НОРВЕГИЯ - Тема 45

• 98 559
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, и в Норге ли децата навършват пълнолетие на 18 г.?
Чувам обаче , че имат някакви забрани до 21 г.  не могат да си купуват алкохол и подобни
Някой може ли да ме осветли по въпроса? Simple Smile

Твърд алкохол - след 21. След 18-вино и бира Wink

# 316
Една молба към четящите тук .... ако има ветеринари във форума, които практикуват в момента в Норге може ли да ми пишат на ЛС за да им задам няколко въпроса ? Благодаря предварително  Simple Smile

# 317
Здравейте, и в Норге ли децата навършват пълнолетие на 18 г.?
Чувам обаче , че имат някакви забрани до 21 г.  не могат да си купуват алкохол и подобни
Някой може ли да ме осветли по въпроса? Simple Smile
Твърд алкохол - след 21. След 18-вино и бира Wink

Благодаря.
А освен алкохола, някакви други?

# 318
zdraveite vsicki pishe vi edin tatko koito jive ot15meseca v Norge .Interesuva me dali moga vav vsiako  ucilishte da zapisha  golemia si sin koito e na 7.blagodaria predvaritelno

# 319
http://www.osloby.no/nyheter/Fra-mandag ... ve5byiWnbw
Fra mandag kan det bli brunt vann i springen
Oslos vannrenseanlegg skal utvides. Dette betyr brunt vann i springen for mange i neste uke, men det skal være trygt å drikke det.

# 320
Може и да се повтаря въпроса, за което се извинявам но ... баща ми работеше в Норге и купи бус от там. Докара го в България и му смени номерата. Преди година обаче, нашия отново отиде да работи в Норге и взе буса с него. Та как стоят нещата със норвежките регистрации ? Интересното е че буса е все още в норвежките системи (все още има данни за него. но сега е с БГ номера) ...

# 321
Zdraveite!Az jiveq v Norvegiq ot 4 godini imam bebche na 5 meseca.Bachta mu e latviec i nqmame brak.Priznal e deteto si i jiveem bez brak na semeini nachela.Ima drugi dve deca(za koito az neznaeh v nachaloto na vruzkata ni),koito jiveqt v Latviq i podpomaga pove4e ot dostatu4no finansovo vseki mesec,dokato ot men iziskva dori ot detskite na deteto ni.Atmosferata stana neponosima za otglejdane na deteto i mislq da go napusna.Moje li nqkoi da mi kaje dali moga da go zadulja po zakonen red da mi izplachta izdrujka AKO SE VURNA V BULGARIQ.Za Norvegiq znam,che e dlujen,dori i bez brak,no ako napusna stranata i se vurna v rodinata si,neznam tam kakvi sa kazusite.Molq Vi ako nqkoi moje da mi pomogne da razbera tova pichete mi.Dori pisah do edna sofiiska advokatska kantora,no dori i te neznaqt.Predvaritelno vi blagodarq!!!!!!!!!!!!!!!!

# 322
samo da dopulnq,che jiveq v grad HAREID,edno malko,no mnogo krasivo grad4e Simple Smile

# 323
  • In my tropical dream
А той ще ти разреши ли да изведеш детето да живее извън Норвегия?

# 324
  • Oslo
Здравейте, искам да споделя, че в Осло вече има група за български народни танци  Grinning Срещите са всеки четвъртък от 18.00ч, залата е на лесно и удобно място и атмосферата е страхотна! Ще е прекрасно да ставаме все повече и да се създаде истинска група с традиции и изяви, затова - ако има желаещи да танцуват са добре дошли. Ако някой се интересува, ще дам координати  Hug

Опс, забравих най-важното - момичето, което води групата е прекрасно, има голямо желание и дух, и наистина има на какво да ни научи(макар че не и е лесно, хахха)

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 21:29 от СтелиЯни

# 325
  • София
Здравейте, искам да споделя, че в Осло вече има група за български народни танци  Grinning Срещите са всеки четвъртък от 18.00ч, залата е на лесно и удобно място и атмосферата е страхотна! Ще е прекрасно да ставаме все повече и да се създаде истинска група с традиции и изяви, затова - ако има желаещи да танцуват са добре дошли. Ако някой се интересува, ще дам координати  Hug

Опс, забравих най-важното - момичето, което води групата е прекрасно, има голямо желание и дух, и наистина има на какво да ни научи(макар че не и е лесно, хахха)

Здравей, можеш ли да ми дадеш координати? Може и на лични  Peace

# 326
  • Oslo

Здравей, можеш ли да ми дадеш координати? Може и на лични  Peace

Marstrandgata 8, 0566 Oslo, (входът е на Stokholmgata), "Black Box Teater" - Rom for dans.

# 327
  • Норвегия
Moje li nqkoi da mi kaje dali moga da go zadulja po zakonen red da mi izplachta izdrujka AKO SE VURNA V BULGARIQ.Za Norvegiq znam,che e dlujen,dori i bez brak,no ako napusna stranata i se vurna v rodinata si,neznam tam kakvi sa kazusite.Molq Vi ako nqkoi moje da mi pomogne da razbera tova pichete mi.Dori pisah do edna sofiiska advokatska kantora,no dori i te neznaqt.Predvaritelno vi blagodarq!!!!!!!!!!!!!!!!

Ива, без да съм специалист в материята, потърсих информация и това е до което се добрах:

"Bidragspliktig eller bidragsmottaker i utlandet

Selv om en av dere bor i utlandet, skal den av dere som ikke bor sammen med barnet, betale barnebidrag. NAV Internasjonalt behandler bidragssaker når en av foreldrene bor i utlandet. Det innebærer at du skal henvende deg dit når:

du som bidragsmottaker bor i Norge, og den bidragspliktige bor i utlandet
du som bidragspliktig bor i Norge, og bidragsmottakeren bor i utlandet
du som bidragsmottaker bor i utlandet, og den bidragspliktige bor i Norge
du som bidragspliktig bor i utlandet, og bidragsmottakeren bor i Norge

Adressen til NAV Internasjonalt er: Postboks 8138, Dep., 0033 Oslo, telefon 21 07 37 00."

Източник: http://www.skilsmisse.net/barnebidrag.html

В случай, че бащата е съгласен ти и детенцето да напуснете Норвегия остава да влезеш във връзка с международния отдел на НАВ.

Желая ти успех и съжалявам да науча за ситуацията, в която се намираш.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 23:40 от Bittersweet

# 328
Moje li nqkoi da mi kaje dali moga da go zadulja po zakonen red da mi izplachta izdrujka AKO SE VURNA V BULGARIQ.Za Norvegiq znam,che e dlujen,dori i bez brak,no ako napusna stranata i se vurna v rodinata si,neznam tam kakvi sa kazusite.Molq Vi ako nqkoi moje da mi pomogne da razbera tova pichete mi.Dori pisah do edna sofiiska advokatska kantora,no dori i te neznaqt.Predvaritelno vi blagodarq!!!!!!!!!!!!!!!!

Ива, без да съм специалист в материята, потърсих информация и това е до което се добрах:

"Bidragspliktig eller bidragsmottaker i utlandet

Selv om en av dere bor i utlandet, skal den av dere som ikke bor sammen med barnet, betale barnebidrag. NAV Internasjonalt behandler bidragssaker når en av foreldrene bor i utlandet. Det innebærer at du skal henvende deg dit når:

du som bidragsmottaker bor i Norge, og den bidragspliktige bor i utlandet
du som bidragspliktig bor i Norge, og bidragsmottakeren bor i utlandet
du som bidragsmottaker bor i utlandet, og den bidragspliktige bor i Norge
du som bidragspliktig bor i utlandet, og bidragsmottakeren bor i Norge

Adressen til NAV Internasjonalt er: Postboks 8138, Dep., 0033 Oslo, telefon 21 07 37 00."

Източник: http://www.skilsmisse.net/barnebidrag.html

В случай, че бащата е съгласен ти и детенцето да напуснете Норвегия остава да влезеш във връзка с международния отдел на НАВ.

Желая ти успех и съжалявам да науча за ситуацията, в която се намираш.

# 329
Mnogo ti blagodarq za otgovorut i podkrepata!Da,govorila sum mnogo puti si  otdeli na NAV ichestno da vi kaja,i do dnes ne sum poluchila kompetentni otgovori.Naznachenite hora tam neznaqt nichto pove4e ot tova,koeto piche vuv saita im.Taka,che nqma smisul da se gubi vreme da hodich do ofisa im.Prehvurlqt si topkata i chakach nqkoi da ti se obadi okolo mesec za srechta.Kogato se ugovorich za srechta,ne poluchavach otgovori na vuprosite ti.Kazvat ti stani samotna maika i podai molbi.Dokato tezi molbise razgledat minava mnogo vreme,prez koeto ti sama trqbva da se spravqch s naem,tok i drugi potrebnosti.V Norvegiq vsi4ko stava mnogo bavno .Dobra ikonomika imat,mili hora sa,no mnogo nechta ne sa doizgradeni udobno.Sujalqvam samo,che imam prekrasno detence,koeto chte ponese vsi4ko tova,koeto me ochakva vurhu negoviq grub suchto,dokato mojeche da raste v radost i lubov i ot dvamata si roditeli.

Общи условия

Активация на акаунт