Болничен по време на бременност-4

• 64 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ти аз пак съм на смета майчинството си го взимам но се води  на майка ми  плюс болничния

# 511
# 512
Здравейте, прочетох доста оо темата, но да си призная-изобщо не разбирам как стават тези пресмятания. В сайта на кик направих изчисления за майчинството, но има друго, което не разбирам-на трудов договор съм от 02.2013  г., терминът ми е на 4.07.2014 г. , следователно няма да имам 18 месеца стаж. Ако взема болнични от сега (22 г.с.) до термин, това как ще се отрази на майчимството? Благодаря предварително на тези, които ще отговорят!

# 513
Здравейте, прочетох доста оо темата, но да си призная-изобщо не разбирам как стават тези пресмятания. В сайта на кик направих изчисления за майчинството, но има друго, което не разбирам-на трудов договор съм от 02.2013  г., терминът ми е на 4.07.2014 г. , следователно няма да имам 18 месеца стаж. Ако взема болнични от сега (22 г.с.) до термин, това как ще се отрази на майчимството? Благодаря предварително на тези, които ще отговорят!

За да получаваш майчинство ти трябват общо 12 месеца стаж през живота ти, няма значение последователно ли е придобит или не. 18 месец назад ти е базата, от която се изчислява обезщетението. За периодите, през които не си работила се взема МРЗ, а за времето, през което си била на работа - дохода, върху който те осигуряват.  Peace

# 514

Qncheto89
,за месеца без работа вземи МРЗ в онзи момент.Изчисли колко ти е среднодневно нето за 18 те месеца назад,след това 80 процента от брутото за 18 те месеца назад,както си го направила горе.Но и в двете включи ноември като МРЗ.Сравняваш двете получени числа и ще ти изплащат по-малкото
[/quote]

Какво е МР3 и откъде се взима?

# 515
  • Пловдив
Какво е МР3 и откъде се взима?

МРЗ е минимална работна заплата за страната

# 516
Сега видях че болничния ми за декември е до 3 януари включително а този за януари пак започва от  3 ти . Като се застъпи така датата и при двата болнични проблем ли е ?

# 517
Сега видях че болничния ми за декември е до 3 януари включително а този за януари пак започва от  3 ти . Като се застъпи така датата и при двата болнични проблем ли е ?
Точно така си вървят, иначе се получава "дупка". Моите всички са така, споко  Peace

# 518
Точно така си вървят, иначе се получава "дупка". Моите всички са така, споко  Peace
Щом болничния е до 3ти вкл. следващия трябва да започне от 4ти стига на 3ти да не си лежала в болница. Ако е само дом. режим  не би следвало да има такова припокриване. Важното е също така и дните от работодателя да са описани правилно.
Представен ли е в НОИ? Ако е занесен още през февруари и не са ти го върнали до сега значи няма проблем.

# 519
Мда, извадих копията на болничните ми, наистина не се покриват. Обърках се с дата на явяване на работа  Rolling Eyes. Извинявам се. Ако гледаш "в отпуск от" и ""в отпуск до" трябва да са последователни дните -т.е. ако изтича на трети, следващия трябва да е от 4-ти  Peace

# 520
Здравейте, искам да питам нещо.
Предстой ми в края на март да изляза в продължителен болничен преди 45 дневния болничен за бременност и раждане.
Можете ли да ми кажете за майчинството дали се взема под внимание сумата от болничните през предходните месеци или сумата, на която ме осигуряват?
Благодаря предварително и усмихнат ден!

# 521
Здравейте,

Имам и аз едно въпродче. В болничен съм от декември. И до края ще си изкарам в болничен. Но няма да ми стигнат 4 дни до 45 дневния и ми казаха, че трябва да си пусна отпуска. По този начин не се ли променят неблагоприятно майчинските. Бях говорила с една мама, която ми каза след болничен в никакъв случай да не си пускам отпуска, защото дните в болничен щели да ми го смятат на базата на МРЗ. Има ли нещо вярно и, ако е така не е ли по- добре да помоля личната да ми даде тия 4 дни, които не ми достигат.

Благодаря!

# 522
  • Пловдив
Здравейте, искам да питам нещо.
Предстой ми в края на март да изляза в продължителен болничен преди 45 дневния болничен за бременност и раждане.
Можете ли да ми кажете за майчинството дали се взема под внимание сумата от болничните през предходните месеци или сумата, на която ме осигуряват?
Благодаря предварително и усмихнат ден!

Базата от 18 м включва месеците преди 45 дневния ти.Да,месеците в болничен преди 45 дневния се включват.Болничните по време на бременността няма да ти се отразят,ако си осигурена 18 м преди първия болничен на една и съща сума

Здравейте,
Имам и аз едно въпродче. В болничен съм от декември. И до края ще си изкарам в болничен. Но няма да ми стигнат 4 дни до 45 дневния и ми казаха, че трябва да си пусна отпуска. По този начин не се ли променят неблагоприятно майчинските. Бях говорила с една мама, която ми каза след болничен в никакъв случай да не си пускам отпуска, защото дните в болничен щели да ми го смятат на базата на МРЗ. Има ли нещо вярно не,не е вярно и, ако е така не е ли по- добре да помоля личната да ми даде тия 4 дни, които не ми достигат.
Благодаря!

Пусни си отпуск за тези 4 ри дни

# 523
Мерси Елфита, не ми е еднаква заплатата за последните 18 месеца. От 06.2012 до 06.2013 бях на 1050 лв, 07-09.2013 на 1250лв, а от 10.2013 вече съм на 1350 лв.
Базата за болничен за общо заболяване знам, че е 18м назад, но за изчисляването на самото майчинство не знам кое ще се взима за 5те месеца болничен - стойността на болничния или 1350лв, което ми е заплатата.
Малко е объркано, дано си ме разбрала Simple Smile

# 524
  • Пловдив
или 1350лв, което ми е заплатата.

Не,няма да е тази сумата ти за месеците в болничен.Щеше да е така,ако 18 м назад си била на 1350 лв осигурена.Хем знаеш,че взимат 18 м назад,пък се надяваш да ти вземат последната заплата  Wink
За месеците в болничен няма да ти взимат самия болничен,а сумата от която е изчислен

Общи условия

Активация на акаунт