Протейн за вегетарианци !!!

• 4 995
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
Именно - вегетарианец е, но резултатите са красноречиви, говорят сами за себе си.

Ще се учудиш колко от светилата са купени от фармацевтичните компании, агроиндустрията и сладкарската промишленост Rolling Eyes А в университетите за съжаление още не се преподава актуална информация.

Да, холестеролът не се влияе само от храната. Но от една страна стандартните изследвания на холестерола са безсмислени - за справка виж блога на Питър Атия (eatingacademy.com) - той написа цяла серия за холестерола и какво точно трябва да се изследва. От друга страна вече е установено (отново нови данни), че например триглицеридите се повишават от висока консумация на въглехидрати, особено захар и бяло брашно. От друга страна ХДЛ се повишава от висока консумация на животински продукти и в частност наситени мазнини от животински продукти.

# 76
  • София
Cioccolata, ще го преслушам тоя "колега" с интерес (вегетарианец от четвърт век- като мен Simple Smile), но няма да е сега.

vanesa, това не са "моите" препоръки. Доколкото знам холестерола не зависи само от храната и не мога да коментирам твоите приятели.
Лекциите са от юли 2013, проучванията и изследванята- 2012/2013 г, но щом смяташ, че в най-елитните университети преподават остаряла схващания, аз нямам какво да кажа. Интересно от къде ли черпят информация големите светила в областта...

Естествено че така смятам и Е така. Просто техните препоръки не работят.

# 77
  • Linz
Ще се учудиш колко от светилата са купени от фармацевтичните компании, агроиндустрията и сладкарската промишленост Rolling Eyes А в университетите за съжаление още не се преподава актуална информация.
Отдавна нищо не ме учудва и ми е ясно, че корупцията е навсякъде. Но интерсно ми е щом в университетите е остаряла инфорамацията, къде е актуална? И от къде са получили знанията си лекарите и диетолозите, на които можем да се доверим?
Е, аз пък уважавам университетското образование и то ми внушава повече доверие от всеки друг сайт, издание, автор. Не че не чета наред.

Цитат
Естествено че така смятам и Е така. Просто техните препоръки не работят.
Компетентно, категорично и убедено- браво! С размах като Меркола и др. подобни блогъри (нищо лично към Cioccolata), които хвърлят разни "бомби", които се оказват въздух под налягане и повече нищо не се чува за феноменалните им открития. Странен за мен маниер.

# 78
Тези блогъри са получили познанията си със задълбочен анализ на информацията, какъвто светилата или нямат интерес да направят (защото им се плаща да премълчават тези неща), или просто са с достатъчно промити мозъци и закърняла способност за разсъждение, за да не могат да го направят.

Аз съм била университетски преподавател и нямам особено положетелно мнение за много от университетските светила Peace Знам как се получават докторски степени, доцентури, професури. Корупцията е навсякъде Sunglasses Прочети тези източници, които ти посочих, и ще видиш как са достигнали до изводите си. Но трябва да ги четеш с открито съзнание, като се абстрахираш от религията на вегетарианството. А друг начин е да пробваш сама на практика, особено ако в момента си с метаболитен синдром. Ако си от хората, които лесно поддържат теглото си (добър ген), няма да ми повярваш. Ако обаче си от болшинството, които поне след определена възраст започват да напълняват, да вдигат кръвно, да вдигат захарта, триглицеридите, тогава ще имаш полза от нисковъглехидратно, високомазнинно хранене и сама ще се убедиш в ползите за здравето си. Няма смисъл от повече обсъждане.

# 79
  • Linz
Ок, Cioccolata, уважавам мнението ти, съгласна съм с доста от нещата, които пишеш. Ще прегледам и линковете. Това което не разбирам и ми боде в очите е защо наричате вегетарианството религия? С какво ви дразнят вегетарианците като цяло?!... Най-близките ми хора- родителите ми, мъжа ми, едната ми дъщеря... ядат месо и никога не сме имали пререкания с тях, взаимно сме приели избора си и въобще не ни правят впечатление такива подробности. А тук във форума толкова се спори с никове, раздават се квалификации и различно хранещите се (недай си боже вегани!) обявяват за сектанти, фанатици и нам си кви... В същото време вие от ВМ-НВХ сте плъзнали из всички теми, които засягат пряко или косвено храненето и не се уморявате да изтъквате предимствата му.
Това беше лирично отклонение. Хранила съм се нисковъглехидратно и високомазнинно и честно казано разлика не усетих- нито положителна, нито отрицателна. Възможно е да е било твърде за кратко, не знам. Продължавам да вярвам, че в хранителни вещества, които консумираме трябва да има баланс и не е нужно нищо да се изключва напълно. И да не виждам полза от концентриран протеЙн на прах.

# 80
Тези видове вегетарианци от върва страница ми звучат като разни видове извънземни от съседни галактики.  Wink Laughing

НИкой няма нищо против вегетарианците, нит овеганите. Просто проблемът им е, че се бъркат навсякъде, където не им е работа и проповядват настървено вярата си, съдят другите, обиждат ги, че са убийци, престъпници и т.н. Особено агресивни са в ЗАп. Европа и САЩ, където се чувстват като водещия глас на гражданскот общество. Има истински случаи на нападения по време на конференции и подобни обществени събития, в които вегани набиват лектори с различно тяхното мнение. Случи се на писателката Лиер Кийт например, която е бивша веганка, но се разболява много тежко от автоимунно заболяване и лекарите й казват да се върне към стандартно хранене с животински продукти. ВСе още се лекува пт щетите, но едва й спасяват живота след 20 години глад. Реално е започнала като тийнейджърка, т.е. дете. Т.е. никога през живота си не се е хранила нормално и пълноценно, което разбира се довежда до придобито автоимунно заболяване.

Но нали ние месоядните сме лоши, убиваме животни и сме алчни и глупави егоисти. Как да ни се повярва, че може би животинските храни са оптималните за човека.

СЕщам се и за нещо друго: колко устойчиво би могло да бъде производството на дрехи и обувки от изкуствени материали? ВСичко е химия и не може да се разгради само. Да не говорим за в-вата в него, чиито действия върху чов. организъм са неясни. Засега е доказано, че бисфенол А в пластмасите е фалшив естроген, който е изключително опасен. Да не говорим какво се слага в обувките от изк. кожа, които се скапват адски бързо, но за сметка на това не се разлагат. Това води до огромни кол-ва боклук, който няма как да влезе в кръговрата на веществата. Следователно, използването на изкуствени материи е изключително опасно за екологията, докато естествените поне се разлагат. Освен това дрехите и обувки от естествени материи са много трайни, има такива заазени дори на стотици години, но не тровят околната среда.

Предпочитам веднъж на 5 години да си купя 1 чифт обувки от естествена кожа и да ги ползвам постоянно, отколкото по 5 чифта на година изкуствени боклуци, коит осе разпадат, а на всичкото отгоре няма къде да се изхвърлят и не могат да се рециклират.

Ей такива мисли ме чудят като чета за вегетата, защото просто се навират отвсякъде да проповядват на хората как да живеят, а не се поглеждат отстрани какви небивалици говорят.  Sick Възмутително.

За Рени специално пускам книгата на Д-р Уестън Прайс, брилянтен американски учен от нач. на 20. в., изследвал най-здравите етноси на Земята. Работата му преобърна мисленето ми преди известно време. http://www.w8md.com/nutrition_vs_physical_degeneration_dr_weston_price.pdf

