В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 557
  • 719
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Momicheta, az sum dialogichna i kakvo li ne napravih... Pratih muja mi do tiah, no tia otkazva da govori s men, muja mi ia goni s telefona, a tia kreshti, che ne iska da govori. Cirk Bush. Nakraia i na men mi pisna. Prestavam da se zanimavam, da si gleda rabotata. Ne iskah taka da stava, za da ne mu e gadno na muja mi, no tova e polojenieto. End of story.

# 406
  • София
Маги, абе засегнала се, засегнала се, ама да се прави на интересна и да знае, че искаш да се извиниш, пък да не иска да говори с теб, това не го разбирам, какво толкова ще й стане, ти си направила всичко възможно, не го мисли вече, ако дойде утре-дойде, ако не, пак добре, ще си бъдете само вие, после ще й мине и ще я е яд, че е реагирала така, нека се поуспокои, не я мисли нея, голяма жена е, да се оправя сама...

# 407
  • София
Луйза, доста добри резултати ми изглеждат това, та ти преди няколко дена за не повече от 10гр говореше Simple Smile . И освен това тези добри резултати идват в комбинация с усещане за мярка и ненасилване (за теб, за бебето и за процеса).

За солта и маста, Скреч да ви каже какви ги вършеше преди 5 години  Whistling Свекър ми ни пита къпали ли сме го вече бебето в сол. Ние с ММ се почесваме по главите и се чудим за какво ни говори. Осведомихме се от свекървата как се прави (нейния вариант е по-щадящ - чаена лъжичка в цяла вана с вода). Питахме педиатъра, тя каза, че не е добра идея, обаче свекъра упорства, че това е изключително важно, не дава дума да се издума да пропуснем процедурата. Пък аз вече толкова скандали изтърпях с тях, че и през ум не ми мина да упорствам (освен това не познавах форума, чаках някой нещо да каже, за да го знам). Къпахме веднъж-дваж да кажем на свекъра, че сме го правили, но все пак инфото от педиатъра надделя и не посмяхме повече.
 А пък и с мас мажех. Редувах ги мас с бебешко олио. Поне беше зима, та не успях да го уморя бебето.
 За второто дете си личеше, че отдавна пребивавам в бг-мамма  Laughing

Щерката много хълца, ама ммного. Поне по три пъти на ден, може и повече.

# 408
Скреч, какво да ти кажа, помпата, бебето, аз и лактогонния чай сме неразделни. Но мисля, че основният фактор е, че се успокоих и почнах да си почивам. Но, пак, много благодаря за всички съвети и идеи, работят Simple Smile)))))

# 409
Момичета аз съм в болницата. Почнаха ме контракции  през 3 газ и за мой късмет имаше друга родилка и доста зор видяха с нея и все едно пак сецна всичко изведнъж. Хубавото беше че на тоновете ми отчиташе мното силни родовиконтракции а пък болката беше смешна. Сега тъпча и чакам. Егати  зора с това разкритие.
А все си мислех че ще съм родила досега. Грррр

# 410
 Hug, Глупи!

# 411
Скреч , може ли да се спортува докато се кърми /да тичам например/ ?

# 412
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Агнес, добре дошли у дома  Hug Радвам се, че сте добре, звучиш страхотно  Peace

Гифтче, ще те запиша като вестителка на първа страничка и, който реши ще ти праща ЛС за телефона, на който да те уведоми за хубави новини  Hug

Глупи, стискаме палци и чакаме да се похвалиш   bouquet

Вестителска новина:
Вчера, на 20.07, bori82 е станала мама на Йоана! Бебката е 3150гр., 50см., секцио. Пожелавам да е жива и здрава, а на мама бързо възстановяване  Hug

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 08:32 от Katencetoo

# 413
Глупи,мила,стискаме палци всичко да мине бързо и леко ! Все пак си в сигурни ръце ,остава ти толкова малко време до заветната среща  Hug С теб сме ,няма да се плашиш  Hug
Гифтче ,супер яка вестителка ще си  bowuu
Сандалка и Мисти да се отчетат.
Аз отивам на лекар в Пловдив ,стискайте палци да имам поне 1 см разкритие  hahaha
Все се надявам да ме оставят ,но едва ли...за първи път от години ще съм при жена -гинеколог и ще ми е много странно,дано да е внимателна с прегледа. Praynig

# 414
  • София
Tazi sutrin v 7:00 se rodi Darina, 3 800, 50sm, normalno rajdane. A maika i eeeeee.......
SANDALKA Simple Smile

# 415
Честито на мама Сандалка, да е жива и здрава малката-голяма Дарина ейййй толкова дългоочаквана, тъкмо влязох да ви уведомя, и гледам Джина ме изпреварила  Laughing
Аз съм в шок бойлера ни се развали, просто сега точно намери да прави мизериите, нямам думи. На целият кусур само това ни липсваше.
На мен не ми се пише нещо желая ви прекрасен ден и много бебета.

# 416
  • София
Mi Misty izviniavai, ama nali sum na miastoto na subitieto....
Glupi,stiskam palci!.

# 417
  • София
Еееехеее, да е жива и здрава Дарина! Много здраво, умно и щастливо детенце да расте! Сандалке,  Hug

Честито и на Бори82! Щастлива, здрава, умна да е Йоана!  bouquet

Глупи, Данче, стискам ви палци днес-утре максимум да сте родили!  Hug

Мисти, на теб също- да влизаш вече в болница, пък мъжа ти ще оправи бойлера докато те няма- хем ще родиш, хем няма да усетиш липсата на топла вода! Wink

Гифтче, аз също го държа голичък бебока. В смисъл не чисто гол, а по боди с къс ръкав, евентуално му слагам чорапи, вечер го слагам да спи с цяло такова all in one, дето ги пишат по сайтовете. Като спи го завивам с тънка памучна пелена.

Луиза, браво за спокойствието! Много е хубаво, че си го постигнала! Книжки и аз чета- предимно нощем, докато го кърмя. И да чистя успявам, и да сготвя чат-пат, но без да се пъна- ако стане.

Джина, пиши как са се развили в крайна сметка нещата с изипсването и Снежка Simple Smile

Жалинка, супер, клати си краката, нека мъжа ти се размърда Simple Smile

Близначе, беше ме питала за Малчо дали е бил с алергия, че е пил специално мляко- не, не беше алергия, а рефлукс и затова трябваше да пие специално гъсто мляко, бляк.

Агнес, радвам се, че ви е зад гърба всичко това, радвайте му се на Оги Simple Smile А батковците явно еднакво мечешки милите се радват на бебетата. Дано се поуначат да са по-нежните душичките Simple Smile

Хера, айде дано да е знак, ама ти нали чакаш 24-ти? Simple Smile

Елица, аз също страдам откъм килограми. Не мога в почти нищо да вляза още, не ми се е прибрал корема, ще почвам с коремни преси, че ме чака доста работа. Не знам какво да обличам до такава степен, че не ми се излиза от нас, вкъщи си стоя с някакви удобни дрехи, но суетата ми е в повече  и навън се сдухвам ужасно, депресирам се като се видя в огледалото. Ииии затова се стягам и почвам да работя по въпроса, че така не се живее.

Лили, видях ти темата, но тук ще ти пиша, че нямам време и там Simple Smile
Скрит текст:
Ние планираме септември също море, вариантите са ни катоцяло 2- южното Черноморие или Северна Гърция. Не сме го измислили още, ще решаваме в последния момент явно. Предимствата: В България ще ни е много евтино- мислим да посетим станцията на Софийския Университет- чиста, спретната, евтина за служители, евтина храна,добра и разнообразна компания, по- малко часове път по новата магистрала. В Гърция- почти със сигурност по-хубаво време, по-спокойно, направо на плажа, супер добри условия за игра на голямото човече. Ще го мислим като наближи, но това е в общи линии.

Въпрос към ЛЛЛ- колко горе-долу е нормално да наддава на ден кърмено бебе? Моето човече е наддало са 3-4 дни 55 грама, според временната педиатърка е малко, трябвало 35 грама на ден да наддава и аз почвам да се вкарвам във филми разни (имам много лош опит с кърменето на голямото дете и ми е болна тема това).
Бебето яде на поискване, не мога да сметна колко пъти на ден, различно. Общо взето през деня (от 08.00часа нататък) яде през час, два. Нощем прави две паузи от по 4 часа приблизително. Ака почти във всеки памперс, има 1-2 без ако, пишка си.
Според кантара понякога изяжда 110 грама (не знам колко милилитра са това), друг път 50, но не знам колко прави за денощие, тъй като не го меря всеки път.
След кърмене като се стисна, винаги има още кърма, не блика, но потича.
Благодаря  Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 11:11 от terpsyhora

# 418
  • varna
Добрутру  Mr. Green
Честита Йоана на мама Бори - жива и здрава да е!
Честита Дарина на мама Сандалка - толкова я чака, пък портала отвори по-рано  Mr. Green Жива и здрава да е, бързо възстановяване на мама и скоро у дома!
Глупи, Данче, стискам палци!
Терп, чакам, чакам, ама няма да го спирам детито я - док вече е на линия, може да излиза  Laughing

# 419
Стискайте палци и на Данчето с трабанчето, и тя е в болница  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт