Професия: играч

• 17 450
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
А как определяте кой има реална полза от мъжа ви. Ами ако от вашия само 3 човека са в "полза", от Гинкиния- 20, а на Тинчето мъжа "храни" 300 човека, за развод ли подавате?

С други думи, коя е тази, който ще предцени и отсече от кой човек има повече полза? Пък и след това и да претегли дали е реална, или по-така, ефемерна ще да е ползата?

Това нова форумна обида ли е, от твойто мъж полза няма. Казана, разбира се, докато сума ти женоря работят във форума.

# 166
  • град-държава
Аз нямам проблем, стига човек да си вади парите с уменията и капацитета си, като разбира се същите не са обвързани с измами, престъпления и пр. в тази линия, а мъжът си съм избрала по достойнства, на които държа да притежава.
Аз съм човек, който дава или не дава шанс от пръв поглед, нататък само отмятам с + и – .

# 167
  • Варна
Зъболекарят, дето изкара зъба на мъжа ми е напълно безполезен! Само една дупка направи!

# 168
Е, аз не знаех, че стойностния мъж ще рече, че е общественополезен не само за семейството, а и за още 20 до 200 човека. НО форумът е велик, велики са и мислителите му...

# 169
  • София
На спортистите продуктът им е забавление. Извън традициите чрез т-нар- народни игри, дето сега им викаме спортове, да се тренира младото мъжко население на дисциплина и физическа издържливост за готовност да се бие на бойното поле, то в един момент е било вкарано в идеята за народното забавление (също като изкуствата). Римските императори са вкарали спортистите в стадиона и ние сега гледаме по същия начин на спорта. Спортистите печелят сантиметри и милисекунди заради зрителя.
Евентуално продукт на покерджията може да бъде това неговата дейност да е обект на забавление за някаква публика. Но всички знаем, че не е така, защото голяма част от турнирите не са публични, че да ги дават по телевизията или в зала, за да забавляват публиката. Но като изключим тази идея, няма продукт, няма обществено благо. Борсовите играчи са същите - няма никакво обществено благо, а лична алчност.

Laughing Да, само една дупка, че и на всичко отгоре му платихте, а и ще трябва нов зъб или мост да слагате!

# 170
  • град-държава
Изкуството Анди е храна (ако трябва да го определя с една проста дума), да го наречеш забавление е наистина... забавно. Не е достъпно във всеки случай, точно както, професионалния покер или бридж примерно, и т.н.
Нито едното, нито другото са цирк и достъпни за всеки.

# 171
  • Стара Загора
.... Да разбирам ли, че отричаш, че в покера доста голяма роля има късметът? Simple Smile
Абсолютно. Късметът играе най-малка роля в професионалният покер. / Да не кажа изобщо/ Ето едно интересно интервю с покер играч:
Интервю
"Късметът на начинаещия?
Мишо: Няма такова нещо. И да имаш карти, веднага ще те усетят и никой няма да залага срещу тебе. Няма как да стане просто. Ако на някой много му вървят картите, някой като мене ще остави 60 лв. тая вечер, ще стане и ще си върви. Утре ще дойде и на оня като не му вървят вече, ще му вземе 600."

Както писаха по-горе - това е вид спорт. И при футбола има известна доза късмет, но не може да се разчита на това.

# 172
Двете неща са несравними, извинявай Peace

# 173
Права си, хора които не разбират не могат и да сравнят  Peace

# 174
  • София
Тези работи не съм ги измислила аз. Всички сценични изкуства са за забавление.

късмет винаги има. По-скоро някои го наричат късмет, други го наричат несигурност/неопределеност. Математиците го знаят. Но (не)знайно защо, много бързо го забравят, когато сами се хванат на хорото. Между другото, има едни хора, които цял живот копат тези работи и все повече доказателства излизат наяве, че вършейки една дейност, смятащите се за експерти, надценяват експертизността си, защото излизайки извън кутията, и желаейки да пресметнат всички фактори, които влияят върху решението им, твърде често се увличат и подценяват обичайните факти и резултати.

# 175
Ок, "разбирачите"  Laughing

# 176
  • град-държава
Кои са тези всичките, сценични изкуства за забавление, професионалния спорт, панаира на стадиона или Коридора Вазари  Laughing, това да не ти е Биг Брадър да ти го навират в кутията от кутията всяка вечер.

Не правя никакви сравнения, забавлявам се в духът на темата.  Mr. Green

# 177
  • sofia
късмет винаги има. По-скоро някои го наричат късмет, други го наричат несигурност/неопределеност. Математиците го знаят. Но (не)знайно защо, много бързо го забравят, когато сами се хванат на хорото. Между другото, има едни хора, които цял живот копат тези работи и все повече доказателства излизат наяве, че вършейки една дейност, смятащите се за експерти, надценяват експертизността си, защото излизайки извън кутията, и желаейки да пресметнат всички фактори, които влияят върху решението им, твърде често се увличат и подценяват обичайните факти и резултати.
Застраховането, оценките на риска, актюерството и разни подобни са си залегнали в науката, теория на вероятностите, теория на игрите. Хората винаги са искали да "пресметнат" късмета, вероятността нещо да се случи.

Та, вероятността една връзка да потръгне да я смята, който може....аз не мога  Mr. Green
Важно е двамата как се чувстват заедно и на какви компромиси са готови един спрямо друг.

# 178
  • София
А от какъв зор са тогава сценичните изкуства, ако не за забавление на тълпата? Също и спортовете. Да се съберат едни хора и да си правят опера за себе си, да си танцуват и пеят, да правят акробатични номера или пък да си тичат по пистата и да си ритат топка ей така, щото им е кеф, ако ще да няма пукнат зрител? Правенето на изкуство може да е интимен личностен акт, но продуктът му е насочен към публиката. Ти като рисуваш картини в килера ли си ги държиш, защото са си твои и рисуваш за кеф? Нали ги показваш на хората! На практика посетителите на твоята изложба консумират продукта на твоето творчество. Дали ще е на стадиона или в някой дворец е все тая - продуктът е за забавление на другите.

# 179
  • град-държава
Всъщност работя за себе си преди всичко, ако искам, както, и когато искам.  Wink Аз не се съобразявам със зрителя, как изобщо бих могла да го забавлявам. Възпремам и отношението ми към работата ми на творец е да създавам храна отвъд физиологията на човека, не му разказвам вицове.
Аз, когато ходя на изложба или опера, посещавам дворци и т.н. не го правя, за да се забавлявам. Зависи от отношението.

Общи условия

Активация на акаунт