Частни детски градини - София (7)

• 63 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Абсолютно права си. Аз направих грешка, че не продължих - трябваше да потърся някакви контролни органи, да се поинтересувам. Но тази проклета българска нагласа "Абе каквито и жалби да подам, нищо няма да се промени" ни се е просмукала на повечето от нас чак в костите.

Уж съм борбен човек, търся си правата, а тогава се оставих на течението - първите дни дребната беше зле, тикът и ни хвърли с баща и в паника, по цял ден се гушкахме и дори отказваше да излезе навън на разходка..ей такива красоти. После тя се поуспокои и се сетих, че не сме потърсили отговорност, но пораженчески махнах с ръка и казах, да бе да, след дъжд качулка, никой няма да ни обърне внимание..  Rolling Eyes

Втори път обаче ако се случи, определено няма да мълча. Ще търся съответните органи, ще пиша жалби до откат. Това са нашите деца в крайна сметка - ако ние не ги защитим, и не потърсим отговорност когато някой ги унижава и наранява, тогава кой ще го направи  Peace

# 736
Таис, потресаваща история! Добре, че си станала свидетел на тези безумия, за да можеш да си прибереш детето.

Моля те, би ли разказала малко повече за КР? Конкретно ме интересува колко са големи групите, какво представлява базата, къде се намира, има ли двор?

Благодаря предварително  Hug

# 737
  • София
Мерилин22, и аз искрено се надявам никога повече да не преживеем подобно нещо  Rolling Eyes

За К. Робин - дано не бъркам, но мисля, че дечицата са към 12-14 на брой.
Както във всяка градина и тук една част боледуват от време на време, та понякога се събират към 7-8. Вътре е чистичко, приятно наредено, всичко е със светли, весели тонове. Блокът е от по-новите, също чист, а мястото е тихо. Имат дворче, не е много голямо, но са сложили къщичка, някакви играчки..за нас поне е приемливо.

За съжаление, доколкото съм проучвала, повечето градини с големи дворове се намират в по-крайните квартали, и не на всеки са удобни като транспорт  Peace

Тъй като сайтът още не им работи, ето линк с точни координати:
http://shkola.bg/%D1%87%D0%B4%D0%B3-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1% … 0%B1%D0%B8%D0%BD/

# 738
  • София
Tаис, чета те и настръхвам, вярваш ли ми  Cry Това, което детето ти е преживяло, е някакъв кошмар (и за вас)  ooooh!
Разбирам те, как си се шашнала. В такива шокови ситуации е често срещано  ooooh! На мен ми се е случвало от стрес (слава Богу не свързан с детето) да се вкаменя  Tired

Детето ще го забрави това с времето, но на теб ще ти е невъзможно  Rolling Eyes Знам го от личен опит, който не е свързан с градина.

Успех  Hug

# 739
Здравейте, интересува ме ЧДГ Вълшебен свят. Моля за актуални мнения за градината. Отзивите, които намерих тук са от 2012 г. Ще се радвам някоя мама, чието детенце е там да сподели впечатления.

# 740
О, в темата има няколко майки, чиито дечица с във Вълшебен Свят Mr. Green
Има неща, които ми харесват, но има и много проблеми, върху които трябва да работят.

# 741
  • София
missenceHug Аз няма да забравя случката, никога. Дребната от време на време току се присети за ''една лоша леличка, която много викаше'', но мисля, че постепенно ще го израсте. Парадоксално, но децата са и крехки, и доста корави, поне според мен.

Аз по принцип съм по-чувствителна на тема стрес, когато се отнася до дъщеря ми.
Тя е недоносена, роди се под 2 килца, беше и в кувиоз. Треперенето и молитвите бяха огромни..после уж всичко беше ок, но малко преди да навърши годинка получи силен гърч. Приеха ни веднага в болница със съмнения за епилепсия, лежахме цяла седмица в очакване какво ще се случи..през тази седмица остарях с двайсет години. Слава богу, изследванията бяха добри, втори гърч нямаше и диагнозата за момента беше отхвърлена.
Никога обаче няма да забравя разговора, който проведохме с невроложката. Тя каза, че за съжаление, епилепсията често се наблюдава при недоносени дечица. И че трябва на всяка цена да се опитваме да избягваме излишния стрес, който реално може да я отключи. Не да държим детето под похлупак, но да се избягва силен емоционален стрес. А диагнозата знаете колко е тежка, тя не се и лекува..ужасно е.

Та така. Когато влязох вътре и си видях детето как се тресеше и как виеше, това ми беше и първата мисъл - да не стане най-лошото. После и тика, който се появи съвсем ме довърши, няколко дни се взирах в нея като откачена и чаках - дали ще има гърч или не  Sad

Ако се беше случило нещо непоправимо (пу-пу), с чиста съвест ви казвам, че онази щях да я съсипя от бой. Нищо, че по принцип съм пацифист и мразя всякакво насилие.

# 742
Тая направо е за излежаване Twisted Evil

# 743
  • София
Tаис, напълно те разбирам  Hug

И аз съм много чувствителна на тема стрес  Peace Гледам да му го спестявам на детето.

Желая успех в новата градина   bouquet

# 744
  • София
Благодаря  Hug

Дайте да си говорим за приятни неща, тази история просто ще ми е голяма обица на ухото.

Вашите деца носят ли си някакви играчки в детската градина?
Дребната сутрин без нещо лично нейно не излиза от вкъщи. И не, че там нямат доволно количество играчки, но тя всеки път настоява да си носи и нещо свое..та се зачудих при другите как е.
Иначе не е една и съща играчката, няколко са и ги редуваме  Wink

# 745
  • София
Таис, ужасно е това, което е преживяло детето.  Confused   Hug

Заповядайте в новата тема

# 746
О, в темата има няколко майки, чиито дечица с във Вълшебен Свят Mr. Green
Има неща, които ми харесват, но има и много проблеми, върху които трябва да работят.
Primadonna girl, би ли ми казала имената на тези мами, за да задам въпросите си конкретно към тях. В голямо чудене съм. Детенцето ми е на годинка и три месеца. За съжаление трябва да се върна на работа април месец. До тогава трябва да съм намерила ясла. Живеем в кв. Гоце Делчев. Обиколих няколко ясли и нищо не отговаря напълно на изискванията ми. Искам да има нормален двор към яслата, все пак тепърва предстои топлото време. Не мога да си представя, че детето ми ще излиза навън на смени по половин час или пък изобщо няма да излиза. Гледах и две ясли на бул. Бъкстон. В Артистите на Монтесори ми направи добро впечатление учителката и въобще как изглеждаха децата там - спокойни и щастливи. Големият проблем за мен е това, че макар и с озеленен двор градината се намира на самия булевард Бъкстон, който е доста натоварен. Не искам детето ми, което сега се развива да диша въздух наситен с изгорели газове от колите. В Драгалевци и Бояна не ми е много удобно, защото там трябва да я карам сама, вариантите с транспорт са доста скъпички. Ако някой се сеща за читава ясла с нормален двор и добро отношение към дечицата около този квартал ще бъда благодарна за отзиви.

# 747
  • София
marucka, ще ти пиша в новата тема  Peace

# 748
hue, това в послеписа реални лично ваши впечатления ли са или са догадки?

Логични разсъждения

# 749
  • София
Здравейте,
дали има мами с дечица записани в Смърфовете в Цариградски комплекс?Ние живеем в Дружба 2, и ще сме на годинка и девет месеца-голям мъж, когато тръгнем на ясла. Ще ни е приятно да намерим и други, с които да споделяме и обсъждаме.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт