Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 956
  • 362
  •   1
Отговори
# 75
Почти винаги -с огромно удоволствие.
Когато го правя без желание, само защото трябва, не се получава, храната просто е различна на вкус......  
Ето, преди малко се върнах от пазара, избрах с кеф едни страхотни розови домати и чудесно авокадо, прекрасна франзела от френската пекарна , за една обичана от всички вечеря:Брускети с домат и авокадо.Перфектно!    Grinning

Изключая веганския ресторант, хапването ми навън вече се ограничава до порция пресни картофки с копър, чесън и козе сирене.Останалото просто не е храна, която си заслужава да се яде.

Явно страдате от остра липса на добри ресторанти  Mr. Green

# 76
.. Опитвам се експлоатирам останалите трима да вършат разни неща, къде с молби, къде със заплахи, изнудване и т.н. Mr. Green

Ние като бяхме малки си казвахме:"Който се наяде последен, той ще мие чиниите".Падаше голямо лапане. Joy

# 77
Цитат
Не съм готвила от... 9 дни. Обикновено готвя веднъж, максимум два пъти седмично. И въпреки това мога да си заложа главата, че нашето семейство е в много по-добра форма и се храни в пъти по-здравословно от тези на активните готвачки
Да готвиш веднъж седмично и да ядеш храна, престояла сготвена 5-6-7 дни и претопляна N-пъти, е всичко друго, но не и здравословно.     Laughing

И от кога готвената храна е полезна?  Laughing
 Безполезна, вредна и отровна храна,лишена от всичко полезно в следствие на термичната обработка ,която парализира функциите на стомаха. Ти може да се чувстваш сита,но клетките  стенат от глад поради недостига на необходимите за тях хранителни вещества.
Аз също ям готвена храна,но не съм в илюзията,че е полезна.
Не съм и вегетарианка,нито суровоядка Laughing

/малко с патос стана  Crazy,извинете!/

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 14:13 от Лукреция Борджия

# 78
Явно страдате от остра липса на добри ресторанти  Mr. Green

Със сигурност не съм била в повечето такива, но в голените градове си имам любими.
Най-досадното нещо е човек да се храни непрекъснато навън, въпреки звездите в менюто.
Друго си е да седнеш в къщи, да се гушкате веднага след вечерята, да си допивате виното, да не се съобразяваш с вечерния тоалет, щото може и по гащички.

# 79
Явно страдате от остра липса на добри ресторанти  Mr. Green

Със сигурност не съм била в повечето такива, но в голените градове си имам любими.
Най-досадното нещо е човек да се храни непрекъснато навън, въпреки звездите в менюто.
Друго си е да седнеш в къщи, да се гушкате веднага след вечерята, да си допивате виното, да не се съобразяваш с вечерния тоалет, щото може и по гащички.

Със сигурност храненето вкъщи има своя безспорен чар, но да се слагат всички ресторанти под общ знаменател е странно.
Сега, ако човек си стои вкъщи по цял ден - ок. Но не мога да си представя, че вечер ще се прибера в 21 ч. и тепърва ще започна да се вихря в кухнята - в тези дни предпочитам да се храня навън и определено не ям боклуци.

# 80
А аз в такива вечери предпочитам да си поръчам и пак в къщи да се нахраня.

# 81
Цитат
Не съм готвила от... 9 дни. Обикновено готвя веднъж, максимум два пъти седмично. И въпреки това мога да си заложа главата, че нашето семейство е в много по-добра форма и се храни в пъти по-здравословно от тези на активните готвачки
Да готвиш веднъж седмично и да ядеш храна, престояла сготвена 5-6-7 дни и претопляна N-пъти, е всичко друго, но не и здравословно.     Laughing

Joy И откъде точно стана ясно, че готвя по един казан, който претопляме в продължение на седмици  Joy Да ви имам фантазиите, честно  Joy Това, че не готвя, означава само и единствено, че не ядем готвено, или че не готвя аз, а мъжа ми 
Ами, аз нямам кристално кълбо, което да потъркам и да ми "покаже" кой кога готви у вас.
Според цитираното, ти готвиш 1-2 пъти седмично и това ядете.
Коментирам това, което си написала.   Laughing
Сега, то може да се окаже, че ти готвиш веднъж, мъжа ти -веднъж, а после храната идва от баба ти, майка ти, свекърва ти, леля ти....Ама не го пише в поста ти, нали?

# 82
....
Понякога влизам в темата "Ти какво сготви, снимай, покажи!" в готварския подфорум  ooooh!
70% от показаните неща няма да приготвя на семейството си, защото са нездравословни.
25% са претенциозни дивотии, които нито са полезни, нито можеш да се нахраниш с тях, но пък звучат завъртяно и извисено, някак аррррристократично и по фрррренски, особено като ги аранжираш и заснемеш с по-така филтри и обективи, че да наподоби произведение на изкуството  Joy
Останалите 5% стават за ядене.
Ядем, за да живеем, не живеем, за да ядем. Поне в нашето семейство. И си доказваме чувствата и грижата един за друг не с мъфини и торти. 

....
И от кога готвената храна е полезна?  Laughing
Безполезна, вредна и отровна храна,лишена от всичко полезно в следствие на термичната обработка, ...

bouquet

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 14:43 от ЗъзБъз...

# 83
Цитат
Да готвиш веднъж седмично и да ядеш храна, престояла сготвена 5-6-7 дни и претопляна N-пъти, е всичко друго, но не и здравословно.     Laughing

Joy И откъде точно стана ясно, че готвя по един казан, който претопляме в продължение на седмици  Joy Да ви имам фантазиите, честно  Joy Това, че не готвя, означава само и единствено, че не ядем готвено, или че не готвя аз, а мъжа ми 
Ами, аз нямам кристално кълбо, което да потъркам и да ми "покаже" кой кога готви у вас.
Според цитираното, ти готвиш 1-2 пъти седмично и това ядете.
Коментирам това, което си написала.   Laughing
Сега, то може да се окаже, че ти готвиш веднъж, мъжа ти -веднъж, а после храната идва от баба ти, майка ти, свекърва ти, леля ти....Ама не го пише в поста ти, нали?

ooooh!
Тя написала,ама ти четеш ли?
Уточнен грамаж и разпределени във времето порции не видях .  Wink

# 84
Със сигурност храненето вкъщи има своя безспорен чар, но да се слагат всички ресторанти под общ знаменател е странно.
Сега, ако човек си стои вкъщи по цял ден - ок. Но не мога да си представя, че вечер ще се прибера в 21 ч. и тепърва ще започна да се вихря в кухнята - в тези дни предпочитам да се храня навън и определено не ям боклуци.

Когато се появят децата пак ще говорим  Simple Smile
Не бих се понесла с бебета по ресторанти, ако съм била цял ден на работа. Предпочитам да метна за 2 мин. едно пиле във фурната, докато се изкъпем и седнем е готово.
Друг е въпроса, че откакто имаме дете, не се прибираме толкова късно, всичко е съобразено и с него, включително работата.

# 85
"Полуфабрикатите навлизат в ресторантите дори във Франция
Гордата кулинарна френска традиция потъва под пластове претоплена лазаня, алармира водещ ресторантски съюз и лобира за нов закон, който да защити готвачите, приготвящи храната си изцяло от пресни продукти.
Проблемът се състои в това, че повечето френски ресторанти използват замразени и полуготови храни в кухните си, независимо че ЮНЕСКО приема френската гастрономия за нематериално световно наследство.Замразените пържени картофи и свареният в пликче ориз пестят време и средства, но и създават поколение готвачи, които са специалисти в размразяването и претоплянето , но не и в същинското готвене."

Далеч съм от мисълта, че в Бг има по-добри ресторанти от френските.
Та, може и да си мислите, че ядете качествена храна навън, но ....надали!    Laughing

# 86
Ядем, за да живеем, не живеем, за да ядем. Поне в нашето семейство. И си доказваме чувствата и грижата един за друг не с мъфини и торти.

+1 smile3521

По мои наблюдения 60% е мое дело, 35% се храним извън къщи и 5% си поръчваме. Не обичам да готвя, но и не ми е омразно. По-скоро ми е скучно. А най-големият ми проблем е измислянето на менюто. Понякога не мога да измисля какво да готвя.

# 87
Hot tea, аз често се вдъхновявам във форума с избора на менюто.

Скрит текст:
Аватарът ти е...що не ходите по-прилично облечени бе хора?На част от нас мъжете им са в комадировка? Mr. Green
[/size]

# 88
Разбира се, никой в този форум не се съмнява, че патентът за здравословно хранене на семейството принадлежи само и единствено на теб, Katarin X.  omm

Останалите само така си дрънкаме, да се намираме на приказка, и защото зверски завиждаме на теб за просветлението на ума и тялото, постигнато чрез здравословно хранене, докато горестни преглъщаме боклучава храна  omm

# 89

Когато се появят децата пак ще говорим  Simple Smile
Не бих се понесла с бебета по ресторанти, ако съм била цял ден на работа. Предпочитам да метна за 2 мин. едно пиле във фурната, докато се изкъпем и седнем е готово.
Друг е въпроса, че откакто имаме дете, не се прибираме толкова късно, всичко е съобразено и с него, включително работата.

Със сигурност наличието на деца променя картинката, но аз просто не съм на такава вълна и се наслаждавам на свободата си от подобни ангажименти към момента  Peace

Общи условия

Активация на акаунт