Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 847
  • 362
  •   1
Отговори
# 315
Стига с тия ютии де, отворете си гладеща тема  Crossing Arms

OK.  1ironing 1ironing 1ironing 1ironing 1ironing

PS. По принцип ползвам ограничен брой емотиконки, но не мога да се сдържа.  Mr. Green

# 316
  • София
 piasyk
Този много ми хареса, подходящ е за целта - готвене срещу гладене.

# 317
piasyk
Този много ми хареса, подходящ е за целта - готвене срещу гладене.

Някои обичат да мият прозорци Mr. Green Не аз, де Stop

# 318
Уф това гладене, особенно в жегите. Гладя вечер, пускам климатика, а преди- вентилатора. Мразя гладенето. Но не виждам как без него. Мъжът ми глади, но ...ми не ми харесва как го прави, въобще даже. особенно ризите му, ужас. От друга страна явно моите дрехи не са в ред, имам предвид на моето семейство, защото масово чувам/чета, че хората си купуват немачкаеми дрехи. Или ги простират някакси и не се мачкат. Ами не става, мразя гънките и не виждам по кой начин точно мнозинството от тях ще минат без гладене.
Но, както казах, обожавам да готвя и обичам да чистя, предпочитам първото.
Купи си преса , по удобно е и по бързо за тези които мразят да гладят.

# 319
Неготвещата жена за мен не е жена. Да си нахрани домочадието- това е една от основните биологични функции на жената. Една от половите женски роли.

Но...жените все по-често не са жени и мъжете все по-често не са мъже. Уви!

Аз съм върл привърженик на традиционните функции на половете, които в никакъв случай да не се бъркат с думи от рода на еманципация и равенство. Защото в някои отношения равенство никога не може и не бива да има.

За мен готвенето е огромно удоволствие, творчески процес и да, разбира се- проява на любов към тези за които го правя.

Обичам да готвя с удоволствие го правя. Закуска,обяд и вечеря на 98% вкъщи.
Избягваме да ядем на вън,тъй като пъпчасваме,а милото доста често получава разстройство.
И затова все се мазни и ме четка,колко са вкусни гозбите ми.
Даже когато нещо страшно много му хареса,му просълзява дясното око.

# 320
Не готвя от л.бов със сигурност. Ако не бе6е детето,изоб6то няма6е да готвя. Мъжът ми 4есто не яде готвено, а му стига и една салата с някакви сирена и хляб. Не оби4ам много да ям и навън, заради боклуците, които слагат в храната. В крайна сметка имам 2-3места, където хапвам сс удоволствие.

Блазе ви, че имате такива мъже, които се наяждат със салата. На моят любимите му манджи са със запръжки, с много мазнина, с много подправки и т.н. До къде ще я докараме така не знам. Майка му като една типична соц домакиня му е готвила само такива неща.
Като се запознахме, моят ядеше консерви и замразени пици. Въпрос на плавно превъзпитание  Mr. Green

# 321
  • София
Наскоро имах възможността да наблюдавам моя противоположност. За 1 денонощие 3 пъти пусна миялна, съответно след всяко миене се прибират в шкафа всички чинии и прибори, при положение че след 2 часа пак ще се вадят, непрекъснато търчеше да сервира и раздига това и онова, вкл. да сипва по чашите безалкохолно на възрастни и големи деца.
И същевременно искаше да си изпечем скара за 2 дни напред и после само да я притопляме - при наличието на двор и електрическа скара. Предложих да сготвим нещо по-завързано - амии, нямало кой да се занимава. Що да не ядем кебапчета и кюфтета от 2 дни, че най-лесно...

# 322
Ако й беше казала, че ще се изцапат чинии за 4та миялна, можеше и да се съгласи  Mr. Green Laughing

# 323
Не е сигурно . Mr. Green
Аз мога да мия и на ръка , но да не готвя ! Sunglasses Sunglasses
Хеле пък такива по-завързанки - абсурд ! Crazy Crazy

# 324
Аз готвех с голямо удоволствие и смея да твърдя , че ми се получават нещата повече от добре ... но в последно време нямам никакво желание  Confused Имам мъж , който е страшен каприз - не яде месо , нищо пържено , нищо панирано , никакво бяло брашно ... Съответно най - доволен е от една салата , брускети и сирена примерно ... Обича и завъртяни неща като патладжан пармиджано или пица с пълнозърнесто тесто , моцарела и манатарки ... обаче ... аз обичам да си хапвам , а синът ми още повече ... и така излиза , че реално трябва да сготвя две неща , заради различните предпочитания ... и взе да ми писва  Rolling Eyes
Някак постепенно загубих желание и не ми се прави нищо ... Как да сготвя мусака примерно като с детето не можем да я изядем , а никак не обичаме да повтаряме ...
А забравих - мъжът ми не яде и кексове , палачинки и почти нищо сладко , освен ако не направя овесени бисквити или нещо пак такова ...
Предложих веднъж на Катарин да го вземе в тях , ама тя не ми отговори  Twisted Evil

п.п. И аз имам ютия с генератор за пара - жестока е  Peace

# 325
Леле , Елия , твоят мъж е точно като мен ! Grinning
И аз не ям изброените неща .
Само сладко обичам , но не под форма на кексове и други тестени .

Hug

# 326
  • Най-красивата страна
Аз много обичам да готвя.Всеки ден -супа, основно и десерт.Обичам да правя сладкиши и торти, различни видове хляб/в машината/, обичам да експериментирам.Мъжът ми не е претенциозен, но аз съм много капризна, дъщеря ни също.Посрещам гостите ни с удоволствие и много се старая.Казват ,че съм добра готвачка  Blush

Мъжът ми също може да приготвя по-елементарни неща -да изпече пържоли на скара, да свари картофи, да изпържи яйца, да направи салата.

Моята съседка/рускиня/готви само в понеделник.В огромна тенджера вари борш,като изстине го разпределя в 6 купи и го замразява във фризера.

# 327
Имам мъж , който е страшен каприз - не яде месо , нищо пържено , нищо панирано , никакво бяло брашно ... Съответно най - доволен е от една салата , брускети и сирена примерно ... Обича и завъртяни неща като патладжан пармиджано или пица с пълнозърнесто тесто , моцарела и манатарки ....................
Някак постепенно загубих желание и не ми се прави нищо ... Как да сготвя мусака примерно като с детето не можем да я изядем , а никак не обичаме да повтаряме ...
А забравих - мъжът ми не яде и кексове , палачинки и почти нищо сладко , освен ако не направя овесени бисквити или нещо пак такова ...
Предложих веднъж на Катарин да го вземе в тях , ама тя не ми отговори  Twisted Evil
Въх, изтървала съм предложението......     Laughing Зимвам го веднага!
И без това все мрънкам, че моите ядат малко, а пък на мен ми се приготвят разни вкусотии- чудатости.    Grinning
Само че нямам мъж за размяна.Моят не ще да ме сменя.....нямало друга такава щура "готвачка".    Mr. Green

Та, какво ще ядат моите довечера:
моркови на пара
млечно-чеснов сос, ама със сметана    Laughing
Патладжан на грил
варени яйца
брускети с пушена сьомга
огромна салата
На кой каквото му се яде.   Simple Smile

# 328

Въх, изтървала съм предложението......     Laughing Зимвам го веднага!
И без това все мрънкам, че моите ядат малко, а пък на мен ми се приготвят разни вкусотии- чудатости.    Grinning
Само че нямам мъж за размяна.Моят не ще да ме сменя.....нямало друга такава щура "готвачка".    Mr. Green

Чудесно ! Кога да го изпращам ?  Laughing
По втория въпрос - не е нужно да получа друг мъж като компенсация ! Даже никак не държа ! Laughing
Днес съм предвидила салата с бейби спанак , рукола , круши , орехи и синъо сирене и тиквички пълнени с разни сирена ...
Обаче малкия иска пилешки шишчета  Crazy Crazy Crazy На кой по - напред да угодя ?

Хепи  Hug Нямам против да не яде тези неща , аз също се храня по подобен начин ,  но както казах синът ми иска да яде други неща , а и аз понякога примирам за едни пълнени чушки  Simple Smile

# 329
Някой път е любов /когато ми дойде музата/, друг път задължение /ама от което няма как да избягаш/.

В къщи се готви предимно с месо. Ако няма месо - има сушени меса  Mr. Green. Трудно ми е да си представя ММ да се храни само със салата или нещо завъртяно - няма начин. Завъртяни и нестандартни неща ям само аз.
В повечето случаи обичам да готвя, особено когато съм измислила менюто. То всъщност това ми е по-неприятната част от готвенето - да реша какво да ядем. Рядко се храним навън, предпочитам в къщи. Лошото е, че една манджа се яде най-много 2 пъти, по-скоро веднъж и след това вече се търси друго  ooooh!. ПОнякога ми е трудно да предвидя количество и ме е яд много когато хвърлям храна  Tired, гледам все да обирам остатъците.

Общи условия

Активация на акаунт