Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 722
  • 537
  •   1
Отговори
# 225
А защо маслото обгоря? ДА не би да е много силен котлона?

На слаб огън задължително  Peace

# 226
Благодарско! Пак ще се пробва!

# 227
DREAM4E, и аз като теб сложил заедно захарта и маслото и стана една  каша, маслото обгоря и имаше дъх.
КАК ТОЧНО ГО НАПРАВИ? Първо да карамелизирам и после да сложа маслото. При мен то изплува отгоре! Абе аз май бъркам нещо, пък мтого искам да го направя отново...
ПОМАГАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
Така става. Няма как да се смесят и да се получи хомегенна маса. И при мен стои като пресечено. Но сладкиша се получва супер всеки път  Peace.
Вече са ти казали, стои като пресечено и мирише гадно (поне според мен), но винаги става чудесно  Crazy Crazy

Аз пък си мислех че тази гадна миризма е от маслото ... И също, че аз нещо я пропорциите съм объркала, я технологията на приготвяне. При мен стана неприятно миришеща смес, която порозовяваше наистина, ама не ставаше точно на карамел какъвто си мислех, че трябва да стане.
Чак после се сетих да погледна снимките пак  ooooh! и да видя, че на снимката на Лео за сладкиша карамелената смес изглежда по подобен начин (ама пак не съвсем, защото при мен разтопеното масло седеше като олио и съвсем не се смесваше със захарта, та затова и помислих, че е от маслото).

Та втория път го направих както казах като изчаках захарта точно да започне да се карамелизира/разтапя (ама не цялата няпълно) и сложих тогава маслото, но наполовина по-малко като количество (толкова ми беше останало  Embarassed ). Та си стана малко по-приличащо на карамел.

# 228

Чак после се сетих да погледна снимките пак  ooooh! и да видя, че на снимката на Лео за сладкиша карамелената смес изглежда по подобен начин (ама пак не съвсем, защото при мен разтопеното масло седеше като олио и съвсем не се смесваше със захарта, та затова и помислих, че е от маслото).

В един момент маслото се отделя от захарта съвсем и плува като олио отгоре,
не се притеснявайте, така става. Peace

# 229
Ясно, значи напразно съм повторила процедурата  Rolling Eyes
Е, нищо, важното е, че всички, които почерпих похвалиха сладкиша (включително половинката, който не обича сладки неща и е трудно да му се угоди), така че тъкмо ще знам за следващия път като го правя.
Благодарности още веднъж за хубавата рецепта  bouquet

# 230
И аз го направих този сладкиш и стана страхотен!

# 231
Лео , направих го ! Стана страхотен   bouquet

Аз му сложих и нарязани орехи и топка сладолед с карамелов топинг  Peace Наистина е много вкусен !

# 232
  • София
Днес го направих този сладкиш стана невероятно вкусен,това е вторият от този форум който става любим на цялото семейство.
Само едно въпрос че ,защо по края на места ми стана някак твърдо не че е лошо но  newsm78

# 233
  • Pierrefonds, CA

Аз маслото го сложих в кексовата смес, така повече ми харесва  Simple Smile . Лео, промених ти рецептата, надявам се не се сърдиш  Wink

# 234
Снощи го направих. Е, честно казано не усетих нещо кой знае какво страхотно във този прехвален сладкиш ...  newsm78

# 235
Снощи го направих. Е, честно казано не усетих нещо кой знае какво страхотно във този прехвален сладкиш ...  newsm78

Нормално, не може на всички да се хареса - въпрос на вкус все пак  Wink

# 236

Нормално, не може на всички да се хареса - въпрос на вкус все пак  Wink

Също така е възможно да не си успяла да го направиш както трябва  Confused
Аз не обичам сладкиши по принцип , но този е страхотен наистина  Peace

Лео   bouquet

# 237
И аз ще се пробвам

# 238
 Както и преди време писах, сладкиша е страхотен. Снощи обаче, след като го обърнах се оказа, че карамела се е втвърдил, сложих 1ч. вода , полях със сиропа. Пак беше вкусен , но я нямаше онази коричка от карамел.
 Възможно ли е да съм карамелизирала сместа по-дълго от необходимото (уж до розово беше)?
Между другото сложих сушени ананаси,нарязани тънко вместо ябълки.

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 11:00 от sladur4e*2

# 239
  • Бургас
Днес го направих този сладкиш!Сега го чакам да изстине,и го мятаме!Мммммммм,изглежда много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт