Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 793
  • 537
  •   1
Отговори
# 330
  • Русе
Аз го правя в една тенджърка,с диаметър около 23см,с метални дръжки е и удачен вариянт за фурната,после много лесно обръщам готовия сладкиш с нея.Правя го и в една още по-малка,само че намалявам дозата за тестото с 1/3.

# 331
Ами сложих захарта и маслото заедно да се карамелизират-голяма тъпачка съм Embarassed съответно нищо не стана освен ,че похабих маслото и захарта.Трябвало първо захарта да се карамелизира и чак тогава да се прибави маслото-само аз не съм го знаела май това нещо  newsm78 Успех   А пък иначе стана много вкусен и наистина прекалено сладак според моя вкус.Другият път ще сложа доста по малко захар  bowuu

# 332
Ами сложих захарта и маслото заедно да се карамелизират-голяма тъпачка съм Embarassed съответно нищо не стана освен ,че похабих маслото и захарта.

mama nely, а какво е станало, та не се е получило? Аз винаги слагам захарта с маслото и се получава нормален карамел за сладкишите, правя и други по тоя начин.

# 333
Сложих така както е написано в рецептата захарта и маслото на котлона,но маслото се разтопи ,а захарта като че ли не успя,започна да мирише на прегоряло масло и нищо не се получи.После попрочетах и видях ,че една мацка е обяснила как се прави-първо се карамелизира захарта и когато е готова се прибавя маслото.Да ама късно,после карамелизирах само захар без масло и така го направих.Стана много вкусен,е малко хрупа карамел но и така става.Спроред мен захарта е много обаче  newsm78

# 334
  • тук
а може би е бил силен котлона ?!? аз действах направо в слабо загрята фурна с карамела и се получи
за отровно сладко сте абсолютно прави, но мъжът ми, например, ще го намери за добре   chef

# 335
  • Зеленият рай в сърцето на България
Запалихте ме с този сладкиш. Тъкмо го вадя от фурната, но се чудя дали да го сиропирам (както е описано в първата рецепта), защото по принцип не обичам много сиропирани сладкиши... Вие как го харесвате?

# 336
  • Пазарджик/Лондон
rozenInside , сиропиран си го харесвам Heart Eyes, точно както си е по рецептата Wink.

# 337
rozenInside , сиропиран си го харесвам Heart Eyes, точно както си е по рецептата Wink.

Благодаря за бързия отговор.

А сладкиша трябва ли да изтине преди да се сиропира?

# 338
аз сиропирах също,но не с много сироп и определено не прилича на реване,дори не си личи .Изчаках леко да се охлади и тогава сиропирах Peace
може да се потретя,но съветът ми към тези дето ще го правят е да намалят захарта,че става адски сладък

# 339
  • Пазарджик/Лондон
frozenInside , обръщам сладкиша в поднос, слагам вода във формата и бъркам, да се разтопи карамела и като стане това направо заливам, то минава известно време Wink.

mama nely , на мен ми е екстра на сладост Heart Eyes.

# 340
аз също слагам захарта и маслото заедно в загрятата фурна  Peace и си направо ОК
колкото до захарта - след 1вия опия - намалих количеството с 1/2 чаша  Rolling Eyes
а ги сиропирам като се сетя  newsm78 или по-скоро зависи колко дават зор чакащите 3ма мъже за похапване  Joy

# 341
Сиропирах го, но малко. За пръв път правя този сладкиш. Като го дегостираме ще преценя занапред как ще процедирам. Благодаря за споделения опит на всички  Wink .

# 342
frozenInside , обръщам сладкиша в поднос, слагам вода във формата и бъркам, да се разтопи карамела и като стане това направо заливам, то минава известно време Wink.

mama nely , на мен ми е екстра на сладост Heart Eyes.

Ами определено е въпрос на вкус.На моят мъж със сигорност довечера като се прибере и го опита ще му е екстра(обича по сладко)на мен ми е прекалено Peace

# 343
И аз го направих,стана страхотен. Благодаря за рецептата която отива в ЛЮБИМИ.

# 344
Вече го опитах  newsm81 Много ми харесва. На мен не ми идва в повече сладкото, точно по вкуса ми.

Забравих да кажа, че сложих най-отгоре преди печенето микс ядки, т.е. като обърнах сладкиша отидоха отдоло.   chef

Общи условия

Активация на акаунт