Приготвянето на храна-любов или задължение?

  • 16 939
  • 362
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 45
Lizet33, аз не ям сладки неща, просто не обичам и не готвя такива.
На който му се яде - има магазини с голямо разнообразие в тях.

В магазините сладките неща са супер мега-вредни. И отвратителни на вкус. В домашни условия се приготвят полезни и МНОГО ПО-ВКУСНИ сладки работи.

# 121
  • Мнения: X
Въпрос на вкус. Аз домашни сладки не харесвам, независимо кой ги е приготвял. Сладкарството си иска професионализъм.

# 122
  • Мнения: 2 199
Нито с любов, нито по задължение, не обиЧам нито готвенето нито яденето.
Аз мога да живея само на плодове.

# 123
  • Мнения: 4 785
От тази тема, стана тя каквато стана  ooooh!

Засрамих се, че цели 4 дни не съм готвила и ядяхме навън и си викам, не не може, трябва да се сготви , ама като за готвене не съм пазарувала... и почнах да пека пиле, не е като д ами е за първи път, но то издава димни сигнали  Shocked Аз щото си знам, че тия пликове за печене са смотани, сега пръска нещо от плика и замеря реотаните с мазнина, те пък отговарят с димни сигнали.

Тръгнах и картофи да варя, 20 минути водата не завря, а аз съм включила другия котлон и се чудя защо климатикът не смогва, а то си отоплявам стабилно стаята...

Изобщо не ми е ден и смятам, че темата ми е виновна!

Иначе да се изкажа - мога да готвя сравнително добре (откакто заживях с мъжа ми се научих, съдба  Mr. Green), правя го много често, почти винаги с удоволствие. Ако сме двамата готвим заедно и си приказваме. Мъжът ми може да готви и го прави. Велик е при приготвянето на пасти, да не кажа ненадминат  Crazy Няма рецепти, всеки път са му различни, така че ако някой се нада да му направи същата като предния път, много се е объркал, но всеки път е мама мия. Престанах да поръчвам навън такива неща, защото крайно се разочаровам след неговите. Но манджи не може да направи, макар че не е решил не ги е направил. Но месо, аламинути, салати, а и разни други неща - справя се идеално  Peace Когато ми писне ме отменя успешно.

пп - какви следва да са димните сигнали да ми дадат знак да спра печката, защото пука и трещи страшно  Mr. Green

# 124
  • Мнения: 45
Въпрос на вкус. Аз домашни сладки не харесвам, независимо кой ги е приготвял. Сладкарството си иска професионализъм.

В България още не съм видяла добър сладкарски професионализъм някъде.
В домашни условия аз съм стократно по-добър и сладкар, и кулинар от кой да е професионален.

И шоколад не харесваш? А плодове? Сушени плодове? Мед? Ядки? Мюсли?

Млечни десерти? Крем брюле?

Ти жив човек ли си?  Laughing

# 125
  • Мнения: X
Мене ли питаш? От всичко изброено ям само шоколад и то натурален. Жалко, че не си виждала продукция на добри професионални сладкари в България.

# 126
  • Мнения: 45
Мене ли питаш? От всичко изброено ям само шоколад и то натурален. Жалко, че не си виждала продукция на добри професионални сладкари в България.

Не съм. За целия си не много кратък живот- нито един. Ако срещнеш такъв, ми го покажи.

Във Варна си срещала сладкари? КЪДЕ??

# 127
  • Мнения: 121

Тръгнах и картофи да варя, 20 минути водата не завря, а аз съм включила другия котлон и се чудя защо климатикът не смогва, а то си отоплявам стабилно стаята...
пп - какви следва да са димните сигнали да ми дадат знак да спра печката, защото пука и трещи страшно  Mr. Green
Joy

Дават ти сигнал, че после ще бършеш като баш домакиня, ако нямаш пиролиза на фурната.

# 128
  • Мнения: 45
Никога не пека пилета в плик.  Naughty

А пък мен тази тема ме вдъхнови на пилешка супа. Grinning От сто години не бях правила, че месо почти не ядем. Малиии...отдавна по-голяма вкуснотия не бях пробвала, ще си изям чинията.... Crazy Laughing

# 129
  • Мнения: 4 785

Тръгнах и картофи да варя, 20 минути водата не завря, а аз съм включила другия котлон и се чудя защо климатикът не смогва, а то си отоплявам стабилно стаята...
пп - какви следва да са димните сигнали да ми дадат знак да спра печката, защото пука и трещи страшно  Mr. Green
Joy

Дават ти сигнал, че после ще бършеш като баш домакиня, ако нямаш пиролиза на фурната.

Нямам, щото като ми казах и реагирах с "Пиро... кво!? Не, ние си имаме пиратки! Вземи другата мило!", да вече не пука и няма дим, мисля леееко да надникна иззад ъгъла...

Lizet33 - и правилно правиш. Откъде ми дойде на акъла за тоя плик, ама живи сме, споко, даже пилето изглежда адски вкусно, вече се пече без плик хахахаха!

# 130
  • Мнения: 945
 Мъ℘♥Мяɣ, зарежи тва пиле и бЕгай на ресторант Mr. Green

# 131
  • Мнения: 2 032
Чувстваме ли се задължени да готвим или го правим с удоволствие.
Превръщаме ли това в ритуал или се настройваме психически дълго време, преди да посегнем към тенджерата?
Кой го прави това у вас?
Или обичате да хапвате навън?
Забравих..., може би сте си наели готвач?

Удоволствието от готвенето е обратно пропорционално на честотата му.
Може да е приятен рутуал при достатъчно свободно време, предполагам.
Който се интересува какво слага в тялото си, обръща и внимание откъде идва как е приготвена храната.

За какво е всъщност темата, може ли повече насока? Към кой е тази либов в заглавието и задължителна ли е?

Рецепти кога ще си разменяме.  Wink

# 132
  • Мнения: 814
Приготвям с удоволствие само салатите,защото живея основно от тях и плодове - по-конкретно лимони.Цял живот мога да изкарам на лимони и вода. Heart Eyes Месо консумирам много рядко.

# 133
  • Мнения: 2 032
Цял живот мога да изкарам на лимони и вода.

Използвайки непрочетените учебници по биология като маса, сигурно?

# 134
  • Мнения: X
Зависи от ситуацията. В повечето случаи го смятам за задължение, но от време на време имам разни проблясъци, когато решавам да готвя с кеф. Иначе съм много благодарен консуматор. Ако нещо ми хареса, се наслаждавам на макс и е абсолютно сигурно, че ще похваля домакина.

Общи условия

Активация на акаунт