за толкова пари, толкова работа

• 39 048
  • 995
  •   1
Отговори
# 870
Аз пък нямам нищо против назначените с връзки, стига да вършат добра работа. Това до някаква степен дава гаранции и на двете страни. От една страна работодателят назначава препоръчан и проверен човек, а назначеният получава работа също при препоръчан работодател. Е, наистина е неприятно да се състезаваш с някой връзкар за едно работно място и той да го спечели, но това е живота. Направи така и ти да си създадеш връзки.
Не коментирам разни лелички в държавната администрация, които се държат вулгарно и невъзпитано с хората, само защото се чувстват несменяеми.
Аз също нямам нищо против връзкарството в такива случаи, въпреки че никога не са ме назначавали по този начин... Дори не са "питали", дето се вика, дали случайно не мога да ида на интервю, просто да ме видят и преценят. Ама се ла ви. А и нали знаеш - против корупцията се обявяват само тези, които нямат възможност да крадат, та и при връзкарските назначения е така. Simple Smile

# 871
  • София
Като гледам, връзкарите не се тревожат особено от тези неща.

# 872
  • Бургас
Аз пък нямам нищо против назначените с връзки, стига да вършат добра работа. Това до някаква степен дава гаранции и на двете страни. От една страна работодателят назначава препоръчан и проверен човек, а назначеният получава работа също при препоръчан работодател. Е, наистина е неприятно да се състезаваш с някой връзкар за едно работно място и той да го спечели, но това е живота. Направи така и ти да си създадеш връзки.
Не коментирам разни лелички в държавната администрация, които се държат вулгарно и невъзпитано с хората, само защото се чувстват несменяеми.
Аз също нямам нищо против връзкарството в такива случаи, въпреки че никога не са ме назначавали по този начин... Дори не са "питали", дето се вика, дали случайно не мога да ида на интервю, просто да ме видят и преценят. Ама се ла ви. А и нали знаеш - против корупцията се обявяват само тези, които нямат възможност да крадат, та и при връзкарските назначения е така. Simple Smile

...........а много им се иска  Grinning
Нещо като лисицата и гроздето.
Връзкарството е малко идентично с намирането на клиенти. Аз също разчитам на познанствата си, за да си намирам клиенти, които да обслужвам и които да ми носят пари. В това няма нищо лошо. В живота успяват пробивните и комуникативните хора  Peace

# 873
Наистина ли не можеш да направиш разлика?
Говорим за нещо съвсем различно.

# 874
За мен ако си връзкар, демек някой те препоръча някъде, това означава че си му заслужил доверието в дадената област, а не просто че си пиете ракията заедно. Нали си залага името за тебе? Все пак комунизмът отдавна отмина.

# 875
Това, което описваш, не е връзкар. Laughing

# 876
Това, което описваш, не е връзкар. Laughing
Да, не е връзкар в едновремешния смисъл на думата, но не знам как се казва.

# 877
  • sofia

Връзкарството е малко идентично с намирането на клиенти. Аз също разчитам на познанствата си, за да си намирам клиенти, които да обслужвам и които да ми носят пари. В това няма нищо лошо. В живота успяват пробивните и комуникативните хора  Peace
Мисля, че не е. Ако те питам имаш ли позната, добра секретарка и ти имаш такава, и си я преценила като кадърна и аз я назнача, ще очаквам тя да си върши работата. Но за мен това не е "връзкарство", а "препоръка". На връзкаря никой не му търси сметка за нищо.
Защото, ако препоръчаното от теб лице не си върши работата, ще си остане само с изпитателния срок, а аз повече няма да разчитам на твоята преценка.

Все пак комунизмът отдавна отмина.
Ти така си мислиш....

# 878
  • Бургас

Пиша за връзкарството като всички останали, а не за проблема с измирането на белите мечки в Аляска, така че не виждам какво визираш под "различно".

vesi1, до някаква степен си е връзкарство, защото ти ще си ме свързала с въпросната секретарка, т.е - ти си връзката помежду ни.

# 879
Веси, душко, откажи се..... Peace

# 880
  • sofia
Нема, мен сега една тука ме дразни яко и трябва да си го излея някъде Mr. Green
Добре, че кабинета й е три етажа по-надолу и не ми се налага да я виждам...
Да те няма два месеца и половина, а да имаш платен отпуск само 24 дни...няма заповед за неплатен, върви си заплатката....

Джули, просто аз влагам отрицателен смисъл във "връзкарство", на другото му викам "препоръка"

# 881
  • София

Jizzlobber ,не се старай да им обясняваш разликата....въпрос на манталитет.
При някои е генно заложено това,ако трябва един хляб да си купят,но да е "с връзки",а след това и да се похвалят разбира се Joy
vesi1,едно е да даваш примери от позицията на човек с 15г. стаж,друго е да убеждаваш хората колко е прагматично за работодателите да назначават връзкари Wink

# 882
  • sofia
Смятам, от горния ми пост стана ясно какво имам предвид под връзкарство....

# 883
# 884
1500 лв за току-що завършил икономист? Айде холан, повярвах веднага!

Какъв е този Американски университет, там явно обучават за милионери..  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт