Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 766
  • 537
  •   1
Отговори
# 285
Благодарности и от мен за рецептата!  Hug Това е любимият ми сладкиш от детството. По Коледа се присетих за него, но майка ми даде рецепта за друг подобен (с основа бисквити и ябълки), та се задоволих с другия. И майка ни правеше разни модификации - с череши, вишни, праскови, сини сливи... Но и ние не го сиропирахме, та и сега като го правих не съм. Аз сега го направих "асорти" - освен ябълки сложих и круши и портокали. Интересно се получава с портокалите - имат люспичка, но не се усеща много.
Не знам дали ще е удачно за всеки, но аз пробвах да го направя с алуминиево фолио  върху тавата. (другия път ще сложа двоен слой Wink ) Много лесно се отделя после и си спестяваш момента със стъргането на карамел от тавата. Но трябва доста да се внимава като се разбърква захарта за карамелизиране, защото лесно се къса фолиото и маслото и карамела протича леко в тавата.

П.П. Съжалявам, но се отказах да прочета цялата тема  Blush - може да повтарям някого, но все пак да споделя...

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 20:47 от jas.min

# 286
  • Разград
jas.min ,в рецептата пише,че се слага чаша вода в тавата,след като се обърне сладкиша,на котлона и то се получава нещо като сироп,с който се залива сладкиша.
Аз след това аз накисвам тавата с гореща вода,не е нужно стъргане,карамела се разтваря във водата.

# 287
Да, прочетох, но аз си го знам сладкиша без сироп (той и така е с неприлично тежък вкус  Flutter ), та реших да пропусна сиропиране и реших да експериментирам с фолиото. А и имам спомен, че при обръщането понякога се получават спънки - напр. половината се отлепи по-бързо, пада и се подгъне под другата част или понякога пък оставаха част от плодовете по тавата дори след като се обърне сладкиша... А с фолиото се обръща много лесно заедно със самото фолио и после лесно го отлепваш от сладкиша. 

# 288
  • Разград
Да, прочетох, но аз си го знам сладкиша без сироп (той и така е с неприлично тежък вкус  Flutter ), та реших да пропусна сиропиране и реших да експериментирам с фолиото. А и имам спомен, че при обръщането понякога се получават спънки - напр. половината се отлепи по-бързо, пада и се подгъне под другата част или понякога пък оставаха част от плодовете по тавата дори след като се обърне сладкиша... А с фолиото се обръща много лесно заедно със самото фолио и после лесно го отлепваш от сладкиша. 

Да,и това е начин.

# 289
рецептата на сладкиша я прочетох от този форум,невероятен е и го правя вече повече от 2-3 месеца и сам раздала на всички приятелки рецептата.Leo има ли къде да видя и други твои супер предложения  chef?
Благодаря предварително Hug

# 290
Радвам се, че ви е харесал  Hug
Всичките ми рецепти са в подписа ми -МОИТЕ РЕЦЕПТИ Laughing
или в раздел Любими рецерти има моя тема Peace

# 291
Радвам се, че ви е харесал  Hug
Всичките ми рецепти са в подписа ми -МОИТЕ РЕЦЕПТИ Laughing
или в раздел Любими рецерти има моя тема Peace
много,много ти благодаря

# 292
Днес ще го правя.
Ябълките са ми мек сорт, има ли значение? Thinking

# 293
Не, нареди ги по-плътно  Peace

# 294
Току-що го сложих във фурната Peace
Стигнаха ми 2 ябълки и 1/2 и сложих др половинка отгоре.
Тъй като не успях да видя, но и не съм чела абсолютно цялата тема, да попитам, рпобвали ли сте с ананас newsm78 пресен или консервиран? Мисля, че ще стане мн хубаво Thinking, но бих се радвала ако някой каже дали е пробвал Peace

# 295
Аз не съм пробвала с ананас, но други са го правили. Party и става.
Тази снимка намерих в Гугъл Crazy

# 296
Ето и моят първи опит. Доволна съм Hug
Малко тъничък ми се струва, но явно формата ни е по-широка и ще го правя с 4 яйца и още половин ч. ч. брашно, иначе е мн вкусен Peace.
В събота обмислям да го направя с ананас.
Дано някой, който го е правил, се включи Praynig.

# 297
  • София
Досега го правих сто пъти, но не смеех да експериментирам, обикновено спазвам точно рецептата. Но преди няколко дни имах останали круши от компот и реших да ги ползвам. Стана перфектно.

Така че потвърждавам, с карамелизирани круши (от компот) става перфекциозо.

Лео  Hug това вече ние семеен сладкиш, измести дори кекса, който го правех на всяко четно число.

# 298
И аз го правя често- много е бърз и вкусен Simple Smile.

# 299
  • в обкръжаващия ме хаос
Това ми е любим сладкиш, правила съм го няколко пъти  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт