за толкова пари, толкова работа

• 38 798
  • 995
  •   1
Отговори
# 900
Бонбон, подобни заплати са абсолютен мит за 75% от българското население.
Мисълта ми беше, че такава СТАРТОВА заплата на тъкмо завършил абсолвент е мит.

# 901
Не е невиждано, просто повечето хора не са наясно. Но Американския университет в Благоевград дава добро образование, и да, показател е за успеха в конкретната област, в която обучава студенти.

Според теб завършилия там икономика ще има по-добър старт от завършилия икономика в УНСС ли?

# 902
Много по-голяма от Благоевградския обаче  Peace
И реализацията на чуждата диплома тук е факт - нима ще кажете, че повечето български представителства на гигантите от света - не се ръководят или в тях не намират реализация именно тези "чужди" дипломи?
Ръководните длъжности може.... ама те са едно шефско кресло на 100 офисни и повече от 1000 бачкаторски. И нямаме чак толкова чужди представителства, за да се реализира всеки, решил да запише в чужбина. Пак опира до знания, амбиции и много, много късмет.

# 903
  • sofia
Не е невиждано, просто повечето хора не са наясно. Но Американския университет в Благоевград дава добро образование, и да, показател е за успеха в конкретната област, в която обучава студенти.

Според теб завършилия там икономика ще има по-добър старт от завършилия икономика в УНСС ли?
Това зависи и от човека, но да. Както е написала бонбон "знания, амбиции и много, много късмет".
Зависи каква точно специалност в УНСС, защото те са много, а някои са доста далеч от икономиката, нищо че думичката присъства в заглавието.

# 904
Тотално не съм съгласна - за по принцип да.

# 905
По принцип икономическите, хуманитарните и т.н. специалности са т.нар. "тебеширени" специалности. Те не изискват голям бюджет, за да бъдат изучавани. Има други специалности, например доста от техническите, които, за да ги изучаваш и да си що-годе конкурентен на колегите в по-развитите страни, учебните заведения трябва да вложат стотици хиляди, да не кажа милиони, в лаборатории, инструменти, техника и пр., доста от които трябва и редовно да се осъвременяват, защото за няколко години стават морално остарели. Така че има резон за някои специалности, съответно ВУЗ-ове, да има по-голям бюджет. Между другото, има разлика и в семестриалните такси (гледах някаква таблица в МОН), и те също мисля, че са следствие от този принцип, защото започват от около 200 лв. и стигат до около 600 лв. за специалности като медицина и някои от техническите. Говоря за държавно обучение.

Прави ми впечатление, че в тази тема особено активно се коментира във времеви отрязък, който традиционно е работен за повечето хора, така че ако наистина получавате заплати с по 3-4 нули и е за толкова пари - толкова работа, евала ви правя  Laughing

# 906
например доста от техническите, които, за да ги изучаваш и да си що-годе конкурентен на колегите в по-развитите страни, учебните заведения трябва да вложат стотици хиляди, да не кажа милиони, в лаборатории, инструменти, техника и пр., доста от които трябва и редовно да се осъвременяват, защото за няколко години стават морално остарели.

В много области материална база има в България, но няма преподаватели, които да те научат. Много неща, които бях учила в България (технически) и които никога не ги разбрах, когато ми ги преподаваха в Австрия, веднага ми се изясниха. В това число и принадената стойност. По онова комунистическо време всички в България бяха задължени да учат политическа икономия на Маркс, дори държавен изпит имаше. И никой, в това число и преподавателите, не знаеш точно какво е принадена стойност.

На днешно време квалифицираните преподаватели са още по-малко. В Нов Български Университет, Джордж Сорос инвестира в професори, които отричат Баташкото клане, отричат произхода на Цар Ивайло (свинар), отричат ролята на Русия за освобождението на България от Османите и даже приписват на Османите добродетелна политика спрямо българския народ.

"Only when the war propaganda of the victors is entered
into the history books of the vanquished, and this is
also believed by succeeding generations, only then will
our reeducation have succeeded."
Walter Lippmann

"Чак когато военната пропаганда на победителите
се наложи в книгите по история на победените и
следващото поколение ѝ повярва, чак тогава
превъзпитанието може да се счита за успешно."
Walter Lippmann
- американски журналист, писател, главен редактор
на "New York World" и кореспондент на
"New York Herald Tribune"

# 907
По принцип икономическите, хуманитарните и т.н. специалности са т.нар. "тебеширени" специалности. Те не изискват голям бюджет, за да бъдат изучавани. Има други специалности, например доста от техническите, които, за да ги изучаваш и да си що-годе конкурентен на колегите в по-развитите страни, учебните заведения трябва да вложат стотици хиляди, да не кажа милиони, в лаборатории, инструменти, техника и пр., доста от които трябва и редовно да се осъвременяват, защото за няколко години стават морално остарели. Така че има резон за някои специалности, съответно ВУЗ-ове, да има по-голям бюджет. Между другото, има разлика и в семестриалните такси (гледах някаква таблица в МОН), и те също мисля, че са следствие от този принцип, защото започват от около 200 лв. и стигат до около 600 лв. за специалности като медицина и някои от техническите. Говоря за държавно обучение.

Прави ми впечатление, че в тази тема особено активно се коментира във времеви отрязък, който традиционно е работен за повечето хора, така че ако наистина получавате заплати с по 3-4 нули и е за толкова пари - толкова работа, евала ви правя  Laughing

Горното май най по темата... Joy Joy Joy

# 908
  • София
Ми, да, така си е! А после се опитват мен да ме атакуват на тема "каква майка си, като киснеш тук, децата ти стоят гладни"!  Crossing Arms Тая работа стана "присмял се хърбел на щърбел".

# 909
  • Ямбол
Традиционно този времеви отрязък е отпускарски, а форумът е маменски.

# 910
Традиционно този времеви отрязък е отпускарски, а форумът е маменски.

Ако ще се почувстваш по-добре, под "времеви отрязък" визирах часови пояс през деня. И каквото и да си говорим, доста от активно коментиращите в този часови пояс, през деня, в България, източноевропейско време, не само по тази тема, са работещи и коментират във "времеви отрязък" (в твоя смисъл), далеч надхвърлящ полагаемия годишен отпуск дори и на учителите  Wink

# 911

В много области материална база има в България, но няма преподаватели, които да те научат....

Не схванах каква връзка има постът ти с моя. Качествените преподаватели по презумпция са необходими във всички ВУЗ-ове и специалности. Друг е въпросът доколко ги има. Но за някои специалности просто не стига зала, дъска, маркер/тебешир и преподавател, който да пише с него.

# 912
Това, по кое време се влиза, зависи от длъжността. В темата не присъстват склададжийки, продавачки, консултантки, промоутърки и други подвижни работнички, а само секретарки, адвокатки, учителки и подобни. Продавачката излиза за цигара, ние влизаме в БГ-мама.

# 913
Това, по кое време се влиза, зависи от длъжността. В темата не присъстват склададжийки, продавачки, консултантки, промоутърки и други подвижни работнички, а само секретарки, адвокатки, учителки и подобни. Продавачката излиза за цигара, ние влизаме в БГ-мама.
Забрави за майките в майчински и бабите, дето гледат внуци. Те влизат по всяко време.

# 914

Сега ще кажеш, че всички работещи, коментиращи активно в работно време, в бг-мамма, са непушачи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт