Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юли 2013, 10:53 ч.

Приемната грижа

 • 22 205
 • 29
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 690
Темата нищо не ни е извадила очите. Мисля, че момичетата се опитват да покажат, че реалността далеч не е такава, каквато се рекламира по медиите. И Manastasia, аз всъщност не разбрах, каква точно е целта на пускането на тази тема. Направило ти е впечатление един рекламен клип, споделяш емоцията си тук и очакваш ние, осиновителите и приемните родители да започнем да викаме " хип, хип, урааа" ли? Е, да, ама, реалността не е такава и ние повечето не можем да реагираме толкова ентусиазирано на това, защото сме в тоя казан и се печем на този огън. Статистиката дето се представя, са едни цифри, за някакъв период и доста често се разминават цифрите. (днес по новините например, представяха едни такива цифри - цените на хранителните продукти паднали, ама като си отвориш хладилника отвътре те лъха една бяла тишина, а кИсията ти празнаааа)
Ти споделяш твоите емоции и мнение, ние споделяме нашите. Ти, като изгледа филмчето, замисли ли се да станеш приемен родител - доброволен или професионален, да дадеш дом, обич и уют на едно дете?  Или само на принципа "дайте да дадем"? Не искам да ме разбираш грешно, аз също мисля че трябва да се популяризира приемната грижа и да се работи, както държавата, така и бизнесът. Ама само с приказки нещата не се оправят. Но пък е добре, че гориш от оптимизъм и ентусиазъм, че социалната политика на държавата ще стане наистина социална   bouquet 

Танюшка, бизнесът се стимулира за такова спонсорство, като ползва данъчни облекчения за това (а и си правят добра реклама)

# 16
 • Мнения: 607
    
    Манастасия, озаглавила си темата '' Приемната грижа''. Заглавието предполага че ще пишем за някакви  аспекти на приемната грижа. Ако искаш обаче да пишем само за това,което  теб те вълнува и интересува конкретно-спонсорството на емтел, трябваше да сложиш такова подобно заглавие като например "За спонсорирането на приемната грижа'' или ''Емтел- спонсор на приемни семейства'' или знам ли как. Но така както си я озаглавила, дава път на всеки да пише каквото го вълнува,свързано с приемната грижа и децата в институция.
 Мен лично нищо не ми боде очите в темата ти.
  

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 23:24 от Танюшка

# 17
 • Мнения: 718
е, очевидно  е, че  сте раздразнени и само Мтел ви е в устата. ако съм искала да наблягам на тяхната помощ нищо не ми пречеше да озаглавя така темата. Да, определено клипа ме трогна, но дайте да не задълбаваме и да влизаме в политически въпроси. Ако ще е за спонсорство нека то продължава,ако ще има приемна грижа нека  и тя да се популяризира, ако бизнеса и държавата ще вървят ръка за ръка в такива каузи, нека продължават да го правят. Хубав и успешен ден на всички.Simple Smile

# 18
 • Мнения: 607
 Ма не сме раздразнени бе, даже сме много спокойни . А на мен пък ми е все тая дали ме мислиш за раздразнена и за да ти докажа колко не ми пука за твоето мнение ще ти изрецетирам нещо.

 Давай ,марко да ревеме,
 ти в обора , аз-на двора.
Да ревеме да ревеме,
 да ни чуе Дечо пора
   Има ли смисъл да продължавам, или си достатъчно умничка и досетливичка ,за да разбереш намека?
И що пък сега викаш да не задълбаваме? До тук нали искаше да пишем, сега изведнъж-не щеш. Тук имало теми с неочакван край бре   .Колко интересно. И как ще ме накараш да спра да задълбавам, ако аз   не искам и взема да се тръшкам и да искам да пиша и още и още. #Crazy Кви политиччески въпроси виждаш тук бе ,мила? И  като те е трогнал клипа,макар че на мен ми е чудно как може да те трогне , продължавай да си се трогваш... Трогвай си се ,колкото искаш . Явно не можеш да разбереш колко е безсмислено и глупаво твоето овчедушие. Трогвай се,но недей да казваш на майките тука че се били дразнели . На същите тези майки дето са взели по едно- две деца като осиновители или приемни родители. Не заслужават такъв тон и език. Дори заслужават малко уважение, ама за теб не е задължително.
 Кът искаш да напишеш нещо конкретно за емтел, що не потърси да намериш и да изтипосаш тука колко хиляди левове са дали за приемната грижа , пък и колко хиляди или милиони левове им е опростила държавата данъци. Ам недей. Намерили са си хората начин да се рекламират  и да печелят .Няма гладни да стоят я. Ама аз се чудя що не поемат издръжката на децата  да речем, не на всички деца в институциите де, това е невъзможно сигурно. Но да поемат някакси по -сериозен ангажимент към тях. Не с някакви си сто лева да ни замазват очите. Нъл са богата фирма.ЕМТЕЛ е туй ,не лукова глава.
 Та туй ,това са моите глупости като отговор на твоите. Нали знаеш, каквото повикало,такова са обадило.
 А ти продължавай да си викаш- Нека се развива приемната грижа. И аз тъй викам.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 15:49 от Танюшка

# 19
 • Мнения: 563
Аз не бих станала приемен родител само поради една причина.
Това че е временно.
Не мога да си представя че детето ще свикне с мен ,а и аз със него,
и в един момент ще трябва да си тръгне.
Не искам дете което ще ми е един вид на гости... само...

Преди много исках да вземем дете за Коледа,говорихме с мъжа ми и двамата
бяхме на мнение че не можем да го причиним на себе си и на детето.
Хубаво ще го вземем, ама как ще ни даде сърце да го върнем обратно пак...там...... Rolling Eyes

# 20
 • Мнения: 607
   

         
Аз не бих станала приемен родител само поради една причина. Това, че е ВРЕМЕННО.

      А ако ти кажат, че детето ще остане завинаги при теб( тук не коментирам дали има такава практика),  да разбираме ли, че  тогава би  станала приемен родител?
 Ако отговорът ти е-да, тогава имам въпрос към теб. Защо искаш да станеш приемен родител?

Защото къде е логиката да пишеш защо не би станала приемен родител? Някой да не те кара насила Embarassed
     Ако си обърнала внимание на другите теми за приемната грижа, там сме се аргументирали защо сме станали приемни родители, какви мотиви са ни подтикнали . Ама да пишеш защо не би станала, това не мога да го разбера. Ами не ставай.

# 21
 • Мнения: 563
Не бих станала,защото се привързвам, детето също ще се привърже,
сигурно ще започне да ме нарича "мама".

"А ако ти кажат, че детето ще остане завинаги при теб..."

Ще стана ако детето ще е "завинаги" с мен, а не днес да съм му "мама",
а утре да му кажа "виж сега аз ти бях мама, ама вече не съм ти, айде чао"
Това да не е някаква игра? Съм-не съм...Няма значение, може би не трябваше да го пиша. Извинявам се.

# 22
 • Мнения: 690
Christians Mum като искаш да станеш мама на дете "завинаги" има начин.  И аз не смятах приемната грижа за приемливо решение за нашето семейство и за това пристъпихме към пълно осиновяване. Но явно при теб нещата не са да направиш нещо, да дариш едно дете с обич, уют, дом ...... , а просто да си почешем езиците.

# 23
 • Мнения: 607
Няма значение, може би не трябваше да го пиша. Извинявам се.

        Пиши си, ако това те разтоварва.  Wink Само не разбрах в качеството си на каква изразяваш мнение. И как можеш да си сигурна в това което пишеш, ако не си го преживяла? Едно е да си го мислиш и представяш, друго е когато лично го преживееш. Така че да беше попитала приемните майки тук как са преживели раздялата с приемните си деца, сигурно щяха да ти отговорят. Всъщност аз не искам да ти казвам, нито мога да ти казвам какво да мислиш и чувстваш, щом си избрала да мислиш и чувстваш така. Само ще ти кажа ,че това, което си писала няма нищо общо с приемната грижа. Не стоят така нещата. Много е сложно и не мога с две изречения да ти обясня. Само ще ти кажа,   че взимаш дете на приемна грижа когато и защото:
  Обичаш децата.
  Искаш да спасиш дете от живот в институция.
  Искаш да дадеш на това дете дом, семейството , сигурност, топлина , обич, нежност.
                                            Всичко станало си се подрежда по божията воля. Няма смисъл да мислиш неща от рода, как сега ще си  майка на едно дете, пък после изведнъж повече няма да си му майка. Игри на съдбата са това и се случват навсякъде в живота, не само в приемната грижа. Не е твоя грижа  да мислиш за тези неща. Да му мислят ония умници на отговорни постове, които въведоха приемната  грижа,  теоретиците, които сътвориха теорията на приемната грижа,  социалните работници и психолозите,които съпровождат и подкрепят целия процес,вкл. и на раздяла  .Виждаш ли колко много хора работят по проблема, за който  си седнала да се кахъриш. Имай доверие в по-учените от теб глави .

