Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 876
  • 362
  •   1
Отговори
# 195
  • # супернатурална #
Е, намерили са си оправдание за кьор-софрата  Laughing
Дъщеря ни още е малка (а може и да е до характер, не знам) и непрекъснато говори, говори, говори, даже мъжът ми някой път я кара да млъне  Laughing За това не са ни необходими 3 часа вечеря, общуването си е пълноценно и през другото време. А и няма какво да пренасям 3 часа, ракиите в къщи ги прескачаме, а сме свикнали на маса ли сме - все да боцкаме нещо. Ще преяждаме системно. За мен определено има по-приятни семейни занимания и от готвенето и от яденето. Предпочитам и на двете да не се отделя много време.

Сега се сетих и по друг повод за един виц. Мъж и жена си говорят, жената пита: "Уф, к'во ще ядем довечера". мъжът: "Ти ясно к'во ще ядеш  Flutter, ама дететоо"

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 16:26 от Г. Краули

# 196
Аз все още пълноценно не успявам да общувам със семейството си и най-вече малкото си дете по време на вечеря.  Винаги се храним заедно, но си признавам, почивката ми идва след това, когато децата заспят и сменя трапезарната васа с ниската в хола.

# 197
Едни правят всевъзможни упражнения, за да вечерят заедно, а на други им е дотегнало да стоят по няколко часа на маса. Crazy
А трябва ли цялата вечер като сме заедно да сме на масата  Crazy

Ти ще ми кажеш, аз мога да ти кажа как е при нас. Mr. Green

# 198
  • # супернатурална #
Кажи, че ми стана интересно. Повече от час вечеря си представям само ако имаме/сме на гости. Не преяждате ли? Колко блюда сервираш?  Laughing

# 199
Аз обичам да има повече неща на масата, но пък в малки количества.
Почти не приготвяме готвено, повече печено или сурово, задължително с бяло или червено вино според сезона.
Храним се нормално, не съм засичала, но не е бързо, но не е и час.
А виното си го допиваме доста време след това.

Предвид, че горе писах, че правим всевъзможни упражнения, за да вечеряме заедно, бих стояла с него на масата и дни, без да ставам от нея. Crazy

# 200
  • София
Ние понякога просто си седим на масата след вечеря и си говорим. Децата вече са големи и има много теми за разговор. Гледам да спазваме праввилото на масата да не говорим за семейни планове и проблеми, например да набивамее канчетата на децата.

# 201
  • Sofia
Готвя само аз и добре, че ми харесва, иначе не знам какво щяхме да правим...

По този повод - имате ли наблюдения как стои въпроса с приготвянето на храна в другите страни?
Гледах едно предаване на Джейми Оливър за училищните столове и , без да съм крайна, останах с впечатление, че децата ядат по къщите си предимно замразена храна и хамбургери! Не бяха виждали салати и спагети "Болонезе" примерно.. Shocked

# 202
  • # супернатурална #
С големи деца или без...сигурно е възможно. И все пак зависи и от организацията, ние се храним на трапезна маса, няма телевизор (може да е различно ако ядеш в хола, на мекичко) , е к'во толкова да правим 3 часа, нали и поне един филм искаме да изгледаме в полу-хоризонтално положение по възможност  Laughing Ама може най да ни пречи непиенето, знам си аз, че трябва да почнем да подпийваме  Laughing

За Англия имам някакви впечатления - скари, аламинути, това да въртиш гювеч 2-3 часа го няма  Naughty Изобщо, не са по манджите. Това си е някаъв балкански табиет, а някои жени сами си го правят, не знам дали и като се пенсионирам ще отделям толкова време на приготвянето. Ма може, ако хич друго няма какво да се прави  newsm78

# 203
  • София
Децата не пият, а ние пием рядко, няма го това с ракията и салатата. Чак по три часа не седим.

# 204
Джейми Оливър води риалити шоу и неминуемо, основната цел е да скандализира. Не казвам, че не показва истини, това е реалността при някои семейства. Отново опираме до образованост и основно - доход.

# 205
Да се включа и аз по темата-дано да нямате нищо против!!!
Обожавам да готвя, почти не се е случвало да го чувствам като задължение, ММ също обича да готви и го прави много добре, НООООО, ако имаше и някой да мие чинии след нас всичко щеше да е страхотно!!!
А относно яденето-вкъщи ние винаги слагаме салата, ако има нещо за мезе, основното и си хапваме, гледаме телевизия ..... не седим по много, около час, но ни е много приятно!!! Все още нямаме деца, но мисля, че с тях всичко ще е още по-хубаво!!!

# 206
  • Sofia
Джейми Оливър води риалити шоу и неминуемо, основната цел е да скандализира. Не казвам, че не показва истини, това е реалността при някои семейства. Отново опираме до образованост и основно - доход.

Ok, но защо до доход?
По скъпо ли е да направиш една супа от едни пържени боклуци?

# 207
  • Бургас

Чувстваме ли се задължени да готвим или го правим с удоволствие.

Нито задължение, нито удоволствие е за мен, просто необходимост.

# 208
Ok, но защо до доход?
По скъпо ли е да направиш една супа от едни пържени боклуци?

Да, ако купиш за супата органично отгледано пиле, местни зеленчуци от фермерски пазар и т.н.

# 209
  • София
Може в бройлера от магазина да има антибиотици и т.н-, но поне с домашното готвене си спестявам консервантите, глутамата и пр. добавки, които се слагат в полуфабрикатите от пилешко месо.

Общи условия

Активация на акаунт