за толкова пари, толкова работа

• 38 812
  • 995
  •   1
Отговори
# 885
1500 лв за току-що завършил икономист? Айде холан, повярвах веднага!

Вервам само на фиш аз.  Mr. Green

# 886
  • sofia
Да де, от статията става ясно, че ако си завършил Икономика, Стопанско управление, Информатика или Право ще си намериш добре платена работа. Отбелязват, че всеки четвърти учи бизнес-администрация.
Да ви кажа, че държавната издръжка на студент обучаващ се в направление Икономика и Администрация и управление е най-ниска. А и в направление Педагогически науки е същата.

И като ми дотрябва някой да ми направи ремонт (колата, къщата), кво да правя?
Важното е човек да харесва работата си и да е в мир със себе си.

Какъв е този Американски университет, там явно обучават за милионери..  newsm78
В Благоевград. С такъв рейтинг е в заплатите, защото най-често неговите възпитаници вече са на добри позиции. Пък и рейтинга не отделя магистърска и бакалавърска степен. Този, който завършва магистър, най-често работи вече и гони по-добра квалификация (и тапия), което в дадени области води до по-добра заплата

# 887
И вече няма човек, който да не е правист или икономист.  Tired

# 888
  • София /Абсурдистан
Да те няма два месеца и половина, а да имаш платен отпуск само 24 дни...няма заповед за неплатен, върви си заплатката....
Джули, просто аз влагам отрицателен смисъл във "връзкарство", на другото му викам "препоръка"

В работата на мой близък назначиха нов шеф - връзкар, парашутист и т.н. Лично самият министър си го назначи, щото са и роднини, и приятели. Та човека беше безкрайно изненадан като разбра, че то трябвало всеки ден да се ходи на работа, а в предишната му работа не било така. Познайте дали сега всеки ден е на работа  Mr. Green разбира се, че не, но заплатата си върви.

А за Американския университет - всичките ми познати, които завършиха там, веднага започнаха да работят със заплата, много повече от 1500лв. Повечето от тях още преди да се дипломират, вече имаха уговорка с фирмите, които после ги назначиха. Повечето са в чужди фирми или ако са български, имат офиси навън. Работата е свързана обикновено с чести пътувания. Перфектният английски им е задължителен. Като попитах как става, стана ясно, че много фирми се обръщат направо към университета за квалифицираните кадри, от които имат нужда и от там им ги препоръчват. На първо четене се сещам за поне 5-6 такива познати. Така че високите заплати не са абсолютен мираж в БГ Simple Smile

# 889
Какъв е този Американски университет, там явно обучават за милионери..  newsm78
В Благоевград. С такъв рейтинг е в заплатите, защото най-често неговите възпитаници вече са на добри позиции. Пък и рейтинга не отделя магистърска и бакалавърска степен. Този, който завършва магистър, най-често работи вече и гони по-добра квалификация (и тапия), което в дадени области води до по-добра заплата
Аз го знам къде е, въпреки че не съм стъпвала в Благоевград Simple Smile Но такива заплати са абсолютен мит за мен. С останалото съм съгласна.

# 890
  • sofia
Като попитах как става, стана ясно, че много фирми се обръщат направо към университета за квалифицираните кадри, от които имат нужда и от там им ги препоръчват. На първо четене се сещам за поне 5-6 такива познати. Така че високите заплати не са абсолютен мираж в БГ Simple Smile
Да, подбора на кадри става още с обявяването на стажантски програми и така си подбират бъдещите попълнения без да пускат обява даже.

Бонбон, подобни заплати са абсолютен мит за 75% от българското население.

# 891
  • София
Като сте подхванали Американския университет... Имам един приятел и една позната, които са го завършили. Момчето започна работа за 2500 лв преди 10-ина години. За справка - аз тогава взимах около 300 лв и даже бях много доволна.
Познатата ми беше стажантка в едно радио и получаваше чисто 1200 лв и то при положение, че още не беше завършила университета. Сега не я знам къде и какво работи, ще питам майка й.

# 892
 Joy Определено сте далеч от информираността, относно образованието в Европа и света, щом наредихте амуриканския у-т от Благоевград като показател за успеха у нас...

# 893
  • София
Joy Определено сте далеч от информираността, относно образованието в Европа и света, щом наредихте амуриканския у-т от Благоевград като показател за успеха у нас...
Смей се, смей. Такива, завършили в чужбина, с лопата да ги ринеш. Който е успял, е останал там да работи (в държавата, където е учил). Тук не ги очакват с отворени обятия, въпреки че преди време точно обратното си мислех. Разбира се има и такива, които успяват да се уредят на прилична работа, но като цяло това, че са учили в чужбина не им дава гаранция за успешна реализация в България.

# 894
Много по-голяма от Благоевградския обаче  Peace
И реализацията на чуждата диплома тук е факт - нима ще кажете, че повечето български представителства на гигантите от света - не се ръководят или в тях не намират реализация именно тези "чужди" дипломи?

# 895
  • sofia
В направленията Икономика и Администрация и управление са добри. Както се разбра, като цяло 4 -5 направления водят в заплащането на практикуващите.
Класациите се правят по професионални направления. За това твърдя, че в България може да се говори за добро обучение в дадена област, а не за добър университет като цяло.
Как се правят тези класации и какви са критериите е другия аспект.

Вили, има значение от кой точно чужд университет е тая чужда диплома.....работодателите не ядат доматите с колците....защото има колежи в английското Долно Нанагорнище и там често обучението не е на ниво.

# 896
Никъде не отричам, че в Бг има добро образование, нито че няма значение от къде ти е дипломата, моля ви - четете с разбиране.  Peace

# 897
  • София /Абсурдистан
Много по-голяма от Благоевградския обаче  Peace
И реализацията на чуждата диплома тук е факт - нима ще кажете, че повечето български представителства на гигантите от света - не се ръководят или в тях не намират реализация именно тези "чужди" дипломи?
Е кой спори. Така е, даже се ползват с приоритет. Едно е да си завършил университет  Оксфорд примерно, друго е в Кривогащене. А и станахме широко известни със скандалите около купените дипломи, така че ... хората не пасат трева.
Но пък също така е вярно, че ако си завършил Американския у-т, шанса да си намериш по-добре платена работа ТУК е доста голям.

# 898
Назад се споменаваше за Американския и коментирах това звучене - че е нещо невиждано чунким  Wink
Иначе темата си върви в обичайния ритъм - все развитие, амбиция, изкачване, заплати с по три първоначално, скоро с по 4 нули...дам... Whistling

# 899
  • sofia
Не е невиждано, просто повечето хора не са наясно. Но Американския университет в Благоевград дава добро образование, и да, показател е за успеха в конкретната област, в която обучава студенти.

Общи условия

Активация на акаунт