В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 639
  • 719
  •   1
Отговори
# 555
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Глупи, тук съм си  Hug Радвам се, че писа и, че всичко при вас е наред   bouquet

Мисти, честит термин  Laughing

Дали има наши мами, които са родили вчера, на кралската дата?  Simple Smile

# 556
Мисти - аз снощи ги скъсих на 20 минути, до 4.30 бяха тия пусти контракции и после явно се изморих и съм заспала....днес не спират, само че са по-безболезнени(сигурно, защото джиткам като лудите из вкъщи). Споко ще родим все някога Simple Smile))  Hug
Бела - успокой се! Аз примерно се доверявам много на лекаря, може би не е правилно, но нали ми е първо раждане и не ми е много ясно какво да правя, та затова....ако ми каже секцио ще си го послушам. Наистина спокойно, всичко ще се нареди. Иначе за неслушането на лекарите - трябваше да пия но-шпа през цялата бременност, но аз си го пиех само от време на време и ето ме пак избутах до тук. Не знам поговори с него, да ти обясни абсолютно всичко, защо иска секцио, защо се налага, защо е по-добре и тн....абсолютно пълна информация. Напиши си всичките въпроси на едно листче и го разпитай точка по точка.

Оф, наистина има ли нещо такова като - замъчила се? Колко време минава докато се скъсят контракциите от на 20 мин до на 7 мин, защото не ми се седи цяяял ден с тия болки....

# 557

Майките с две деца как прие първото бебето

Честито Глупи  Hug Много радост и щастие на цялото ви семейство желая  Hug

Относно въпрост ти - положението е страшно  Rolling Eyes Голяма радост, голямо нещо. Обаче много грубо се радва на бебето и незнам как да балансирам нещата. Стиска го много силно като го гушка. Иска да се борят и не може да разбере, че това е още бебе и само папа и нани. Вече мазахме дупето със Судокрем. Първо намаза на бебето, а после забреба половината мостричка да намаже и себе си. Каза, че и той искал да папа и понечи да суче. Дори единият път изскубна бебето от гърдата ми да сучел. Вторият път другатао ми гърда се мандахерцаше гола и посегна на нея. Аз не му давам като му обеснявам, че той е батко и папа с виличка, а бебето пие мляко само.
Иначе вчера ми помага, носи памперси, маже дупе, изхвърля боклучетата... но прави това с единствена цел да му дам после да гушка и бори бебето. Когато вечер си е в нас баткото и бебето спи, то вратата на спалнята е заключена. Иначе все някой има покрай бебето и го пази. Влиза си в неговото легло, искал да спи с бебето.
Прави всичко от любов и с желание, но просто е ужасно груб и ме е страх да не нарани малкото човече.
Лошото е, че когато не стане на неговата изпада в едно кисело състояние и само плаче, мрънка и иска нещо.

# 558
Глупи щото ММ не иска да плащаме за раждане затова отпадна варианта със Сф  Cry нали не му е на него на г***а, даже сега ме нервира, че от довечера е нощна за 4 дена и искал моля ти се да си взема отпуска, че аз съм щяла да раждам, пък той как ще се справи горкия като не се е наспал  Shocked
Жалина то все някога е ясно, ама се надяваме да е днес все пак  Wink А това с безболезнените контракции не го разбирам аз, какво е точно  Thinking
Кате ти какво направи, нали уж нещо имаше признаци?

# 559
Имам въпросче към родилите мами - по колко мл кърма или АМ давате на хранене и по каква схема увеличавате количеството?
Моля за помощ, че две докторки ни гледаха и само ме объркаха  #Crazy май детето ми стой гладно.... ужас! Аз имам много малко кърма около 30 до 40 мл на цедене и дохранвам с АМ, все се надявам да се увеличи, но да видим  ooooh!
Агнес може да пращаш и на нас  baby_neutral
добро утро  Hug
ние сме на мляко нан но предполагам че и др млека са на същата дозировка в момента и давам по 80 мл АМ толкова ми каза педиатърката да и давам,но то си го пише и отзад на кутийте.вие на какво мляко сте не ти ли пише каква е дозировката ?

# 560
Ivy, благодаря за отговора  Hug Моето бебе суче в правилна поза. Но...не захапва както трябва, а освен това е и мързеливичък. Захапва само зърното, понякога половината. Държи се сякаш не знае как да суче. Пробвах какво ли не. Зорлем му бутах цялата ареола, спирам го като захапе по-силно, оставях го малко по-дълго гладен белким захапе добре...До ден днешен не успява. И много ми дъвче зърната. Кърменето е изцяло страшен и болезнен процес за мен Sad Той, макар и по странен начин, успява да си вземе своето. Шом наддава и е добре...Но аз съм вече наплашена, дойде ли време за кърмене ми се свива сърцето. А снощи така ме нахапа и надъвча, че болката вече е повече от непоносима. Sad Просто се е научил на шише и сякаш се ядосва, че го тормозя с гърда. От шише няма проблем с яденето, дам ли гърда почва да се сърди и ръмжи. Кърма имам някаква, изцеждам по 60-70 мл от двете, а сигурно има и "запас" който не може да се изцеди с помпата. Но 5 дена без мен в Интензивен сектор си оказаха влияние и бебето не можа да се научи да суче, просто си свикна на шише Sad До кога ще се мъча не знам, но тези болки не мога да ги изтърпя. Те не са само по зърната, направо целите гърди, цялото същество ме боли от неправилното сукане, хапане и дъвчене.

Лунна самодива, честито бебенце, да ти е живо и здраво !!!

Жалина, Мисти - вие сте следващите. Така го предвиждам  Sunglasses

Моето дете прие братчето си много добре, но тя е и доста по-голяма от на Агнеска синчето например. Грижи се перфектно за него. Само дето някой и е наговорил вече един куп глупости, как бебето не и било истински брат и прочие. Беше яко настройвана. Баба и ли  е, баща и ли е, не знам. Но само ако разбера ще им стъжня живота  #Cussing out

Мъхчето къде е бре? Липсва осезателно Sad И не само тя.

Аз тая нощ почти не спах  от болките в гърдите Sad Намазах се с хиляда крема, а да видим ще мине ли поне малко.  Ето, след час пак трябва да го храня, а така боли че още от сега ми се реве  Confused Да му давам АМ пък хич не ща и се получава една.....тъпа работа.

# 561
  • Бургас
Мисти, идвай в Бургас при мен на гости, ще те водя да раждаме заедно в една частна клиника дето почти без пари може да ти излезе Simple Smile

# 562
  • София
Чай от копър не давам, док каза, че не помагал много, но тя е против хомеопатията, така че не знам какво да кажа по въпроса.

Girl, чаят от копър няма нищо общо с хомеопатията, това е билково лечение, а не хомеопатично. Нашият педиатър пък точно него ми препоръча, вместо капки, отново колкото лекари, толкова и мнения  Rolling Eyes При всяко детенце различно нещо действа (или не действа).

Niki, и моят екземпляр нощно време прави паузи, една от 5 часа, една от 4. И аз се чудех дали да го будя, да не стане някакъв фал с кърмата, но наддава добре, и педиатърът му каза да не го будя нощем (но през деня да не го оставям за повече от 3 часа неял). Ние си го мерим вкъщи всеки ден и ако почне да спада, ще го будя, но засега се наслаждавам на здрав нощен сън  Laughing

# 563
Лунна самодива, честита ти рожба!! Да ти е жива и здрава и много да ви радва!! На теб бързо възстановяване!!  bouquet

Мисти, честит ни термин.

Аз имам въпросче към мамите, които преносиха. Знам, че го обсъждахте вече и се извинявам, че питам пак, ама и тогава не ми стана съвсем ясно, а и ми изфиряса вече от главата - какво става с болничния като ти мине термина? Нали първия болничен е до датата на термина, а втория - от датата на раждане. Ами като има дупка между тях, какво се прави? newsm78

# 564
Мисти набий го. Не знам аз ползвах упойка въпреки че късно подейства та пак си болеше. Нали в ОБ  е по евтино или е категоричен. Моят още не се е оплакал. Беше забавен даже преди раждането. Но ще разказвам като се приберем, че от телефона е ужас.

Агнеска и аз се притеснявам от силовата нежност. Вчера ме гушка и ме подушва и вика, на какво миришеш мамо, на жадно мирише. Викам това е от бебето. Утре се прибираме, да видим как ще е.

Катенце, ти нали имаше болки?

Жалинка, аз съм имала силни контракции дето за мен са безболезнени, а на апарата излизат много силни. Да не си ити така. Кога си на тонове?

# 565
Близначе моля те (малко нахално става, но предполагам не си прочела) да ми кажеш за нистатина как го е изписала педиатърката за Боян  Praynig

Мадлен макар и не преносила  Mr. Green болничен ще ти издаде гинеколога от ЖК след като родиш ако не се лъжа, че то иначе няма как да знае колко дни да ти даде и колко дни си преносила. Той ще поеме тази разлика, а после педиатъра на детето ще компенсира разликата в последният болничен.

# 566
  • София
Добро утро!
Весе така и не разбрах, ще се качвате ли на вилата?
Близначе, това с "буцата" също е "добро", но признай, че Снежето държи първото място. Вчера нейна роднина и казала да не се излага, че това са отживелици, но тя през сълзи с гърлен глас и обяснила, че имала две внучки и не сме я допуснали да види едната на най-важният ден в живота и, така, че да знаете, напускането на болницата е най-важният ден в живота на човека.
При нас иначе нищо интересно, бебето яде и спи. Да попитам, тъй като първото ми дете не е имало колики и сега икам да съм подготвена, това чудо кога започва и какви са симптомите?
Глупи, нашата кака приема бебето много добре. Дори спи при мен и бебето в спалнята, а мъжа ми в детската. Но иска да я преобличаме постоянно, да я гушка, да я целува и куп други неща, които ме влудяват.
Мисти, един татко нервно пушел пред родилния дом. Попитали го какво му е, а той казал: Мани, мани, сега жената горе си ражда, а аз не знам на кой свят съм Grinning Не знам виц ли е или градска легенда, но татковците са така.
Някой попита как се раздвижва матка- чрез туширане. Ограмната лекарска лапа прониква и /тук от болка не знам точно какво се случва, но май стига до матката/ коремът подскача и матката се раздвижва.
Гемавар, мисля, че за това болничните са три, като вторият изравнява първият, но не съм сигурна.

# 567
  • varna
Ку-ку! И аз съм тука, още сме две в едно  Embarassed
Бях сутринта на док, бърка жестоко, този път го усетих доста в корема, ама уви още не е тръгнала бебата. Пита дали не ми е по-късна овулацията - еми аз като не знам, как да отговоря, нито знам кога точно сме я направили, че не сме пробвали конкретно - по последния цикъл се ориентирахме уж  newsm78 Прати ме да се разхождам и в четвъртък пак - ама как да се разхождам, като ме боли всичко, то всяка стъпка ми е тежест  Cry Направо не знам вече, толкоз я чаках да се обърне, пък сега не иска да излиза, макар че док е склонен поне да опитаме за нормално преди да тръгнем да се режем...

# 568
Агнес,Gina, мерси за отговорите!  Hug

Аз моето толкова го увещавах да седи мирно за лъвче, че сега няма никакво намерение да излиза.  Mr. Green Да видим днес докторката какво ще каже, че сме на тонове. Макар че според нея, вече отдавна трябваше да има бебе.  Joy Не знае жената какво е да си имаш с овен работа.  hahaha

# 569
Глупи - при мен си започнаха болезнените контракции...изобщо не мога да разбера колко са силни, защото са доста болезнени  Embarassed Иначе лекаря каза да отида към обяд на тонове да видим какво става. А той беше - няма такова спокойствие Simple Smile Между другото това обяснявах до преди малко на една приятелка- явно всичко е хормони, защото сега съм самото спокойствие - изобщо все едно няма да се ражда....боли ме, ставам разхождам се, отминава и съм си идеалка Simple Smile Не се панирам, ММ също, той пък е още по-спокоен от мен....само сутринта се шашна като видя колко е твърд все пак корема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт