерихме в Иката, а Швеция е далече от нас, ние сме на западния бряг Laughing.

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 10:26 от nikidjurova

# 635
  • София
Някой може ли да ми каже, какви документи трябват за детските в НАВ????Ще бъда благодарна ако ми отговорите.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 12:29 от nikidjurova

# 636
  • Stavanger, Norway
На място се попълвя един формуляр, прилага се копие от договорите на родителите, копие от акта за раждане (преведен) и на нас ни поискаха бележкаот полицията, че сме законно пребиваващи в страната, която още не сме взели. Това са нещата по спомен  newsm78

Laluni, не знам дали не е късно, но ние минахме през следните държави и пътуването беше спокойно: България, Сърбия, Унгария, Австрия, Германия, Дания (от Хиртшал с ферибот, Норвегия. Ако пътувате с ферибот мисля, че е по-добре да купите билетите по-рано, за да не рискувате.

# 637
  • София
Копие от акта за раждане на децата? А, какъв е този документ от полицията, нали имате ЕГН и постоянен договор? Може би този регистрашун бевис или както там се казва?

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 17:45 от nikidjurova

# 638
  • Stavanger, Norway
Това, че имаме регистрашон нумер и постоянен договор по подразбиране ли е  Wink Е, нямаме. Ние сме само с Д номера засега и имаме временни договори, които след нова година живот и здраве ще минат в постоянни (надявам се).

# 639
  • София
Да! Разбрах, благодаря, много полезна информация ми даде!

# 640
  • София
Здравейте! Пак имам въпрос? Виждам,че сме само аз и Светулка, но искам да питам за телефонните карти? Кои са най-изгодни? Знам,че е обсъждано, трябва да се връщам доста назад... Благодаря за отговорите!

# 641
Здравейте! Пак имам въпрос? Виждам,че сме само аз и Светулка, но искам да питам за телефонните карти? Кои са най-изгодни? Знам,че е обсъждано, трябва да се връщам доста назад... Благодаря за отговорите!

My call, според мен Peace Погледни им в нета предложенията.
https://mycall.no/?gclid=CJiA96uB0cACFSeQcgodkXQA2g

# 642
Zdraveite momicheta.
Izvinete me za shljokavicata, no niamam Bg phoenetic na tupia komp Cry
az veche se podvizavam v Drammen ot veche sedmica.
I mi e adski podtisnato. Muja hodi na rabota i az kato kukuvica si visia sama...
ne se chuvstvam komfortno da izlizam sama oshte, a i vsichko e tolkova otvratitelno skupo, che i da mi se priiska - razmisliam..
dano tova sustoianie mine burzo.. Cry

hubav den na vsichi Simple Smile

ps. purvoto koeto triabva da napravia e da si nameria kurs po norwegian. imate li ideia ima li bezpratni ili evtini takiva?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 14:02 от bebe boom

# 643
  • Stavanger,Norway/ Varna
bebe boom минала съм през това и те разбирам. ПОсле как с умиление ще си спомняш за вси4кото свободно време, което си имала  Crazy
Библиотеките тук са страхотни. Аз само там висях и сама у4ех норвежки. Можеш да вземеш у4ебници, ре4ник, списания, които са ти интересни и 4ети, превеждай си, упражнявай се със служителите там, като ги питаш това и онова. А и като нищо и някое запознанство можеш да завържеш, а с комуникация се у4и най- бързо и лесно. Само не се затваряй в къщи, излизай, бъди сред хора, слушай езика  Simple Smile

# 644
 Здравейте,казвам се Ани Спасова и съм от Пловдив.Имаме дете на 6г,което е с рядко метаболитно заболяване.Разбрах,че в Норвегия има специалисти който могат да ни помогнат да подобрим състоянието му,за тази цел баща му замина да си търси работа във Фьорде,/в монента е при наши приятели там/защото разбрахме,че може да бъде изследван и назначени необходимите процедури и учители само ако единия родител има постоянен договор за работа.Съпругът ми е на 36 г ,работил е 12 г на тежкотоварни  камиони,има всички категории,но би работил каквато и да е работа,която да ни осигури договор и да заминем и ние с децата при него,за да започнем по-скоро изследванията на малкия ни син.Ще ви бъдем много признателни и благодарни ако може да ни помогнете с информация за свободни места в този район или в близките. Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт