за толкова пари, толкова работа

• 39 124
  • 995
  •   1
Отговори
# 720
Виж ся, това си е част от естествения подбор... Цели цивилизации са изчезвали и както гледаш света не е умрял нито пък земята е спряла да се върти Simple Smile глей малко философски на нещата и не се шашкайййй Simple Smile

# 721
  • София

за София.

E, айде и вие. Това, че има изброени 100 неща не значи, че някой се скъсва от работа ( нищо конкретно към съфорумката, нямам представа колко работи). В една голяма фирма може да има няколко човека, които само сортират входящата поща, в друга може да се получава по едно писмо в месеца. А все е една и съща длъжност.

Добре,че фирмата е малка -от 20 до 40 човека.Често и постоянно има човекопоток. Хора без средно образование имат по-големи претенции от моите  Simple Smile .
Аз през цялото време бачкам, нямам почивки, не ползвам лично време през дългото ми работно време. Това е защото искам да свърша навреме и всичко да е написано иначе не ми е спокойно. Обаче не смогвам. Първо товаря стока,проверявам склада, правя заявки за суровини.Работя в складовата програма,започвам ХАСП , трудова медицина,трудови досиета,ако има.Междувременно взимам заявки от клиенти, наблюдавам производствения процес,обучавам (заради потока, все някой не е наясно, и няма и как), раздавам задачи, кой какво, а и това постоянно варира и се следи. Описвам ДДС и разходи пътни листове. Сама си работя с каса, станало е време за доставчици.Проверки от ХЕИ всеки месец. Станало е време да се отчитат шофьори- 6 бр., всеки по 30 минути и междувременно всеки бърза да му се не види...
Знам, че има работа под напрежение, но за моите 26 години, това е едва втората фирма в офис,която работя и не мога да сравня това ли е нормалното...
Лиляна, разбирам те какво имаш предвид...в предишната фирма работех интензивно от 8.30 до 10.00  Simple Smile , а после бяхме в интернет,скайп, да пушим...после пак работехме , но без натиск.
Обаче това изказване ме спира, всеки със средно може да го прави това...., а и не знам чужд език. Извод, че трябва да се търпи...
 BirdsFlu , проблема, е че едва издържам вече...всичко ми е в главата от сутрин до вечер.
Е сега не е така, защото съм в неплатен отпуск до 01.09. Произв.процес е спрян, защото няма работа. Също така нямам платен отпуск.Миналата година успях да издържа и дългия период без пари, като ми обещаха, че няма да работя извънредно, че ще имам колежка, ще...ще, обаче нищо,криза е....Тази година съм със същите обещания.Мисля, че ме лъжат,както преди... Имам 2 ползи, близко ми е и заплатата УЖ не е малка, не мога да преценя, и голям минус - едвам издържам, най-вече че никой не разбира какво толкова правя?

Не я слушай Лиляна.
Това твоето ме е нормална работа!
Както ти казах при нас твоята работа я вършат поне 3-ма човека, а сме малка фирма.
И как така 2 години без отпуск?
Че аз за 6 месеца вече мога да си взема 7 дни.
Ужас! Добре че си млада и издържаш.

# 722
  • Бургас
Аз бих напуснала такава работа. Приятелката й наистина е права, като я съветва да си потърси друга работа. Все пак говорим за София. Там определено възможностите са повече. Моя позната работи за 900лв като секретарка във фирма в София и не са я скъсвали от работа.

# 723
  • София
И на мен ми се струва, че са три длъжности - секретарка, склададжия или нещо подобно, и наполовина счетоводител. Любопитно ми е, ако им дойдат на ревизия какво ще стане, сто на сто ще намерят нарушения, и от инспекцията на труда.

# 724
Аз искам да се извиня на лекари и учители, наистина заплащането Е обидно.
Това което всъщност исках да кажа е, че те нямат морално право доброволно да работят посредствено.

# 725
И на мен ми се струва, че са три длъжности - секретарка, склададжия или нещо подобно, и наполовина счетоводител. Любопитно ми е, ако им дойдат на ревизия какво ще стане, сто на сто ще намерят нарушения, и от инспекцията на труда.

100 на 100. Обаче като всичко живо си затваря очите, вкл.и аз.(но коя съм аз), а институциите...
Преди да изляза в дългата ми неплатена отпуска( от 15.07 до 01.09), имаше подобен случай.
Ще разкажа набързо, ако ви е интересно.
Скрит текст:
Имаме щанд за продажба на сладки в една от големите вериги. Случайно е минала ИТ в целия магазин ,и при нашата служителка са и задали въпроса, по колко часа работи, казала е от 09.00 до 20.00, както си е. После Управителя беше на две посещения при ИТ и май случая е приключен.Официално всичко е разписано , подписано за 8 часа, за конкретния случай беше направено ИСРБ за определен период ... Никой не прави проверка как и защо, щом има подписи, та така. И всичко това си и ще продължава с години Confused

# 726
brilqntina, малка ти е заплатата за толкова задължения и отговорности в 12 часов работен ден. Аз бих си търсила друга работа.

# 727
brilqntina, малка ти е заплатата за толкова задължения и отговорности в 12 часов работен ден. Аз бих си търсила друга работа.
Тя предполагам, че търси. Ама как се намира в днешно време и какво се намира. От трън на глог в повечето случаи.
Мразя да търся работа и с две ръце се моля скоро да не ми се налага.

# 728
Тя предполагам, че търси. Ама как се намира в днешно време и какво се намира. От трън на глог в повечето случаи.

Съгласна съм, просто я подкрепям, че положението й не е нормално. Peace
Дано има късмет.

# 729

Съгласна съм, просто я подкрепям, че положението й не е нормално. Peace
Дано има късмет.
не е нормално, но е често срещано + бавене на заплатите поне с 2 месеца, за да не можеш да напуснеш.

# 730
Ами досега, не съм си търсила, защото не съм специалист и нямам самочувствие.
Затова си работя,трая си и си плащам сметките.
От страх, че ще попадна от трън та на глог , пуснах поста, за да преценя с повече мнения дали имам шанс за реализация на по-добра работа.(Все пак смятам, че имам доста добри качества и умения,които някои с висше образование нямат...)
Смятам, също че е въпрос на късмет, на какво място ще попаднеш, винаги има и ще има риск. Та шанса ми в % май е 50 на 50, което хич не е лошо, Thinking.
Определено ще се заема сериозно с търсенето, имам и време, дано имам и късмет! Благодаря ви още веднъж!  bouquet

# 731
не е нормално, но е често срещано + бавене на заплатите поне с 2 месеца, за да не можеш да напуснеш.
Този момент също ми убягва. Какво значи "не плащат, за да да не можеш да напуснеш". То точно в такъв момент трябва да се напусне и да се задвижи дело за неплатени възнаграждения. Със съобщаване и чакане някой да дойде на проверка - не става.

# 732
  • София
Определено имаш шанс. Даже за нашата фирма търсеха човек само за пускане на поръчки. Май вече приключиха. Но както и да е - пускай СВто смело!

# 733
Ами досега, не съм си търсила, защото не съм специалист и нямам самочувствие.
Затова си работя,трая си и си плащам сметките.
От страх, че ще попадна от трън та на глог , пуснах поста, за да преценя с повече мнения дали имам шанс за реализация на по-добра работа.(Все пак смятам, че имам доста добри качества и умения,които някои с висше образование нямат...)
Смятам, също че е въпрос на късмет, на какво място ще попаднеш, винаги има и ще има риск. Та шанса ми в % май е 50 на 50, което хич не е лошо, Thinking.
Определено ще се заема сериозно с търсенето, имам и време, дано имам и късмет! Благодаря ви още веднъж!  bouquet
Виж, има достатъчно работни места за "неспециалисти", но там търсят висшисти, защото среднистите едва си написват името. Също не е сигурно дали няма да ти натресат още задължения, по-дълго работно време и по-ниска заплата.
Не можеш ли да започнеш в някакъв склад или нещо такова? На мен това например взе да ми се превръща в мечта и идея фикс, но не съм много наясно как са заплатите там.

# 734
  • София
Брилянтина, имаш всички рационални основания да си потърсиш по-добра работа! Ирационалните като "От страх...", " нямам самочувствие" само те спъват. Дори да не си специалист като образование, ти имаш опит, а това е предимство.

Общи условия

Активация на акаунт