Той открива, че това, което ни убива, е високата консумация на рафинирани храни и недостатъчна на есенциални амино и мастни киселини и витамини. А най-здравите народи ядат точно това: само есенциални мастни и аминокиселини + витамини, почти без растителна храна. Всяко интегрирано племе в "бяла" общност от колонизатори още първо поколение се разболява от дегенеративни заболявания и хората остават почти без зъби от многото изядена захар. А децата им се раждат с малформации, олигофрения, рахит, лесно се разболяват от туберкулоза, а всички от тях имат недоразвити челюсти и криви зъби, както и деформирани носоглътки и тесни ноздри с невъзможност да дишат нормално. Обяснението му е, че заради тези съвременни високовъглехидратни храни родителите произвеждат дефектен генетичен материал и го предават на децата си, които се раждат безвъзвратно увредени. ЗА сравнение децата родени по това време в запазените общности са напълно здрави, с перфектна физика и умствено развитие, освен това там отсъства насилието между хората. Нещо невиждано и нечувано от д-р Прайс до онзи момент.

То и без това Рени няма да го прочете това, но някой друг ако го види, дано му стане интересно. Защото тия са такива дебели глави, че нищо не влиза в тиквата.

За протокола: и аз съм била вегетарианка за кратко на програмата "Сила за живот" - бях осми клас, хранех се разделно и с много малко пилешко. Издържах 3 седмици и се отказах. Непрекъснато бях гладна, а за едно подрастващо дете такива ограничителни режими могат да имат кошмарни последствия.

# 81
Рени, аз нарекох веганството религия (не вегетарианството). Такива са впечатленията ми от срещите с вегани в живота и онлайн - не става дума само за някакъв вид хранене, а за цяла система от духовни вярвания, практики и т.н. През последните години имаше и достатъчно статии за безумните им идеи - писах в мнението си по-горе, че ми е все тая кой с какво се храни, стига да не го налага на зависими от него създания - деца или животни. Нищо нормално не виждам в желанието да направиш котката или кучето си веган, нито в това да храниш дори бебето си със соево мляко. Зачестяват истории за жертви.

Мнение на веганка за деца на веганска диета - много интересно.

Друго.

# 82
  • Linz
Аз чета всичко по темите, които ме интересуват, точно различните гледни точки правят картината по-пълна. Трудно се доверявам обаче именно заради противоречивата информация.
В обобщенията няма обективност. Не мисля, че хората трябва да се делят според начина им на хранене. Храната не е панацея за нищо, винаги ще има по-болни и по-малко болни. Или пък по-настървени и по-безучастни хора.
пп Аз също храних бебето си със соево мляко, но и по-големи глупости съм правела по съвет на педиатъра в началото. За това и реших, че трябва сама да се информирам.

# 83
Така че самото червено месо, ако се консумира със зеленчуци, няма да навреди, а ще осигури и ценни белтъчини, и ценни мазнини. Peace
Това кой го казва? Защото аз следя публикациите на няколко американски университета и навсякъде предупреждават да се намали червеното месо до минимум и да се предпочитат растителните протеини и мазнини.

пизах го много пъти
Ше го напиша пак и пак
ИМЕННО ТЕЗИ ПРЕПОРЪКИ ДОКАРАХА АГРЕСИВЕН РАК НА МАЙКА МИ

в подписа ми ненапразно има линк с истината за холестерола
който се интересува, Ше открие истината за себе си

а тъпанарите (без извинение) пишеШи дивотии за полезността на раст. мазнини, определено смятат човешкото тяло за тъпо като тях, само че то складира най-важните си запаси под формата на наситени мазнини, а не на олио, нали?

ако помня правилно, май ти беше с подозрения за МС или бъркам  Embarassed
е, и това днес се свързва с прием на лоши мазнини (течни) и твърде много захари
ама са единици лекарите по света, които Ше ти го кажат
оШе по-малко са онези, които Ше ти препоръчат кокосово масло и никакъв глутен

относно вегетата
има умели деца, благодарение на възвисените им родители вегета
има и умрели при раждане, заШото майките им са нахъсани именно от вегета да  раждат у дома, неасистирано въпреки проблемна бременност
та толкова за възвисеността им
 Sick

та ... ако човек си позволи да влезе в клпката им, може и да е смъртоносно

# 84
  • София
Стига вече!

Не съм веге въобще, и все пак ми идва в повече да чета, че раждащите у дома са подтиквани от вегета да го правят! Деца умират по много причини.

Аз пък познавам хора, които са си изпатили от много ядене на мазно, и такива, които са си изпатили от неядене.

Всеки си има своята истина и друг трудно може да го промени, особено по този агресивен начин.

# 85
Грета, от ядене на мазно се пати, ако човек придружава мазното с хляб, торти, бисквити, картофи и подобни благини, а също и ако мазното е от олио или маргарин, или пък от купешки боклуци.

# 86
Имаше една реклама- не става само с ядене, трябва и акъл.

Със сигурност има хора, които с години са се адаптирали към
вегетарианско хранене. Чревната им флора е адаптирана, както и
отношението към живота, ритъма на живот, движението, ако щете
и мислите. Така че не бих им казала веднага- минете на яйца и сланина.

Хич не е толкова просто.

Ако човек много държи да яде мазно, без да си пати, трябва внимание.
Номерът е, че всичко трябва да се балансира със съответната физика и
човек да се самонаблюдава. При мен например- случвало ми се е да изям
зимата две вратни пържоли с червено вино, а сутринта триглицидите ми
да са на долната граница, а холестеролът- чудесен. Ама защото мога
да горя триглициди. Защото мускулите ми са в кондиция и имат способност
за бета-оксидация и други механизми за горене на стероли.

Обратно, ако съм веганка, би трябвало да имам поносимост към вегетариански
храни, да мога да абсорбирам от тях максималното, а тялото ми да е адаптирано
към по-икономично използване на някои елементи, като аминокиселини. Такава
адаптация е възможна. Както и да свикнеш примерно да си с по-ниска телесна
температура. Тялото е невероятна машина, адаптира се много. Но имайте предвид,
че ако сте веган и хапнете тия две пържоли, едва ли ще се справите толкова добре
с триглицидите.

Така че човек трябва да оцени откъде тръгва и да мисли, преди да почне да яде
масло с лъжица. И да мисли какви протеини може да усвоява.

# 87
  • Linz
W'A'S'P', не бъркаш. Диагностицирана съм... поредната ми грешна диагноза (ако не се бях разровила за информация, да се бях оставила да ме лекуват!). Препоръките бяха за здравословно хранене (според масовото разбиране)- много пресни плодове и зеленчуци, ограничение на бързите въглехидрати и животинските мазнини. Но честно казано съм чувала и обратното- повечко бързи въглехидрати (отлична храна за мозъка) и месо (за повече сила) Laughing
Майка ми е диабетичка и лекарските препоръки са за повече месо. Из нета обаче пише обратното Crazy Сега започвам с голям интерес едни лекции за хранене при диабет.

# 88
Рени, за мозъка най-доброто е кетозата, т.е. стрикно нисковъглехидратно и високомазнинно хранене. А за автоимунните заболявания, ако твоето е такова, решение може да бъде палеохраненето. Но във всички случаи трябва да изключиш всички зърнени храни (с или без глутен), евентуално по изключение може малко бял (не кафяв) ориз от време на време. Също най-добре да изключиш и млечните. Изключват се също мазнините, които са богати на омега-6 (това у нас е най-вече слънчогледовото олио), също така и бобовите храни (всички). Ядат се зеленчуци и плодове (колко плодове зависи от това дали имаш наднормени килограми - ако имаш, значи по-малко плодове), може да се ядат сладки картофи, но обикновените не са препоръчителни, ядат се също яйца и месо, риба, морски дарове. Ядки също може, но е препоръчително да се накисват предварително за около денонощие.

# 89
  • Linz
Cioccolata, по едно време бях минала на точно такова хранене (което конкретно за мен означава веганство+яйца), но еднообразието бързо ме умори и се отказах. Исках да смъкна едни упорити 4-5 кг, не съм се замисляла за ползите за мозъка.

Чували ли сте за "The New Nordic Diet"? Знам, че някои сте на север, популярна ли е там?
Нямам представа какво представлява, а се записах на обучение.

Общи условия

Активация на акаунт