Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 923
  • 362
  •   1
Отговори
# 135
И ние сме цяло лято на лимонада с джинджифил, но чак пък цял живот да изкарам на лимони и вода.... Shocked Shocked Абе вие извънземни ли сте? Joy

# 136
Нито е любов, нито е задължение, а е любимо задължение. Laughing

# 137
Аз,затова,като не ми се готви-не захващам нищо по-сложно от салата или аламинут....Иначе,обичам да готвя....и го правя почти всеки ден,но го приемам като творчество-никога не знам какво ще излезе накрая.....Не спазвам рецепти,не планирам отдалече меню-според настроението и наличните продукти почвам и обикновено се получава нещо вкусно/и различно/.Мъжът ми не готви......имаше желание да се научи навремето,но той е тип "изпълнител"-трябва му точно и недвусмислено описание на продуктите,мерките и какво трябва да се получи.Е,не му се получава.И,той не си харесваше резултатите,та сега е предимно компаньон в кухнята.Като ми е много криво/даже и за аламинут или сандвичи/,излизаме да хапнем навън......А,за там-не съм капризна.А, аз и мога и да карам само на плодове и зеленчуци....,като цяло яденето не ми е приоритет/но,на мъжете вкъщи е/.

# 138
Мъ℘♥Мяɣ, зарежи тва пиле и бЕгай на ресторант Mr. Green

Ама нарушавам целостта на семейния бюджет  Crossing Arms Затова си пея "Готвенето ми е хоби, хоби, тра-ла-ла..." и си свиркам  Whistling

# 139
Точно си сготвих. Без поражения, обаче. Simple Smile И се замислих, че в повечето случаи когато ми се хапва нещо навън не е толкова от нежелание за готвене, а по-скоро за някакво разнообразие. Има неща, най-вече рибни, които не мога да приготвя.

# 140
Цял живот мога да изкарам на лимони и вода.

Използвайки непрочетените учебници по биология като маса, сигурно?
Ами честно казано откакто не ям месо не изпитвам почти никакъв глад.Знам ,че не е добре за тялото ми ,но като не ми се яде нищо друго освен лимони ...  Rolling Eyes

# 141

Ами честно казано откакто не ям месо не изпитвам почти никакъв глад.Знам ,че не е добре за тялото ми ,но като не ми се яде нищо друго освен лимони ...  Rolling Eyes

Стига бе, и отдавна ли така?  Crazy И аз така искам да не ми се яде нищо. Flutter

Месо ядем много рядко, по-често риба. Ти всичко ли спря? А млечни и яйца?
С тези лимони сигурно се стопи? newsm78

# 142
  • # супернатурална #

Дават ти сигнал, че после ще бършеш като баш домакиня, ако нямаш пиролиза на фурната.

Ай, сакън! Това е мъжка работа  Laughing

Една позната казва, че готвенето е средството, с което жената държи в подчинение и зависимост мъжа и семейството. Има нещо вярно, за това някои жени така стръвно си пазят кухненската територия, то на един мъж като му кажеш 10 пъти, че не може да готви, ще се откаже. И като знае, че не може ще цени повече тази, която може. Аз моя го хваля, вярва ми, но все пак основно аз приготвям  Laughing Понеже готви рядко, за него е любов, отделя време в кухнята, което аз не бих. Когато готвя, повече мисля как да се улесня и да съкратя процеса. Имам си "лесни манджи", които предпочитам. Все пак, напоследък се улавям как започва да ми е все по-малко досадно, особено като приготвям нещо любимо на детето. Може да е част от остаряването  Laughing Възхищавам се на жените, които творят в кухнята, влагат време, емоция и фантазия, но не мога да съм като тях. И все пак не бих го нарекла и задължение - нали не го правя за чужди хора.

# 143

Стига бе, и отдавна ли така?  Crazy И аз така искам да не ми се яде нищо. Flutter

Мляко и яйца  си ям.От около 2 години съм така.Не е като да съм спряла изведнъж да хапвам месо.Случи се постепенно.

# 144
Повечето пъти готвя с любов,с мисълта,че това което приготвям ще го ядат съпруга ми и децата.Когато готвя влагам много усърдие и старание,не претупвам манджата просто така,да отбия номер.Обикновено замислям от предния ден какво ще направя,с удоволствие и наслада избирам продуктите,а самото готвене си е нещо като ритуал за мен.Естествено,има моменти,когато не съм на кеф,не ми се готви,не ми се пазарува и т.н.Тогава приготвям някакъв аламинут,но дори и в този случай пак не претупвам нещата.Съпругът ми,слава Богу,забелязва и цени отношението ми към готвенето и рядко пропуска да изкаже благодарност или комплимент за храната.
Рядко харесвам  домашно ядене приготвено от друга жена,все му намирам кусури.На вън почти не се храня,ако все пак се случи то е картофки или пица.
Имам  крайно негативно мнение за жени,особено пък майки,които не могат една манджа да направят като хората,и не само че не могат,ами се опитват да изкарат тази си неумятност едва ли не като префиненост някаква.Приготвянето на храна са отношение,любов и грижа към най-близките.
Aбсолютно същото се отнася и за мен . Peace

# 145
Да готвя ми е приятно и обичам от време на време да изпробвам нови рецепти, ама след това миенето на чинии... Sick мразя!!!!!! Laughing

# 146

Мляко и яйца  си ям.От около 2 години съм така.Не е като да съм спряла изведнъж да хапвам месо.Случи се постепенно.

Край и аз минавам на лимони.  Crossing Arms Само да си доям супичката... Joy Joy

# 147
  • Варна
Мене ли питаш? От всичко изброено ям само шоколад и то натурален. Жалко, че не си виждала продукция на добри професионални сладкари в България.

Не съм. За целия си не много кратък живот- нито един. Ако срещнеш такъв, ми го покажи.

Във Варна си срещала сладкари? КЪДЕ??
Тук ли да ти пиша или на лични?

# 148

Край и аз минавам на лимони.  Crossing Arms Само да си доям супичката... Joy Joy
Само да добавя,че може и да е повлияло - в началото на този период бях много влюбена. Heart Eyes

# 149
Стига спамочат и цитат в цитата на квадрат, де. Че от готвенето с либов стигнахте до неяденето от либов. А това е друга тема, по която вече.... сме се яли.

Общи условия

Активация на акаунт