Частни детски градини - София (7)

• 64 780
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Аз оглеждах тези дни една частна детска градина ,няма да я псоменавам да не излиза клюка,но си направих една проста сметчица,че не отиват 90% от таксите за децата,поне като видях какви са условията и т.н.....Според мен печалабата е поне от половината пари ,но това са си мои размишления както и на татко Мецан

# 91
Изключително съм доволна от ЧДГ "Съни" в кв.Левски Simple Smileю
Ако някой проявява интерес ще дам повечко инфо  Peace

# 92
  • София
Здравейте,
Налага ми се да търся нова детска градина за дъщеря си, която скоро ще стане на 5 г. Досега бяхме в ЧДГ, но бих искала да не споменавам името й. За съжаление се местят на място което за нас е изключително неудобно и новата сграда е абсолютно неподходяща за детска градина.
Ориентирала съм се към три детски градини - "Питър Пан", "Мечо Пух", които са в Гео Милев и "Слънчево зайче" в Българското школо. Живеем в Изток, а аз работя в Младост 4. Бих иксала да събера по-пресни впечатления и мнения за тези градини.
Благодаря Предварително!
На наши приятели (хора с високи изисквания и претенции) дъщерята е от близо година в "Слънчевото зайче", много са доволни и от базата (имат закрит плувен басейн) и от персонала. Групите са по 15 деца, за тях се грижат 2 преподавателки и една асистентка. Имат английски, плуване, гимнастика... Цената е 500-550лв.

# 93
Искам да попитам за така спряганата Дима на бул. Бъкстон. Каква е таксата и може ли детето да ходи например 1/2 месец, като заплати 1/2 такса, разбира се? Добри ли са битовите условия и храната, има ли двор, на който да излязат дечицата?
Търся градина за синът ми, на 4.5. г., за около 2 седмици...

# 94
Включвам се да ви следя с тъпото "запис"  Mr. Green

Попрегледах стари теми и мнения (доколкото успях). Издирвам частна градина в района на Красно село - Хиподрума - Лагера - Медицинска Академия. От това, което успях да съкратя до възможни варианти, ми остана 101 защо. Благодаря на пандичка за мнението на лични. Ще се радвам да споделите допълнителни впечатления (тук или на лични) или линк към стари мнения/ теми (може нещо да не съм видяла  Thinking ).

Поразгледах и градините в Бояна (Бояна и ЛиДи - от Бояна не съм впечатлена; ЛиДи ми хареса, но е дооооста далече + зимата не си представям как се стига до там!). След много мислене обаче май ще се откажа като вариант, защото аз не шофирам, а нашият татко пътува (не всеки ден, но достатъчмо често) и май транспорта ще ми излезе скъпичко...  #Crazy

Ако пропускам някое силно попадение за налични ЧДГ в района, моля добавете!  Praynig

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да прочетат и отговорят   bouquet

# 95
Нормално ли е освен таксите,който се плащат в ЧДГ да ви искат допълнително пари за "консумативи" (или учебни материали, не запомних точно  Embarassed). Днес ми казаха и ми стана странно,защото не бяха споменавани допълнителни такси,освен видовете спорт,за които си се плаща.И се замислих,редно ли е Thinking нали си плащаш такса,която не е малка Whistling

# 96
Редно е да те уведомят при сключване на договора, а и преди това, че се предвижда такава такса.
В нашия договор тази такса не е посочена Rolling Eyes

# 97
Редно е да те уведомят при сключване на договора, а и преди това, че се предвижда такава такса.
В нашия договор тази такса не е посочена Rolling Eyes
и аз така си помислих и за това се изненадах Tired

# 98
  • София
Нормално ли е освен таксите,който се плащат в ЧДГ да ви искат допълнително пари за "консумативи" (или учебни материали, не запомних точно  Embarassed). Днес ми казаха и ми стана странно,защото не бяха споменавани допълнителни такси,освен видовете спорт,за които си се плаща.И се замислих,редно ли е Thinking нали си плащаш такса,която не е малка Whistling

За какви консумативи ви искат допълнително?

# 99
 Shocked Изчетох почти 3те последни теми и с прискърбие заключих, че положението ни е трагично! Може ли за такива условия в ЧДГ да се искат "такива" пари, като се вземе предвид средния доход.  ooooh! Масово се отбива номер с базата, за отношението не ми се коментира. Shortlist-ът ми е много шорт и за съжаление не е в моя район нито на местоживеене, нито на месторабота  Rolling Eyes  ooooh!

И отделно, как е възможно в 21 век да няма направена една проста уеб базирана карта с всички ЧДГ в София, на която с един прост клик да можеш да разгледаш снимки например и да видиш таксата?!? Вместо това трябва да се ровиш по сайтове и теми и да си загубиш Х-време. Фактът, че повечето "чдг" пък нямат собствени страници, или ако имат, те са меко казано смехотворни, говори достатъчно за нивото им! Що се отнася до Фейсбук страниците, да това е алтернатива, но аз лично не съм съгласна снимки с детето ми да висят изтипосани там. Нямам навика да качвам такива и в личния си профил!  Naughty

За имената и "логата" ще си спестя коментара  Sick

Вероятно всичко по-горе е с мн минимално значение предвид други по-съществени фактори, но често опаковката и първото впечатление казват много. А за първо впечатление имаш само 1 шанс.  Naughty

(Стана малко офф-топик, но много се възмутих от нивото като цяло!)

По темата: Звънях по телефона на директорката на ЛиДи с идеята, че за мен двора и опцията за игрите навън е много важна (честно казано малко повече от английския език, например). Без много да се церемони, женицата първо ми се накара почти, че съм кандидатствала в държавна градина. После ми заяви, че ако нямам намерение да си изтегля документите от системата, изобщо няма да ми отдели време дори да се видим!  #Crazy Stop Ами и 30 дка да й е дворът, и да има най-прекрасната къща (която далеч не е такава), няма да отида! Аман от мърлячи в общуването!

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 03:00 от Анонимен

# 100
  • София

Идеален вариант няма, трябва да направиш компромис и в ЧДГ, и в държавна. Просто гледаш да са по-малко.

# 101
А тя откъде знае, че сте кандидатствали в държавна градина и че не сте си изтеглили документите от системата?

# 102
  • София
А тя откъде знае, че сте кандидатствали в държавна градина и че не сте си изтеглили документите от системата?

Ама, това изобщо не е нейна работа. Няма условие за изтегляне на документите от с-мата, когато детето се запише в ЧДГ  Rolling Eyes

# 103
Не съм го крила и не смятам, че трябва да лъжа за това. Пита ме, казах си. Големи хора сме, все пак  Laughing

Истината е, че тя така ме отпочна по телефона с типа "картечни въпроси" и интонация нетърпяща обяснение и диалог, че ме отказа в края още на първото изречение. Laughing Определено не е нейна работа и ако си беще направила труда да прояви малко бизнес нюх (за елементарна култура на общуване няма да говоря), би се срещнала с нас и би разбрала, че ако градината допадне на детето, не бих го местила после в държавна Peace

# 104
  • София

Просто това явно не е вашата градина. Продължаваш да търсиш и все нещо ще ви хареса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт