Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 769
  • 537
  •   1
Отговори
# 390
dalka ,
По средата ири по скоро към края на печенето можеш да го преместиш най-долу на фурната  Peace...и при мен започна да става така ,но след 5-6 минути на дъното на фурната се оправи. Печи на 180-190 С.

Бихте ли ми обяснили в загрята фурна ли се слага в самото начало, при 180 ли се пече през цялото време? Н мен фурната ми е проблема, на вентилатор е...

# 391
Захир, когато пека с вентилатор намалям градусите, т.е. този сладкиш бих го пекла на студена фурна, с вентилатор и 160 градуса. Но всички фурни са различни, аз се ръководя по една табличка, която е в упътването на самата фурна и до момента не ме е подвела  Hug

# 392
  • София
Хм, интересно, аз пък с вентилатор увеличавам градусите с 10. Т.е. ако е казано 180-190 на реотан нагласям на 180, ако пускам вентилатор нагласям на 190.

# 393
А на мен кексовете като цяло не ми се получават в тази фурна...за мен това е голям проблем. Под студена фурна имаш предвид в такава да се сложи първоначално ли?

# 394
А на мен кексовете като цяло не ми се получават в тази фурна...за мен това е голям проблем. Под студена фурна имаш предвид в такава да се сложи първоначално ли?
Да. Каква ти е фурната? Ако имаш книжка към нея провери там какво пише. Аз винаги слагам кексове и сладкиши в незагрята фурна, едва преди няколко дена се престраших да опека мъфини в предварително загрята на 200 градуса и пак сеполучиха страхотно  newsm78

# 395
Фурната е Горение, и по упътване действам и не се надигат и това е...но винаги ги слагам в загрята фурна  ooooh!

# 396
Захир, моята също е Горение. Почти всичко пека на втория ред (отдолу нагоре) според указанията. Специално този сладкиш го слагам в студена фурна, на 180 градуса (на горен и долен реоан). Да не би да бъркаш нещо със сместа  newsm78
Никога не съм имала провал с този сладкиш  Hug Благодаря за рецептата Лео  newsm20

# 397
Ето че най-после дойде ред и аз да направя този сладкиш,който отдавна съм копирала и му се точех. smile3508
И така,обелих и нарязах ябълките,забърках сместта/с 4 яйца/ и започнах карамелизирането на захарта.Тъй като изчетох цялата тема преди това реших първо да разтопя захарта до карамел и после да добавя маслото.Да подчертая,че съм на ВИЕ с карамелизирането ,от което произтече основният проблем.Не знам защо и дали е правилно,но бърках почти постоянно захарта,от което тя стана на буци,но не и на карамел,добавих и маслото с надежда нещо да се подобри-станаха карамелени буци захар в масло.И не искат да се разтопяват,напротив -станаха на камък и това сие.Извадих ги от маслото,изхвърлих ги  и започнах пак,добавям захар и пак бъркам smile3538.Щото все чакам пуста захар да се разтопи в маслото и да порозовее или поне да потъмнее.Накрая стана гъст слой карамел,къде разтопен,къде на бучки,и маслото отгоре.Вече от главата ми пара излизаше от яд  newsm61,но викам си ще продължа,пък ако ще да го хвърля целия.Наредих ябълките,ръснах малко канела,орехите изобщо не сложих/викам си поне тях да не хабя напразно/,излях тестото и оставих тавата настрана,защото междувременно бях сложила да пека друго във фурната.След 15 мин престой пъхнах тавата и каквото ще да става.
Е то пък взе че стана newsm18.Излезе си от тавата като на магия,сиропирах го и стана фантастичен сладкиш.Че и в умопомрачението си/от яд/ все пак съм наредила ябълките що годе аранжирано Laughing.

Лео,адмирации за чудната рецепта      bouquet Hug
Влиза в топ-листата директно и ще бъде правена отново в много варианти/по идея на vnd/- с настъргана тиква,белени праскови от компот,ароматни пресни круши,шайби ананас,сини сливи и т.н.И разбира се,с добавка орехи. Peace

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 17:27 от Анонимен

# 398
PURE ELIXIR радвам се, че се е получил и ти е харесал въпреки премеждията ти  Laughing
Един път като му хванеш цаката е лесно Party

# 399
PURE ELIXIR радвам се, че се е получил и ти е харесал въпреки премеждията ти  Laughing
Един път като му хванеш цаката е лесно Party
Ооооо,хареса ни много даже!Излапа се за нула време!Ще се прави пак със сигурност Peace,а номера е да хвана цаката на карамелизирането на захарта,другото е лесно.Следващият път ще пробвам да я разтопя направо в тавичката във фурната,да видим дали ще е по-добре Thinking.
Днес в менюто ни беше и друга твоя рецепта,отново любима на нашето семейство,а именно Златните картофки. Hug

# 400
  • При елфите ...
И аз направих сладкиша на Лео, страхотен е!

# 401
момичета цяло пакетче бакпулвер ли се слага

# 402
  • При елфите ...
момичета цяло пакетче бакпулвер ли се слага
Да, в рецептата на 1-ва страница е 1-но пакетче бакпулвер.

# 403
пише само бакпулвер
благодаря за отговора   bouquet

# 404
пише само бакпулвер
(

Не съм  обърнала внимание, поправих го Whistling

Общи условия

Активация на акаунт