Филорга-красива всеки ден-тема 2

• 76 307
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
За пяната - аз винаги я ползвам накрая - като финален продукт за баланс, когато съм била с грим - имам ритуал по дегримиране и пяната я ползвам накрая, когато кожата е чиста и искам да е балансирана преди крема  Peace

Моля те, сподели какъв е ритуалът.  Simple Smile Аз винаги се чудя как е най-добре да се процедира с отделните продукти при премахването на грима.  Hug

# 526
  • в 1001-та нощ
Да, точно този филм на Тайм филъра усещам. Освен да опитам и Изо структурата Thinking. Лятото също ли ти попива така бързо?
За интервал не знам точно- около10 минути.
За изминалото лято - бях решила да доизразходвам Хидра филъра и след това Хиалурон филърa на Eucerin  Blush Не си спомням точно какви са ми били усещанията с Изо Структурата и Тайм Филър, но предполагам, че и двата съм оценила, като тежки  Rolling Eyes

При мен имаше и друг проблем тогава - сменихме офис .... а доста се забави слагането на климатик - меко казано едва оживявахме .... затова и може би не съм съвсем обективна в оценката си от тази гл.т  Blush

Сега си мисля, че бих ползвала Изо Структурата и лятото с удоволствие - но да дойде лятото  -  Joy hahaha ако съм все навън с количката  Blush пак няма да съм в климатизирана среда  Peace

Във всички случаи - на моята кожа  Изо Структурата попива мигновено и дори не мога да кажа - дали е мазен крем или само консистенцията изглежда така  Peace Например серията на Герлен - Империалска орхидея - действително ми е по-мазна и по-непопиваща  :peace

А Тайм филър - не винаги ми прави този филм, замислям се - дали не съм роекалявала - на моменти  Peace

Според мен - вземи тестер на Изо Структурата и тествай - как е при теб  Peace

# 527
  • Австрия
Също си имам ритуал в махането на грима.. дали е най-правилният начин, не знам.. но без него не се чувствам чиста:

Най-напред махам с дегримьор, ползвам bi-facil на lancom
после обилно с по-скоро топла вода и пяната за почистване на клиник anti-blemish solutions
изплаквам най-накрая със студена, подсушавам и ако съм била по-дълго и с повечко грим или пък всред повечко прах, изгорели газове и пр. градски екстри, минавам с едно тампонче напоено с почистващия лосион на клиник anti-blemish solutions. След 5 мин. минавам лицето с тампонче напоено с мицеларната вода на ланком и след 20-30мин слагам околоочен и там, какъвто съм решила че е подходящ за времето и момента продукт в грижа за кожата на лицето.

# 528
  • в 1001-та нощ
За пяната - аз винаги я ползвам накрая - като финален продукт за баланс, когато съм била с грим - имам ритуал по дегримиране и пяната я ползвам накрая, когато кожата е чиста и искам да е балансирана преди крема  Peace

Моля те, сподели какъв е ритуалът.  Simple Smile Аз винаги се чудя как е най-добре да се процедира с отделните продукти при премахването на грима.  Hug

Аз започнах да се гримирам - едва, като се върнах на работа - след майчинство и забелязах проблеми с пъпки в първите месеци, каквито не съм имала никога  Confused

В началото го отдавах на стрес (беше огромен), смяната на среда - от подножието на Витоша  в мръсотията на самия център .... и така както с еучих да се гримирам и умувах - по същия начин и изпробвах различни дегримиращи продукти, докато си стигнах до идеалния ритуал за мен  Peace

1. Започвам, като измивам ръцете и с влажни пръсти нежно стискам миглите - правя го с палеца и средния пръст - не дърпам миглите - просто попадат нежно, без грубост - между тези два пръста. Натискът е като докосване, а целта е да "размекна спиралата". Част от нея остава между пръстите, отмивам на течаща вода и пак на миглиет и така - 3-4 пъти, докато почти спре да остава туш от спирала (по миглите има още, но между пръстите почти няма)  Blush

2. Втората стъпка е с двуфазен дегримьор за очи и тампони  Peace Разклащам флакона - да се смесят двете фази, напоявам тампоните и ги полагам на очите с леко притискане  Peace Не търкам, оставям малко да постоят - "да размекнант" грима  Peace Е, чакането е секунди  Heart Eyes Почиствам - сенки, спирала, каквото може да се свали с един тампон и с гърба на тампона - минавам лицето  Peace

За лицето в грима ползвам само ББ крем и пудра и реално не свалям ФДТ, ако ползвам по-тежък продукт - ползвам тампони, докато не се почисти - поне привидно  Peace

3. Следва най-важната стъпка за мен  Peace и личното ми откритие. Ползвам капки скраб - между дланите - колкото лешник най-много - с него нежно обхващам лицето - усеща се разпенване и малко частици  Peace Няма търкане, грубост или разраняване, по-скоро както бих обгрижиал бебе - така и лицето. Прилагам навсякъде, вкл. очи  Peace Разбира се - без търкане  Peace

Когато отмия - около очите - често има пак малко четно, като "ореол" - отново с тампон минавам около очите.

За скраб - в началото взимах само от iherb - органични, с масла .... хубави, сега ползвам всякакви, защото наместих четвъртия продукт  Peace

4. Другата важна стъпка ми е финалният продукт - да бъде хубав и качествен, да балансира ph-то на кожата  Peace

Тук ползвам пяната или друг хубав продукт, след който ще ползвам крема. често пъти - дори след този продукт остават тъмни след под очите и пак минавам с тампон и дегримьор  Peace

Изплаквам с вода и нежно попивам  Peace Без търкане - само докосване на хавлия  Peace Оставям малко влага по кожата, но не и да е мокра  Peace Изчаквам леко да дръпне - така, че кожата да е съвсем леко влажна и нанасям крема  Peace

От както започнах да ползвам скраб - лицето ми се преобрази, изчисти, засия ... в началото се притеснявах да ползвам всеки ден, но и не ползвам тежки скрабове .... и по-добре всеки ден да е чисто и обгрижено, леко се полира  Peace

Не ми хрумва - какво евентуално пропускам, но съм отворена за новости  Peace

Имам Класисоник, мисля, че тя е аналог на скраба, но няма как да се минат очите, например  Peace

# 529
  • Sofia
   Леле, Аленка, благодаря ти за адски изчерпателните разяснения по процедурата,  Hug   bouquet - общо взето, това са стъпките, които и за мен са част от перфектната дегримираща рутина. И аз винаги "размеквам" / отмивам по-голямата част от спиралата си с вода, преди да мина очите и цялото лице с дегримиращия продукт; не мога да си представя как иначе ще премахна спиралата (обичам да я напластявам обилно по миглите си, така че не би имала махане, ако пропусна тази важна стъпка, или най-малкото ще остана без мигли след процеса,  Laughing). Единственото, което засега пропускам, е отмиващата пияна в края на процедурата, но, след като си купя тази на Filorga, мисля да въведа и тази стъпка.

А какво мислиш за вече коментираните и силно препоръчани в другата тема трици на Христина Козметикс? Те подходящи ли са като ексфолиращ продукт в стъпка 3? Мисля да заложа на тях като за начало...

DimS., и на теб много ти благодаря, че сподели!  Hug Като гледам, стъпките са почти идентични, само редът на прилагане на продуктите е различен при всяка от нас.  Peace

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 23:08 от Black Cat 13

# 530
Като допълнителен продукт след триците пяната е ОК, но само след двуфазен дегримьор - няма го това усещане за чистота.
С предишната пяна, която ползвах кожата направо скърцаше.
Така или иначе вече съм пристрастена към триците, така че този проблем отпада.
Само споделям впечатления.

# 531
  • Пловдив
Ха! Аз също използвам пяната като краен продукт за измиване,явно съм действала по вътрешно усещане Flutter

# 532
  • в 1001-та нощ
.....А какво мислиш за вече коментираните и силно препоръчани в другата тема трици на Христина Козметикс? Те подходящи ли са като ексфолиращ продукт в стъпка 3? Мисля да заложа на тях като за начало...
...

За мен - покриват функцията на скраба  Peace

# 533
  • София
Аз констатирах, че с годините вида на кожата ми се промени. Преди десетина години беше нормална, никакви пъпки /дори и в пубертета/ нормални пори. Сега от време на време някоя пъпка около устата и по-разширени пори на носа и малко по-мазна кожата - може би нормална към смемена. Съответно преди години се задоволявах да си измия лицето с пяна за бръснене /голяма заблуда, че почиства добре/, впоследствие постепенно различни гелове за измиване. Сега почистването на лицето си е цял ритуал.
1. Измиване с гел на Ла рош;
2. Намазване на лицето с масло от арган, особено в областта на очите и миглите. Постоява 5-6 минути, като разтваря всички остатъци от грим, дори и тези, които са по-водоустойчиви;
3. С мицеларна вода / две-три тампончета/ свалям каквото е излишно от аргановото масло и почиствам добре около очите - спирала, черен молив и т.н.;
4. Напръсквам лицето с термална вода за баланс и попивам с памучен тампон. После пръсвам леко още веднъж и нежно втривам в лицето почти докато попие. Изчаквам 2-3 минути да попие тармалната вода напълно и после нанасям серум, крем и т.н.

На предната страница някой беше питал за ФДТ, който добре се съчетава с тайм филъра. След няколко години компромиси /все не успявах да си намеря абсолютно точния ФДТ/ и доста марки най-сетне намерих моя продукт. Просто великолепен. Стои естествено на лицето /което за мен е много важно/, идеално приляга на моя леко жълтеещ тен, не цапа дрехите, издържа цял ден, върху него могат да се правят корекции /имам предвид сутринта си се гримирала, а после вечерта се очертава събитие някакво и като поставиш още ФДТ не стои напластено/, добре покрива. Това е Clarins teint multi regenerant. Препоръчвам го.

# 534
Мagnollia, кой гел на Ла Рош ползваш?

# 535
  • Пловдив
На мен ми свършва Hydra filler и искам пак да си го взема,та може ли някой който ще си поръчва да ми пише  Praynig 
Относно дегримирането,обще взето и моите стъпки са същите,макар че си признавам че до момента не съм размеквала спиралата с вода,а направо двуфазен лосион на добре напоени тампони върху очите,след това на цялото лице.Като приключа с него измивам с триците и накрая пяната на Filorga.Ако преценя може и да мина с почистващия лосион на Estee,ако няма нужда направо съответния крем  Peace

# 536
  • в 1001-та нощ
Мagnollia   bouquet благодаря, че сподели и своя ритуал  Peace за маслото не би ми хрумнало  Peace Ползвала съм такова масло за кожа на Деклеор, а зная, че и Кларинс имат - то не се отмива и е базово с есенциални  Peace

Мога да помисля да пробвам  Peace , но ще заложа на някакво много сигурно и чисто  Peace Ще помисля Peace

# 537
  • София
Темата за ритуалите - вечер и сутрин- е много интересна. Може някой да я пусне като отделна-предполагам, че ще се радва на голям интерес.  Peace

# 538
И за мен темата с ритуалите е много интересна и ще преосмисля концепцията си , като допълня и променя леко моята сегашна, благодаря, че споделихте   bouquet

Понеже напоследък ползвам Hyal-Defence под околоочния (Optim eyes) и дневния (Hydra-Filler)/респективно нощния (Sleep§Peel) и съм доволна от резултата.

Та се замислям дали да не прибавя Хиалуронови таблеки за пиене заради кожата на лицето. Вие използвате ли такива и от къде си ги купувате? Бях мярнала някъде напред в тази или в други теми, че имаше коментари, за по-комплексни грижи  Thinking

Благодаря предварително   bouquet

# 539
  • София

...........
Та се замислям дали да не прибавя Хиалуронови таблеки за пиене заради кожата на лицето. Вие използвате ли такива и от къде си ги купувате? Бях мярнала някъде напред в тази или в други теми, че имаше коментари, за по-комплексни грижи  Thinking

Благодаря предварително   bouquet

За ХК табл. - пия тази и съм много доволна / ползвам я от 7-8 год. Peace
Тя е с ниско молекул. тегло - 5000 Da.
ХК с по-високо молекул. тегло не може да достигне до кожата

Общи условия

Активация на акаунт