Интериорен стил по аматьорски 14

• 56 444
  • 749
  •   1
Отговори
# 690

Да попитам за пода на шартрьозената кухня( много е хубава кухнята), но не ви ли е страх, че утре ще ти омръзне този цвят и после и пода ли ще сменяш. За мен под и дограма идват първи и последен цветът( сменя се най-лесно, бързо и безболезнено).

Клау, на приятелка и правиха по поръчка ъгъл ( без извивката)с такива възглавници, изпълнението беше безупречно.

Тя няма да е цялата шартрьоз, повече ще е бяла. Шартрьоза ще е само на горни вратички (такъв ми е  планът) и те могат да бъдат сменени.
Под (особено плочки и гранитогрес) върху който има мебели, се сменя доста трудно, защото трябва да се махне всичко и да се кърти най-малко (вече го правихме това упражнение). Поради тази причина  искам да избера максимално добър и уютен цвят.
Защото в много случаи се получава усещане за сладкарница или кафене. На снимка може и да изгледа добре, но определено не е моя тип.
Лошото е че сме живели при много соц обзавеждане, дори в момента предлагането в БГ е еднотипно и няма дори как да обясня, че искам нещо друго. Хората обичат познатото.

# 691
Един приятел ми показа кухнята си и ме пита какъв гръб да сложи. Останалат част от помещението е хол с така модерните напоследък великобритански аксесоари (възглавнички с лондон, пано снимки с лондон...). Стените са бели. Аз не разбирам от материали за кухня, но като цвят какво мислите за тъмно (великобританско) синьо? Прекалявам ли с тия ярки цветове? Червеният хладилник на тъмносиня стена.

# 692
ето и другата част на помещението

# 693
  • Варна
blue_water има значение от какъв материал ще е гръбчето - термо, фаянс, стъклокерамика, стъкло. Не всички материали предлагат разнообразие на цветове.

# 694
Добре, ще зиберем материала след като зиберем цвета. Така става ли?

# 695
  • Варна
Добре, ще зиберем материала след като зиберем цвета. Така става ли?

Незнам, бяло ми се вижда ок - кухнята не е много голяма, тъмни шкафове,  с акцент ретро хладилник. Британското синьо е добра идея, има връзка с цветовете на знамето, съчетано с хладилника, но не съм сигурна да ли ще е добре с тъмните шкафове и дали няма да се изгуби..
Блестящите повърхности създават илюзия за простор.

# 696
  • София
Според мен както е сега / на снимката / така да си остане - в бяло. Белите плотове го налагат, всеки друг цвят ще е в повече.

# 697
# 698
Привет  Hug

Нахълтвам почти в края на темата с питанка:
Скрит текст:

От къде може да се сдобия с такива тапети? Това е едно детско клубче в София и предполагам не са невъзможни за намиране,стига да знам къде да търся  Tired

bouquet

# 699
  • Варна
Муки, не са ли това тапетите http://www.e-domko.bg/product/4110-8563-19-tapet-vinil-kids-party.html или май по-скоро тази разцветка http://www.e-domko.bg/product/4117-8563-33-tapet-vinil-kids-party.html

# 700
  • Варна
Аз съм "за" британското синьо. Всичко в този апартамент е поп-арт, така че няма да му навреди.

Дорис, Соу Уат, благодаря за милите думи. Трогната съм.  bouquet

# 701
  • София
   blue_water, аз бих го направила с гръб от стъкло на което от задната страна е залепено синьо фолио. Така хем ще е синьо (и аз съм за синьото, но не плочки) хем ще има дълбочина и блясък и ще се почиства лесно със стъклото - хем ако омръзне или има нова концепция се разлепва фолиото и се слага друг цвят.  Peace

# 702
  • Варна
  blue_water, аз бих го направила с гръб от стъкло на което от задната страна е залепено синьо фолио. Така хем ще е синьо (и аз съм за синьото, но не плочки) хем ще има дълбочина и блясък и ще се почиства лесно със стъклото - хем ако омръзне или има нова концепция се разлепва фолиото и се слага друг цвят.  Peace
Най-лесно е със стъкло - може да се избере какъвто цвят и нюанс, може да е с боя или фолио.
Колкото до това да се сменя фолиото, не е толкова лесно да се демонтира гръб на кухня май  newsm78.
Да се намерят плочки такъв цвят е трудно, но не е невъзможно, но предполагам ще трябва да се поръчат по каталог и да се изчака.
Монтаж на лакобел

# 703

Сърдечно благодаря! Изобщо не се сетих да ровя из домкото   bouquet Hug

# 704
Като сте започнали с тапетите....от къде може да се намери черен релефен тапет ( искам го за една от стените в коридора).

Общи условия

Активация на акаунт