В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 574
  • 719
  •   1
Отговори
# 570
Добрютроу, Мацунки! Hug
Агнеска, и на мен ми изписаха Нистатин. Още не съм слагала, но процедурата била следната - на една стерилна марличка се капва от препарата и с пръстнамазваш устичката отвътре. Правело се след хранене примерно за да не свързва детето процедурата с хапването.
А да питам нещо - тая справка от ГРАО за колко време става? Да знам да си предвидя времето, не че с тоя звер из къщи може да се предвиди нещо. Всеки ден и нощ са ни различни.

# 571
Честито на новите мами ... да са ви живи и здрави бебенцата и да растат много, много щастливи   bouquet

Аз от доста време не сам влизала, че сама си гледах Кико и не ми оставаше много време , да не кажа хич  Grinning  Пъпчето ни падна чааак в петък- така се бях притеснила покрай тоя пъп...и не можехме да си го къпем като хората детето, а така обича вода  Heart Eyes  Ще гледам да влизам по-често и да съм в течение с вас и бебенцата ни   love001
Иначе днес бяхме на консултация и Кико тежи 4130кг и е вече 53 см. а ни изписаха 2760кг и 51 см  Wink

Айде, че мишока иска гуш...  Laughing

# 572
Гремавар да ти кажа за болничният. Прясно прясно, сега ми го дадоха. Слек като родиш от болницата ти дават болничният от датата на раждането. А разликата от термина до датата ти го издават от ЖК. Става след като родиш.
Аз днес ще пращал мъжа ми да го взима. Без този от ЖК другият от болницата е невалиден

# 573
Знам, че почти няма бременни, ама ей сега бях на тонове, няма кьорава контракция, бебето си е екстра, може и още месец така да изкара  ooooh! Горката аз. В четвъртък пак.
Глупи благодаря ти за разяснението, че разбрах това за ЖК, ама пък не знаех, че другият е невалиден, абе тия тъпанари от касата не са ли предвидили, че има и такива като нас - преносили. Имали сме право на 2 прегледа в 9 и 10лм Ами аз като от утре съм в 11 лм, излезе, че вече нямам право на прегледи безплатни. И дано стане днес или утре, иначе наистина ще се разоря, то тонове, то прегледи  #2gunfire #Cussing out

# 574
А да питам нещо - тая справка от ГРАО за колко време става? Да знам да си предвидя времето, не че с тоя звер из къщи може да се предвиди нещо. Всеки ден и нощ са ни различни.

Експресна поръчка (на момента) 10лв. Бърза ( 3 дена) 5лв. Обикновена (една седмица) 3лв. Поне във Варна е така.

# 575
Ето ме и мен момичета!!! И така вече съм щастлива майка на един прекрасен син newsm07.Родих на 14.07 в 13:20 със спешно секцио.Болките ми почнаха в 3 часа сутринта и в 7 часа вече бяхме в болницата с 3 см разкритие,но накрая се наложи операция защото малкия не беше в точата поза за да излезе с нормално.В 12:40 ме вкараха в операционната и се роди моето съкровище:)

# 576
СПЕШЕН ВЪПРОС КЪМ РОДИЛИТЕ ПРЕДИ ТЕРМИН МАЙКИ!
Колко болнични ви издават след раждането. На мен ми издадоха един 42-ва дневен, който изтича утре и ми казаха че след това трябва да се издаде още един приравнителен. Обаче сега нещо са объркани докторите и не са наясно дали трябва или не. При вас как се случиха нещата

# 577
бибанка честито да ти е жив и здрав, а как се казва?

# 578
Колко болнични ви издават след раждането.

rosi.to, задължително се издава трети болничен, който е изравнителен. Издава го педиатърът на детето.

# 579
Gery-Dobreva, справката (експресната поръчка, 10 лв) се издава в момента, бързата - 3 дни, нормалната - седмица мисля.

Роси-то, както са ти писали, приравнителен трябва да има, като трябв да си запишеш датите от 45 дневния преди раждане (термин, до кога е болничният пуснат) и тези дати да предоставиш на педиатъра на детето. Той/тя ти прави приравнителен и записва кога е бил терминът и раждането, което де факто е това приравняване.

Джине, на Малчо коликите започнаха леко към 10тия ден. И даже според мен не са колики, а го свиваше стомахчето от АМ (после го сменихме) и от това, че не ака редовно. Но това да плаче повече от 2 часа няколко пъти не е било (10-15 пъти). И пак го връзвам с неразположение или много леки колики.

Давам Саб симплекс + Био Гайа. Инфакол и Колийф не подействаха грам. Донесоха ми и чайче на Милупа (в бг само него го няма, др продукти си има), но на следващия ден се появиха кървави нишки в изпражненията и спрях всичко.

Като дойдат му помага: 1. да го гушна до сърцето ми с биба + масаж на коремчето, 2. по гръб на спалнята масаж с топла пелена; 3. с пелената затоплена + биба + в количката и напред назад, 4. да се опитам да му помогна да се изака и става.

Честито на всички нови мами и стискаме палци на Жалина, Мисти, Скреч, Таничка, Гемавар, Хъреърнес и останалите (ако има такива).

В петък е първата имунизация на Калоян. ПРи нея дали се вдига Т?

Ох, трябва да ям, а така не ми се яде, нон стоп се карам с ММ и майка ми. Ми нямам апетит, какво да направя? Аз не съм по диетите, да каже човек, че заради кг така гладувам, но ...

# 580
  • София
Колко болнични ви издават след раждането.

rosi.to, задължително се издава трети болничен, който е изравнителен. Издава го педиатърът на детето.
Точно така. Тъкмо навреме, утре трябва да отидеш до педиатъра да си го вземеш, може и след това, но и този, както  45 дневният не ги издават предварително. Като изтече и този болничен вече трябва да попълниш молба за отпуск по майчинство при работодателят /третият болничен мисля, че е 53 дни, но не съм много сигурна, т.е. след него вече не си в болничен, а в отпуск по майчинство/.
Luisa, ти заради кърмата и трябва да ядеш? Щото то и сезонът е такъв, че на човек не му се яде много /е, на такива, като мен сезоните не им влияят, аз съм перманентно гладна/. Моята педиатърка също препоръчва Саб-а и Биогая, но пък дано ни пропуснат коликите и този път.

# 581
Gina, каква кърма, то нещата пак за 24 ч рязко залязаха...Не, трябва май да ям, защото не съм яла не от вчера, а от оня ден (солети за вечеря...). Тоест май все пак нещо е добре да хапна. А по принцип съм ега ти лакомията, никога не се ограничавам, нали, не е от суета...

Как е вкъщи с бебчо?

# 582
Нещо се оплетох с тия болнични.... newsm78 На мен нали м ииздадоха един, който е 45 дни преди термин. После обаче от болницата ми издадоха още един, който е от термина до....някой си август. (май верно са 42 дни ам ане помня) И сега какво следва? И какво трябва да попълвам пък при работодател, аз си мислех че всичко става автоматично  newsm78 Ужас, направо се обърках яко....

П.С. Сексът у дома вече не е мираж  newsm44

# 583
Здравейте група Simple Smile Не пиша често, но сега когато остава толкова малко до края, а на бебето не му се излиза и започвам малко да се побърквам!Първото ми раждане беше 8 дни преди термин, а това бебе се е заинатило.Днес бях на консултация и Док каза че бебето е едро (към 4 кг) да съм се разхождала и ако до петък(термина) не съм родила с багажа в болница и там да чакам.Ходихме на разходка с ММ и малкия днес 3 часа почти непрекъснато ходене, но почти нямам оплаквания пък камоли някоя контракция!Никак не ми се влиза в тъпата болница и все се надявам беб да тръгне тия дни, но...Та просто исках да успокоя и да се присъединя към  mysterious, gemavar, jalina, Katencetoo, herairness ,*Таничка* и другите чакащи мами- вижда му се края все пак  Simple Smile

# 584
Шушулкова на мен ми казаха, че в 9-ия месец няма смисъл да гледат бебето на ехограф, т.к. има много голямо отклонение в килограмите, до към 700гр понякога. Така, че надявай се да са в грешка и да не е 4кг, че иначе  Shocked А тези истории дето искат да се влиза в болница на термин, ми то при теб няма смисъл да влизаш в петък, щото така или иначе от понеделник по-рано надали ще предизвикат раждане, и само ще си гърмиш патроните за събота и неделя, нали затова и аз се чудя, викат ме в четвъртък след като отказах да влизам в болница и тогава да се вземело решение, ако ме засилят, предпочитам в четвъртък да вляза и в петък да предизвикват отколкото да вися напразно събота и неделя. Дано пък до утре да съм родила  Praynig Praynig Praynig
 newsm45 погледнах в юнската тема, последната мама е родила на 10 юли, с 17 дни закъснение  newsm45

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 15:36 от mysterious

Общи условия

Активация на акаунт