Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 856
  • 362
  •   1
Отговори
# 300
За мен поне е полезно. Честно казано, досега изобщо не съм се интересувала и от опаковките.

# 301
Моят мъж е според настроението си.Не обича манджи, които са много мазни, има вътре чушки, домат заради люспите, а и не му е вкусно.
Разни гювечи, свинско със зеле, яхнии- не можеш да го накараш да яде.
От по-"народните" манджи обича шкембе чорба и агнешко сготвено, както и да е, пиле с ориз, супа топчета.
Яде много салати, и ястия, които не са толкова мазни и със запържени, сготвени зеленчуци.
Хем не е много взискателен, хем си има неща, които никога няма да хапне.
Майка му не готви много добре. Той и сестра му си го казват, а и аз съм била потърпевша. Та той като ми опита някое ядене и все едно съм Ути Бъчваров, почват се едни хвалби, пъшкане, охкане, възклицания.
Тогава ми става хубаво, че съм се справила.

# 302
Готвя по необходимост, което по близо до задължение, отколкото до любов.

# 303
  • софия
Вкъщи готвя аз.Приятно ми е,не го приемам като ангажимент в никакъв случай. Дори се разтоварвам,когато го правя.

# 304
  • Бургас
Ние живеем в малък апартамент, съответно и кухнята ми е малка. По-скоро можеш да получиш нервна криза там отколкото удоволствие  Confused

# 305
  • Телиш/Плевен
Обожавам да готвя и го правя с удоволствие.  chef

# 306
Ако не трябваше да стоя вкъщи докато го правя би ми било приятно да готвя. Но предпочитам да отидем с децата в планината, на разходка, басейн, среща с други деца... Готвя здравословни, но лесни и бързи неща, далеч не всеки ден. Понякога оставям фурната да пече на таймер или котлона да вари на най-слабото, вижда ми се ужасна загуба на време да си стоим вкъщи заради едното ядене.
Апропо- защо противопоставяте чистещи на готвещи? Има и за-нищо-не-ставащи-жени като мен, дето и да чистят не обичат.
Чистя само защото не обичам да ми е мръсно, с отвращение, дето се вика. С удоволствие бих си наела домашна помощница Simple Smile

# 307
Чистя само защото не обичам да ми е мръсно, с отвращение, дето се вика. С удоволствие бих си наела домашна помощница Simple Smile

И аз така, само дето не бих си наела помощница, защото повече мразя чужд човек да ми се петлярка в жилището, отколкото да изчистя.
Но и често се случва, както се вижда в темата, тези, които обичат да чистят, да мразят да готвят и обратно. Затова и идва противопоставянето. Най-чудни са ми тези, които обичат да гладят, за мен това е най-омразното действие от цялата къщна работа и съм се заканила следващия път, когато се случи да изгладя риза, да бъде на абитуриентската на сина ми. След около 8-9 години някъде.

# 308
  • София
Уф това гладене, особенно в жегите. Гладя вечер, пускам климатика, а преди- вентилатора. Мразя гладенето. Но не виждам как без него. Мъжът ми глади, но ...ми не ми харесва как го прави, въобще даже. особенно ризите му, ужас. От друга страна явно моите дрехи не са в ред, имам предвид на моето семейство, защото масово чувам/чета, че хората си купуват немачкаеми дрехи. Или ги простират някакси и не се мачкат. Ами не става, мразя гънките и не виждам по кой начин точно мнозинството от тях ще минат без гладене.
Но, както казах, обожавам да готвя и обичам да чистя, предпочитам първото.

# 309
Не знам, аз не гладя и дрехите ми не са омачкани. Даже ризите ми са от немачкаема материя.

# 310
  • София
Ами ей на за това говоря, ризите и панталоните на мъжа ми ако не се изгладят си стоят смачкани, това е.
 И не само те, почти всичко изглежда смачкано ако не мине ютията.

# 311
  • Варна
Естествените материи са мачкат. Нормално е.

# 312
  • София
PeaceВероятно и това го има.
Когато цяла зима използвам сушилнята дрехите излизат една идея по-изпънати, отколкото от простора, но пак без ютия не може.

# 313
PeaceВероятно и това го има.
Когато цяла зима използвам сушилнята дрехите излизат една идея по-изпънати, отколкото от простора, но пак без ютия не може.

Ризите на моя мъж са памучни (той друго не понася), но някои от тях се водят немачкаеми. Аз пак ги гладя иначе.   Mr. Green

# 314
Стига с тия ютии де, отворете си гладеща тема  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт