Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 897
  • 362
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз затова там не ходя. Толкова много подправки и разни странни продукти използват, че на мен ми трябва кухня колкото целия апартамент, за да успея да напъхам всичко.

# 181
Труд , време и ресурси - за нещо , което изчезва за минути и се превръща в биологичен отпадък . Crazy
Живо разхищение ! Sunglasses

Сетих се за Хитър Петър и си мисля защо въобще да ядем, като пак ще огладнеем.  Joy

# 182
Готвя с досада. Мъжът ми е по-добър. Обичам да правя сладки неща, обаче.  Crazy
Обичам и да вечерям навън, и да поръчвам. Бих си наела готвач, чистач и въобще всякакъв човек, който да ме отърве от тия досади чистене и готвене, ама мъжът ми не дава, нямали сме пари.  Crossing Arms

# 183
Обожавам да готвя за семейството си, правя го с желание и много любов. Мъжът ми има желание да помага в кухнята, но всичко свършва до там въобще не му се отдава.

# 184
  • Бургас
Мразя да готвя, но го правя почти всеки ден с досада и отвращение. Може би за това някои манджи не ми се получават, защото не влагам старание и любов. Нашите кавги с мъжа ми в повечето случаи са на тази тема. Двамата имаме съвсем различни виждания на тема храна. Мисълта, че 2 часа ще готвя нещо което ще изчезне за минути доста ме демотивира. Освен това колкото е по-завъртяна една манджа толкова е по-нездравословна. Също така не мога да възприема нашенския манталитет вечер да се седи по 4-5 часа на масата.

# 185
Ау, да това за седенето на масата..  ooooh!
Вкъщи се яде стегнато и по същество Simple Smile
Такива ракии, па салати... или 1во, 2ро, 3то и компот за обяд  Crazy Никак не ми харесва / мъжа ми също не е фен - 1 ядене + салата и евентуално десерт (който обикновено  по-късно във времето).
Супер безсмислено ми е да готвя по 3 различни манджи за 1 хранене  Stop
А и толкова време седене на едно място ... особено с деца.. никак не го виждам как става Simple Smile

# 186
Обичам да готвя, но не и по два часа. Naughty

У нас се яде - паста, ризото, пица, печени риби и меса, салати...
Ако е късно и няма време - сандвичи, сурови зеленчуци, кашкавали...

Полуфабрикатни храни не купуваме.
Десерти ядем предимно домашни. Обичаме добре приготвената храна. Laughing

# 187
  • София
Докато живеехме в София, се хранехме предимно навън. Сега имаме и бебе, но готвя един, максимум два пъти седмично, навън сме около 3 вечери, в останалите сме на салата. Кухнята не е моето призвание - готвя прилично, но рядко го правя с кеф.

# 188
Едни правят всевъзможни упражнения, за да вечерят заедно, а на други им е дотегнало да стоят по няколко часа на маса. Crazy

# 189
Ау, да това за седенето на масата..  ooooh!
Вкъщи се яде стегнато и по същество Simple Smile
Такива ракии, па салати... или 1во, 2ро, 3то и компот за обяд  Crazy Никак не ми харесва / мъжа ми също не е фен - 1 ядене + салата и евентуално десерт (който обикновено  по-късно във времето).
Супер безсмислено ми е да готвя по 3 различни манджи за 1 хранене  Stop
А и толкова време седене на едно място ... особено с деца.. никак не го виждам как става Simple Smile
И при нас така.

Готвенето за мен е нещо естествено - не ме натоварва и с удоволствие го правя, но то е защото не ми е задължително - ако понякога не ми се готви или правя някакъв аламинут или вземаме нещо готово. Да правя нещо, което ми е неприятно по принцип или в даден момент, не ми е в характера  Grinning

# 190
  • София
По време на отпуска готвя с огромно желание и вдъхновение, дори си търся завъртяни рецепти! Като съм на работа, скапана и без много време, готвя по задължение - основно аламинути, скара, салати.
И в двата случая обаче, през почивните дни обядваме навън! Лятото, когато времето позволява да сме с децата навън до по-късно, може и на вечеря да отидем. Зимата поръчваме нещо за вкъщи!

# 191
Едни правят всевъзможни упражнения, за да вечерят заедно, а на други им е дотегнало да стоят по няколко часа на маса. Crazy
А трябва ли цялата вечер като сме заедно да сме на масата  Crazy

# 192
Погледнато от друг ъгъл, в страни от ракии и салати, в един момент наистина това е единственото време, в което спокойно и нормално мога да разговарям с децата, какво се е случило през деня. Така че, да понякога ми се налага да правя всевъзможни упражнения, за да се засечем всички заедно на вечеря.  Simple Smile

# 193
Не е здравословно да се говори по време на хранене ! Mr. Green

# 194
  • София
Семейната вечеря е важен ритуал. Общата трапеза сближава хората. Затова и важните преговори в бизнеса и политиката задължително стигат до яденето и пиенето.

Общи условия

Активация на акаунт