     Моята приятелка  е приемен родител. Тя много   тежко посрещна раздялата с приемното  дете. После като видя че то отива при едни добри, свестни хора,които много ще го обичат,които буквално ще посветят живота си на това дете, се успокои. Сега иска пак да взима дете. ''ЗАЩО? ''-питам я аз.'' Защото някъде там, ме чака едно уплашено и нещастно същество''.-ми отговаря тя.
  Едно от десетте хиляди изоставени деца.
 Така че, помисли си искаш ли да спасиш едно  дете ?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 08:58 от Танюшка

# 24
 • София
 • Мнения: 126
Според мен приемната грижа в България при тези недостойни социални работници е пълна порнография.Бях кандидат за приемен родител и бях отхвърлен като,за да намерят аргументи да направят това социалните работници единия от които се казва Гергана Видинова откровено излъгаха,че майка ми била казала,че не може да ми помага.Хайде,аз съм сам и да кажем,че за мен е разбираемо,но останах шокиран,когато отхвърлиха и хората,с които ходихме на обучение.Това беше семейство,което се грижи за осиновено дете и желае да стане и приемен родител.Според социалните и те не ставали.Е,не знам при това положение кой е достоен да стане приемен родител.

# 25
 • Мнения: 9

gogodif, не се учудвам на това, което споделяш. В техните действия няма никаква логика . Някъде приемат на поразия куцо и сакато, другаде пък режат всички кандидати поголовно. Важното е да усвояват европейски пари за програми, по-амбициозните социални работници  да си пишат дисертациите и да се издигат в кариерата, а по-незаинтересованите просто да  се намират на работа, да симулират дейност. Чат-пат може да срещнеш социален работник, който работи със сърце и душа, с грижа за децата.
  За децата и семействата не им пука. Те представляват една бездушна система от паразити, които живеят на гърба на народа. Подмятат изоставените деца от семейство на семейство.
 Едно от приемните ни деца за 2 години смени 4 семейства и ние нищо не можахме да направим. Те решават, нашето мнение не ги интересува.
  Това общо са впечатленията ми.

# 26
 • София
 • Мнения: 126
Далеч съм от мисълта да поставям всички социални под общ знаменател.Със сигурност между тях има достойни и свестни хора.Е,аз нямах шанс да попадна на такива.Както изглежда и ти си имала същия малшанс.Предполагам обаче,че ти към някои от децата въпреки социалните си останала с добри чувства и спомени.Напълно ли е приключен този етап от живота ти за теб?Между  другото аз се казвам Георги.

# 27
 • Мнения: 9
  Може пак да се върна към приемната грижа след време, но не в същия град .
Имам хубави спомени и чувства към приемните ми деца, които ще останат завинаги в сърцето ми.
Също имам добри впечатления от няколко социални работнички, с които останахме приятелки. С някои от тях бяхме наистина добър екип, чувствах се равнопоставена и значима. За мен това е най-важно в работата- за да мога да давам най-доброто от себе си, да се чувствам подкрепяна, не само наблюдавана.
Георги, желая ти късмет!

# 28
 • София
 • Мнения: 126
В този форум няма свобода на мнението.Администраторите кълцат и режат.Очаквам скоро да ми "бият шута".Което не означава,че ще плача и че ще спра да пиша това,което мисля.
Е,значи не всичко е в черни краски,красиво цвете,с каквото впечатление бях останал.Така си е и в живота хубавото върви заедно с лошото.Това че допускаш,че може отново да се върнеш към приемното родителство е чудесно.Убеден съм,че тези деца имат нужда от човек като теб.За себе си също съм убеден,че имам силите и възможностите да помогна на едно такова дете в нужда.За съжаление "уважаемите" социални работници са на обратното мнение.Какво значение има градът?
Желая ти също успех и весело посрещане на Новата година!

# 29
 • Мнения: 9
 Ами аз имам намерение да се преместя да живея  другаде. И се надявам там да намеря нови хора и друг поглед към приемната грижа.
 Не разбрах защо те изтриха и заключиха другата тема. Не успях да прочета какво беше писал. Ако пишем по същество по приемната грижа и не обиждаме никого, не виждам проблем.
   Ако искаш да помагаш и да се грижиш за дете, няма ли и други възможности-като личен асистент, попечител, да гледаш дете у вас на частни начала почасово и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт