На море в Гърция 2013 - VII

• 69 279
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • България, София
Чета поста на Белинда и си мисля дали някога мога да се променя и да отида в студио,но  да чистя не си го представям.Има много красиви студия с градини,които ме привличат,но предишните мнения за парцала ме  Shocked

Инка, и аз до това лято не можех да си представя, че мога да почивам в студио, в което ще готвя и евентуално ще си почиствам. Е, прежалих се и на по - голяма свобода и спокойствие не съм се радвала. Лично на мен много ми хареса това ние да решаваме кога ще се храним, до кога и как. В хотелите човек винаги се съобразява с някакъв режим, особено ако е AI, а от един момент нататък вечер те чакат, за да метат  Laughing И така ти става едно припряно и се губи удоволствието от почивката. А ние обичаме да си седнем на салатка и ракийка / узо и да не бързаме с вечерята.
Това лято бяхме две семейства с по две деца и грам не ми натежа лично на мен готвенето за целия ни престой. А това, че веднъж на ден ще мина с метлата за 5-10 минути го приемах като вид гимнастика.
Въпрос на нагласа и виждане.
След това наше първо лято в Гърция оранизирано по този начин, едва ли ще се дърпам и в бъдеще на този тип почивка  Simple Smile

# 61
Чета поста на Белинда и си мисля дали някога мога да се променя и да отида в студио,но  да чистя не си го представям.Има много красиви студия с градини,които ме привличат,но предишните мнения за парцала ме  Shocked
Инка, и аз до това лято не можех да си представя, че мога да почивам в студио, в което ще готвя и евентуално ще си почиствам. Е, прежалих се и на по - голяма свобода и спокойствие не съм се радвала.
1. Има студиа, които си имат чистачка и не се налага почиващите да вършеят със стирката  Mr. Green
2. И на студио да си, пак не е казано, че трябва да готвиш  Sunglasses Таверните нали затова работят  Grinning
3. Няма нищо по-хубаво от това сутрин да си направиш едно кафе и да го изпиеш на спокойствие, докато гледаш лазурното море пред теб, а всички остнали кротко спят  Heart Eyes

# 62
Именно, студиата не изискват непременно домакински геройства.  Laughing Просто имаш повече условия и простор от среден тип хотел, но на по-ниска цена. Специално за море, в Гърция, предпочитам този вариант.  Peace

# 63
Аз да споделя и местенцето, което харесах на Салоникиу (изкълчват ми се пръстенцата всеки път на това име) и за което продължавам да се чудя, защото ми дадоха и прилична цена за Август:

http://www.akti-s.com/

Май е чисто новичко, та не знам дали някой ще се включи с отзиви, но много, много му се чудя, макар че не смятам да резервирам предварително. Най-вероятно ще се отбием на живо да го огледаме. Не ми харесва, че е в нищото явно. В района доколкото разбрах няма нищо - нито кръчмета, нито нищо.

Тодоричка, аз съм ходила в този хотел, но само за един ден на гости на собственика Simple Smile Дано не сметнеш, че му правя реклама като на познат, но хотелът наистина е чисто нов и функционира от няколко месеца. Не съм спала там, но ми показаха стаите, вътре изглежда точно като на снимките и е шумоизолиран, да не се чуват съседите  Laughing Има хубава градина с две оборувани беседки с барбекюта, които можете да ползвате - с мивка, хладилник и т.н, имаха даже машинка за фрапе.
За мястото - наистина май няма къде да се ходи вечер. Няма алея покрай морето, нито "център", като вилна зона е. Най-близо до него са Ормос панагиас и Агиос Николаос. Плажът е на около 50 метра от хотела, но таверни не видях, ако има са някъде между другите къщи в района. Зад хотела има една голяма поляна с маслини все едно си в гората. На мен точно това ми хареса там, тихо и спокойничко.
Собственикът е лекар и е учил в Бг, говори български доста добре и може да го питаш направо каквото те интересува за мястото. Като бонус за гостите, човекът предлага безплатна медицинска помощ (ако се наложи)  Wink

# 64
  • София
Като изключим Катерини, където бяхме на НВ в стандартен хотел, навсякъде другаде в Гърция сме били в студио. Някъде е имало чистачка, някъде ние сме си замитали. Нито ми се е струвало къртовски труд, нито досада. Това от човек, който ненавижда да чисти и ако живеех сама без мъж и дете, вероятно щях да си обитавам кочинка  Mr. Green

За готвенето - обикновено седим на морето по две седмици, миналата година дори двайсетина дни - готвя по веднъж, най-много два пъти. Сега в Неос Мармарас сготвих на детето една супа и това беше  Simple Smile

Mur, това за кафето сутрин е съвсем точно - и за мен това са вълшебни моменти  Heart Eyes

# 65
  • Kyustendil
Здравейте и от мен, мили момичета!!! С голямо удоволствие ви чета, защото и ние тази година се ориентирахме към Гърция. За първи път отиваме на студио, този път на Олимпик бийч от понеделник. Ще се включа с подробности от там. Хубава, слънчева и безоблачна почивка на всички!!!

# 66
  • Варна

За готвенето - обикновено седим на морето по две седмици, миналата година дори двайсетина дни - готвя по веднъж, най-много два пъти. Сега в Неос Мармарас сготвих на детето една супа и това беше  Simple Smile

Mur, това за кафето сутрин е съвсем точно - и за мен това са вълшебни моменти  Heart Eyes

E да де ама се изложихте с това пропускане на таверна Захос.Тъй като чета и най - хубавия плаж на Касандра сте пропуснали, този чуден залив под Крузо вилидж до Палиури.И за Неа Скиони не споменавате.
Който ще ходи до Касандра във вторник в Касандрия има голям пазар - пресни зеленчуци , риба , маслини , домашни сирена и зехтини , мед ........Ако не го сварите намерете в Ханиоти  интернет кафето най-вляво на площадчето вляво от църквата,до псаротаверната със сините покривки,там работи рускинята Ксения.Тя продава домашно студено пресован зехтин , само че питайте специално-продават го разлят в бутилки от минерална вода , кока кола или цяла 5 л. тенекия, 4 Е/л. , жълто - зелен и уникално вкусен . Има и невероятен мед при Ксения.В хотела на брега под кафенето на рецепцията работи Илияна от Сандански.Ако ви трябва инфо за нещо.

# 67
  • София...........
Здравейте от БГ Simple Smile
Да се разпиша в новата темичка, че трябва да измисля нещо за месец август.
Вчера Вурвуру ни изпрати с горещо и слънчево време, обядвахме в Серес на 40 градуса, Мелник ни посрещна топъл и слънчев , а днес София мрачна и дъждовна.......... Най-хубаво си е у дома Simple Smile. но тъжа за Гърция , Ситония.....
Изкарахме страхотна почивка на Вурвуру и пак не успяхме да посетим всичките набелязани плажове ...
По отношение на къщите при нас сменяха кърпи и чаршафи и чистеха на 3 дни, но си имаше и всичко необходимо ако желаеш сам да си почистиш междувременно. Бяхме на същото място като миналата година http://zinozis.gr/en/accomodation.html. Любим плаж (макар и доста по-мръсен от миналата година) ми е Кариди, след това се нареждат Арменистис и Калогрия. Макар и много близо до нас не ни стигна времето да посетим Талго и Лагониси Sad Трани Амуда не е нашия плаж - отидохме , огледахме се и бързо се отправихме към Кариди.
Какаовия тахан е вълшебен и естествено си напазарувахме и за тук, както и сладко от мандарини и много други вкусотийки Wink От сергийката на Сония между Метаморфози и Псакудия си купихме от вкусните маслини и зехтин.
Продължавам да следя темата с удоволствие с дилемата - отново Ситония или Тасос за месец август  newsm78

# 68
Искам да попитам дали на предлаганите оферти за закуска и вечеря има достатъчно неща за вегетарианци, не ядящи и риба включително?

Вторият ми въпрос е средата на септември в Халкидики какво е времето? Горе долу колко градуса? Да не е хладно или да вали? Въобще има ли смисъл по това време да се ходи или вече не е за море там?

# 69
  • София
Deviant Art много благодаря за полезната информация.

# 70
  • варна
Здравейте и от мен .Аз попаднах на оферта за Philoxenia Bungalows нощувка ,закуска и вечеря ,Моля за информация къде точно в кой ракав на Халкидики се намират , стаите и храната как са и близо ли е до плаж .Благодаря  bowuu

# 71
AQUA, за вечерите на база не мога да дам мнение, но закуските са стандартни, плодове и зеленчуци не е имало, само хляб, кексове, понякога баници, шунка, кашкавал, бъркани или варени яйца, сладко, масло, чай, кафе, сок ( не прясно изцеден )...общо взето е по-добре да се изхранваш свободно, а и всяко студио е оборудвано с бокс, ако си в по-голям хотел, не знам...

Моля, ходилите вече в район Превеза да дадат някой съвет, относно това, кое не е за изпускане, има ли организирани пазари и т.н. Благодаря Simple Smile

Здравейте и от мен .Аз попаднах на оферта за Philoxenia Bungalows нощувка ,закуска и вечеря ,Моля за информация къде точно в кой ракав на Халкидики се намират , стаите и храната как са и близо ли е до плаж .Благодаря  bowuu

http://www.philoxenianet.gr/portal.php?action=philoxenia_bungalo … e&language=US

Тук има всякаква информация, но не мога да ти дам обратна връзка от личен опит...ако някой е бил, той ще се включи.

Параход  bouquet

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 07:57 от комикс

# 72
  • Варна
Леле, че сте бързи Simple Smile
При мен се оформи идея да ходим към Пелион, обаче ще сме с дъщеря ми (4 год.).
Ще пътуваме от Варна, с 1 преспиване в Хасково и още 1 някъде в Гърция.
Разполагаме с 8 дни (10 до 18 август).
Мислите ли, че е разумно?
Като място за настаняване, някъде четох за Кала Нера или Афисос, че е подходящо?
Днес съм си поставила за цел да изчета темата от там, до където я оставих миналото лято, но все пак малко помощ няма да ми е излишна Simple Smile

# 73
Това го болдвам защото някой (не помня кой) в миналата или по-миналата тема питаше усилено точно за тази сергия и не успяхме да помогнем.

От сергийката на Сония между Метаморфози и Псакудия си купихме от вкусните маслини и зехтин. [/size]

# 74
  • София
Вторият ми въпрос е средата на септември в Халкидики какво е времето? Горе долу колко градуса? Да не е хладно или да вали? Въобще има ли смисъл по това време да се ходи или вече не е за море там?

Много често времето е като през приятно негорещо лято, аз съм имала страхотни морета в средата на септември, НО има разбира се вероятност и да се скапе, както беше тази година през юни, което ми се случи за първи път  Peace

Общи условия

Активация на акаунт