Евтините неща, от които сме доволни - 19

• 71 398
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Има и по-големи защити от 50, даже и трицифрени числа съм мяркала. От дерматолог знам, че няма смисъл повече от фактор 30, но е добре да предпазват и от UVA, и от UVB лъчите. Практически факторът показва колко пъти по-дълго можеш да останеш на слънце, намазан с мазилото, сравнено с незащитена кожа. Обаче това при идеални условия, без да се мокриш или потиш. Аз лично се потя през лятото и на лицето. При неводоустойчивите мазила щом се изпотиш или намокриш, защитата е елиминирана, независимо колко време е минало. А крем с фактор 50, над който е нанесен грим без фактор, със сигурност не предпазва с фактор 50. Имам някакви спомени, че ако използваш няколко продукта с различен или без фактор, резултатът е, че лицето е предпазено с фактора на най-горния продукт.
Понеже ми направи впечатление този пост, но не бях сигурна дали потребителката е права или не, реших да си направя един малък експеримент. Вместо крема с фактор 50, който ползвах до момента, няколко дена се мазах с такъв с фактор 15. Особено след като фон дьо тена ми е с фактор 18, а прахообразната пудра, която слагам отгоре, няма никакъв фактор. Та исках да проверя дали наистина факторът няма значение и дали наистина фактора на най-горния продукт има сащинско влияние за фотозащитата. АМи оказа се, че не е така. За 2-3 дена, в които ползвах крем с фактор едва 15, петната ми започнаха да стават по-тъмни и по-видими.
 В тази връзка пък искам да похваля бебешкия слъцезащитен крем на Хип с фактор 50, който ползвам от преди експеримента. Откакто съм с него, петната ми видимо избледняха. Но не е много подходящ за много суха кожа, по-скоро за нормална.  Не оставя бял филм и попива сравнително добре, лесно се размазва. Цена 11-12 лв за 50 мл (крема се води за лице и ръце, аз само по лицето мажа). Без парабени, минерални масла и др. вредни съставки, с био масло от бадем.

Скрит текст:

# 121
А за Жая - харесах си спа серията за лице 30+, но първо искам тестери / мостри ...
deriel,тази серия в сините опаковки съм я ползвала преди 3-4год.Имаше промо пакет-крем+мицерална вода+маска ензимен пилинг.Мицералната вода беше хубава,пилинга също,но крема не беше нещо особено.....Мазничък,трудно попива....Моя беше уж за смесен тип кожа....Не бих го купила отново..... Naughty

Мерси   bouquet 
Моята кожа е напълно нормална в момента   Joy Зимата, понякога към суха в областта на бузите, лятото - на моменти мазна в Т-зоната.
Определено след като родих кожата ми /предимно на лицето/ много се промени. Smile

# 122
Моята кожа също е нормална,но лятото имам леко омазняване в Т-зоната.Еми,кремчето е доста мазно.....за мен!

# 123
Много хубав шампоан. За цена от 5 лв. и нещо - 300 мл.

# 124
Много хубав шампоан. За цена от 5 лв. и нещо - 300 мл.

Може ли да ми кажеш от къде го купуваш, защото аз намирам само скъпите им серии, а те ми идват доста солено... Sad

# 125
Купих го от магазин на Ивис. Мисля, че предлагат серията и в сайта Peace

# 126
Момичета, спомняте ли си едно време имаше едни "солнички" на Just U с блестящи сенки, които нито се задържаха толкова много по окото, нито даваха толкова цвят, просто блясък. Търся си нещо такова от няма значение коя марка Laughing, в жълто /не светло, но не и златисто/.И не перлено, а само блясък - на частички. Много ви моля за идеи! Praynig  bouquet
По левчетата(всичко по един лев) ги има. С неясен произход обаче.

Благодаря за предложението, но не се сещам къде в Пловдив(широк център) мога да намеря такива.... Tired А съм много уморена от търсене... Ако някой ми даде жокер, ще съм много благодарна, или и други идеи ако имате  bouquet
Може да е малко шантаво, но защо не пробваш с безцветен гланц за устни, в който има частички? Една моя приятелка мажеше гланц на клепачите и ставаха едни блестящи такива, но тя го правеше това като ходехме на дискотека. Тогава бяхме все още млади, не знам за през деня дали е добра идея.  Laughing

HAPPY_QUEEN, наистина е шантаво Grinning Grinning, аз имам един дебел молив-сенки със златисти частици на Davis Eyes, но искам жъъъълто Crazy Mr. Green Не лимонено, а по-тъмничко. Трябва ми за един специален грим, за един много специален грим Heart Eyes Mr. Green Wink

# 127
Да се запиша малко по средата на темата,ама...  ooooh!  Hug не мога и да ви изпусна  Sunglasses
Сега четох за хининовата вода...та навремето и аз ползвах и бях доволна,но сега нз каква да си купя,чета добри отзиви за тази на Милва,но има и отрицателни  Tired вие какво ще ме посъветвате,а тя дали има пулверизатор  newsm78

# 128
Купих го от магазин на Ивис. Мисля, че предлагат серията и в сайта Peace

Благодаря! Ще проверя в магазина им в Mall Sofia. Simple Smile

# 129
Да се запиша малко по средата на темата,ама...  ooooh!  Hug не мога и да ви изпусна  Sunglasses
Сега четох за хининовата вода...та навремето и аз ползвах и бях доволна,но сега нз каква да си купя,чета добри отзиви за тази на Милва,но има и отрицателни  Tired вие какво ще ме посъветвате,а тя дали има пулверизатор  newsm78

Аз имам хининовата вода на Мишел:

http://mishel.bg/view.php?it=63&id=51

Първоначално като я ползвах ми се струваше, че има ефект. Но за съжаление не съм особено последователна в ползването й.

При все това съм шокирана от цената й в този сайт. Моята я взех от Kaufland на цена около 2 лв. Не ми се струва реалистично за 4 месеца да е станала 6 лв...  Shocked

# 130
за какво и как се ползва хининовата вода newsm78

# 131
уж за по-бърз растеж на косата
отзивите са, че растеж наистина има, но за сметка на изтъняване на косъма

# 132
# 133
  • София/Горна Оряховица
уж за по-бърз растеж на косата
отзивите са, че растеж наистина има, но за сметка на изтъняване на косъма

И при някои хора - пърхут.

# 134