Болничен по време на бременност-4

• 64 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Какво е МР3 и откъде се взима?

МРЗ е минимална работна заплата за страната

От къде трябва да се вземе? И още един въпрос, на работа ще съм до края на месец април. Но ми предстои да бъда назначена на граждански договор по един европейски проект. Там като заплащане е определено 1200лв.(еднократно), предвидени са осигуровки по договора. Как ще се отрази това на болничния и впоследствие на майчинството? За кои месец ще ми бъдат преведени парите, когато подпиша договора или?

Мерси

# 601
  • Пловдив
От къде трябва да се вземе?не знаеш какво е минимална работна заплата за страната?  И още един въпрос, на работа ще съм до края на месец април. Но ми предстои да бъда назначена на граждански договор по един европейски проект. Там като заплащане е определено 1200лв.(еднократно), предвидени са осигуровки по договора. Как ще се отрази това на болничния и впоследствие на майчинството? никак няма да се отрази,защото е граждански договор За кои месец ще ми бъдат преведени парите, когато подпиша договора или? ако разчиташ само на гражданския няма да имаш право на болничен и майчинство.съответно нищо няма да ти превеждат от НОИ

Мерси

# 602
ох предстой ми да си преброя колко дни болничен съм ползвала от началото на бременността за да видя дали не прехвърлям тези 180 дни.
Имам един болничен от 4.11.2013 за 14 дни после работих два дни и след това ми дадоха пак първичен за 14 дни от 21.11 и от 21.11.2013 до днес съм все в болнични
Та въпроса ми е да броя ли сега първите 14 дни първичен или от вторите 14 дни първичен да започна да смятам тези 180 дни ?

# 603
Броиш от вторите 14 дни, тоест от 21.11  Peace

# 604
Здравейте,
Доста изчетох от коментрите, но се обърках още повече. Бременнна съм в 4 тият месец с близнаци. На работа съм от октомври 2012г и мисля че имам необходимите 18 месеца по закон. Работя в офис, но обстановката, както и отношението на шефката ми е напрегнато и дори мога да кажа безобразно. Постоянно са нерви и натяквания и честно да си кажа вече не издържам да съм около тази жена. Искам да си взема болничен сега от 01.05, а термина ми е на 18,10. Въпросът ми е как ще ми се изчислява майчинството за тези месеци в които съм в болничен? За това време в офиса не съм излизала болничен, а дори и да успея да излезна няма да се върна нито за минута там. За пример мога да дам че основната ми заплата е около 889лв, като нали на всеки 6 месеца се вдига с по малко заради стажа, т.е да съм започнала с около 850. Ако някой може да ми помогне ориентировъчно каква ще е сумата. Благодаря ви предварително.

# 605
  • Пловдив
Здравейте,
Доста изчетох от коментрите, но се обърках още повече. Бременнна съм в 4 тият месец с близнаци. На работа съм от октомври 2012г и мисля че имам необходимите 18 месеца по закон. Работя в офис, но обстановката, както и отношението на шефката ми е напрегнато и дори мога да кажа безобразно. Постоянно са нерви и натяквания и честно да си кажа вече не издържам да съм около тази жена. Искам да си взема болничен сега от 01.05, а термина ми е на 18,10. Въпросът ми е как ще ми се изчислява майчинството за тези месеци в които съм в болничен? За това време в офиса не съм излизала болничен, а дори и да успея да излезна няма да се върна нито за минута там. За пример мога да дам че основната ми заплата е около 889лв, като нали на всеки 6 месеца се вдига с по малко заради стажа, т.е да съм започнала с около 850. Ако някой може да ми помогне ориентировъчно каква ще е сумата. Благодаря ви предварително.

За сумата не може да ти помогнем.Тя ще е ориентировъчно колкото средната ти чиста заплата за последните 18 м.Като броя имаш 18 м на тези осигуровки и излизането в болничен няма да ти намали бъдещето обезщетение

# 606
Бвх бременна с термин 26.06.2014 год. От 01.04-30.04. съм в болнични.Междувременно на 13.04.2014  родих преждевременно.Питането ми е какво се случва сега с болничните, от кого се издават и за какъв период.Предварително благодаря за отговорите.

# 607
  • Пловдив
Бвх бременна с термин 26.06.2014 год. От 01.04-30.04. съм в болнични.Междувременно на 13.04.2014  родих преждевременно.Питането ми е какво се случва сега с болничните, от кого се издават и за какъв период.Предварително благодаря за отговорите.

От болницата ще ти издадат болничният за раждане 42 дни.След това педиатърът на бебето ще издаде за останалите до 135 дни.Бебето ще го задържат ли повече в болницата?Ако го държат над 42 дни,не знам как точно се случва с болничните.

# 608
момичета за 45 дневния как се брои от датата на термина при мен е 19.06 назад или от 18.06 назад 45 дни ?

# 609
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
момичета за 45 дневния как се брои от датата на термина при мен е 19.06 назад или от 18.06 назад 45 дни ?

Според мен при теб се пада 05.05.

# 610
Здравейте момичета. Имам малък казус и се надявам на помощ. Бях бременна с термин 26.06.2014 год. От 01.04.2014 год. до 30.04.2014 год. имах издаден болничен лист от ЛКК. Междувременно на 13.04.2014 год. родих преждевременно и в момента съм в болница. Питането ми е какво се случва сега с болничните листа. Кой ще ги издава, за какъв срок, в такъв случай броят ли вече тези 410 дни ?  newsm78
п.с Детето не е изписано и няма да бъде поне месец

# 611
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

От болницата ще ти издадат болничният за раждане 42 дни.След това педиатърът на бебето ще издаде за останалите до 135 дни.Бебето ще го задържат ли повече в болницата?Ако го държат над 42 дни,не знам как точно се случва с болничните.

Белисима, няколко поста по-нагоре ти е отговорено.  Peace

# 612
Elfita, хиляди извинения.Пиша от телефона в болницата и нета е кошмарен.Даде ми, че не е качило първия пост, и заради това съм писала пак.Благодаря ти за отговора   bouquet

# 613
  • във вкъщи
Здравейте, бих искала да попитам към  болничните  180 дни - има ли дни който да не се смятат.
До кога се смятат тези 180 дни от болничния  - от момента в който излезеш в болничен до края или 45 дни преди термина.
и ако е възможно да кажете дали това са верни сметки
май - от 8 до 31 - 24 дни
юни - 30 дни
юли - 31 дни
август - 31 дни
септември - 30 дни
октомври - 31 дни
---------------------------
сбора е 177 дни
Благодаря предварително

# 614
  • Пловдив

До кога се смятат тези 180 дни от болничния  - от момента в който излезеш в болничен до края или 45 дни преди термина.

смяташ от излизането до 45 дневния.ако излизаш в 45 дневен на 1 ви ноември,сметките ти са правилни и ще ти стигнат 180 те дни

Общи условия

Активация на акаунт